"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

Uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek kan een essentiële rol spelen bij de uitvaartplechtigheid. Het maakt van de plechtigheid een dierbaar moment van herkenning. Meestal wordt er tussen de lezingen en toespraken bij een uitvaart muziek gespeeld. Uitvaartmuziek biedt een moment van herdenking, sfeer en bezinning, met alle aandacht voor de muziek en songtekst.

De muziek op een begrafenis of crematie is meestal gebaseerd op de persoonlijke smaak van de overledene. Begrafenis liedjes kunnen kunnen populaire nummers zijn uit de uitvaart top 10, of minder bekende liedjes. Alles kan afgespeeld worden, van gepast sfeervol tot knetterhard, van klassieke muziek tot house en van pop tot rock. De keuze welke begrafenis muziek wordt gespeeld, is geheel aan u.

Leg uw favoriete begrafenisliedjes vast

De uitvaartmuziek vormt een wezenlijk onderdeel bij elke plechtigheid. Wanneer u uw uitvaartwensen vastlegt, kunt u meteen aangeven welke muziek u graag op uw begrafenis of crematie zou willen laten horen.

Leg uw uitvaartwensen vast

Uitvaartmuziek Top 20

Misschien vindt u het moeilijk om muziek te bedenken die geschikt is voor de uitvaart. Daarom hebben wij een Top 20 samengesteld. In deze Top 20 staat de meest afgespeelde uitvaartmuziek op Yarden-locaties in 2016. Van Nederlandstalige begrafenisliedjes tot wereldwijd veelgedraaide uitvaartmuziek. Laat u met hulp van deze lijst inspireren bij het zoeken van passende muziek voor de begrafenis of crematie.

Top 20 uitvaartmuziek 2016

1. Claudia de Breij Mag Ik Dan Bij Jou
2. Guus Meeuwis De Weg
3. Marco Borsato Afscheid Nemen Bestaat Niet
4. Frank Sinatra My Way
5. Bette Midler The Rose
6. Maaike Ouboter Dat ik je mis
7. Wim Sonneveld Het dorp
8. Vangelis Consequest Of Paradise
9. Eric Clapton Tears In Heaven
10. Rob de Nijs Zo zal het zijn
11. Stef Bos Papa
12. Mozart Ave Maria
13. André Rieu The Last Rose Of Summer
14. Paul de Leeuw De Steen
15. J.S. Bach Air
16. Sting Fragile
17. Vera Lynn We''ll Meet Again
18. Franz Schubert Ave Maria
19. Elvis Presley My Way
20. Louis Armstrong What A Wonderful World

Beluister de uitvaart Top 20 via onze playlist op youtube

Meer inspiratie voor uitvaartmuziek?

Bent u specifiek op zoek naar liedjes voor de begrafenis van uw moeder? Veel zangers en bands hebben een liedje geschreven over moeders, zoals André Hazes met 'De vlieger'. Speciaal voor moederdag stelden we een lijst op met 20 liedjes over moeders.

Bekijk ook onze selectie van de 64 meestgedraaide uitaartmuziek op crematoriums en uitvaartcentra van Yarden in 2016. Of lees het blog Zeg het onzegbare met muziek van uitvaartverzorger Ingrid Golsteijn over de muzikale omlijsting van het afscheid.

Aantal begrafenisliedjes tijdens de uitvaart

U bepaalt zelf het aantal liedjes dat op de begrafenis of crematie wordt afgespeeld. Meestal worden er 3 of 4 nummers gekozen. Ook de momenten waarop u de uitvaartmuziek wilt horen, is aan u. U kunt hierbij denken aan:

 • Bij binnenkomst - 1 nummer
 • Tijdens de plechtigheid - 1 of meerdere nummer(s)
 • Bij het afscheid nemen - 1 of meerdere nummer(s)
  Ruime keuze aan klassieke muziek

  Zo wisselen bij de begrafenis of crematie persoonlijke verhalen van nabestaanden en passende uitvaartmuziek elkaar af. Dit maakt dat het een unieke en persoonlijke uitvaart wordt. Het aantal begrafenisliedjes bij de uitvaart kunt u altijd overleggen met uw uitvaartverzorger.

  Aanleveren van uitvaartmuziek en beeld

  Vindt de uitvaart plaats bij één van de locaties van Yarden? In dat geval kunt u het afscheid inrichten zoals u wilt. Uw uitvaartverzorger kan u hier meer over vertellen. Op de site van de uitvaartlocatie vindt u een ruime collectie uitvaartmuziek in ons muziekboek. U kunt zich laten inspireren, maar ook al een keuze maken. Daarnaast kunt u natuurlijk ook zelf de muziek verzorgen of aanleveren.

  Wij vinden het net als u belangrijk dat het afscheid perfect verloopt. Daarom ontvangen wij de muziek, eventueel beeld, powerpointpresentatie of film graag uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de plechtigheid. Zo kunnen we controleren of de foto's en (gebrande) cd's, dvd's of mp3's op ons systeem werken en de gewenste uitvaart liedjes klaarzetten.

  Live uitvaartmuziek ook mogelijk

  Wilt u live uitvaartmuziek tijdens de begrafenis of crematieplechtigheid? Ook dit is mogelijk! We hebben een prachtige akoestiek op onze locaties en er is vaak een piano of orgel aanwezig. Uw uitvaartverzorger vertelt u graag meer.

  Nog veel meer mogelijk

  Hierboven hebben wij enkele opties gegeven met betrekking tot wat er mogelijk is op het gebied van uitvaartmuziek. Maar er is zo veel meer mogelijk. Zo kunt u ook een film of fotoshow projecteren. Of u nu muziek kiest uit de begrafenis top 20, een live band wilt laten spelen, enkel foto's wilt tonen óf alleen toespraken wenst: Yarden zorgt voor de technische faciliteiten. Want juist de combinatie van uw specifieke keuzes en de wensen van de overledene maakt een uitvaart persoonlijk.

  Heeft u specifieke wensen voor de uitvaartmuziek of andere mogelijkheden, dan kunt u ook contact opnemen met onze locatie over de mogelijkheden. Onze medewerkers denken graag met u mee om de uitvaartplechtigheid helemaal naar wens te laten verlopen.


  Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

  Kunnen wij u helpen?

  U kunt met al uw vragen over afscheid bij ons terecht.

  We zijn dagelijks open van 8.00 - 21.00 uur.

  Bel gratis 0800 1292

  Neem contact op

  Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

  Tijdens de uitvaart

  Wilt u weten wat er allemaal geregeld moet worden bij een uitvaart? En wat u kan verwachten?

  Lees meer

  Hulp nodig?

  Hulp nodig?

  Behoefte aan informatie?

  Neem gratis contact met ons op:

  0800 1292
  Maandag t/m zondag van 8:00 tot 21:00 uur
  Bel mij terug08:00-21:00 (ma t/m zo)
  Chat online08:00-21:00 (ma t/m zo)
  WhatsApp met ons08:00-17:00 uur (ma t/m zo)

  Behoefte aan advies?

  Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

  Adviseur Yarden
  Onafhankelijke adviseur