"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

Uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek kan een essentiële rol spelen bij de uitvaartplechtigheid. Het maakt van de plechtigheid een dierbaar moment van herkenning. Meestal wordt er tussen de lezingen en toespraken bij een uitvaart muziek gespeeld. Uitvaartmuziek biedt een moment van herdenking, sfeer en bezinning, met alle aandacht voor de muziek en songtekst.

De muziekkeuze bij de crematie of begrafenisplechtigheid is meestal gebaseerd op de persoonlijke smaak van de overledene. Een begrafenisliedje kan een populair nummer zijn uit de Uitvaartmuziek Top 20, of een minder bekend liedje. Alles kan afgespeeld worden, van gepast sfeervol tot knetterhard, van klassieke muziek tot house en van pop tot rock. De keuze is geheel aan u.

Leg uw favoriete nummers vast

De muziek vormt een wezenlijk onderdeel bij elke uitvaart. Wanneer u uw uitvaartwensen vastlegt, kunt u meteen aangeven welke nummers u graag op uw begrafenis of crematie zou willen laten horen.

Leg uw uitvaartwensen vast

Uitvaartmuziek Top 20

Misschien vindt u het moeilijk om een nummer te bedenken dat geschikt is voor de uitvaart. Daarom hebben wij een Top 20 samengesteld. In deze Top 20 staat de meest afgespeelde uitvaartmuziek op Yarden-locaties. Wellicht haalt u uit deze lijst inspiratie voor muziek die het beste past bij de uitvaart.

Top 20 uitvaartmuziek 2015

1. Andrea Bocelli & Sarah Brightman Time To Say Goodbye
2. Mozart Ave Maria
3. Marco Borsato Afscheid Nemen Bestaat Niet
4. Anouk Lost
5. Eric Clapton Tears In Heaven
6. Robbie Williams Angels
7. Paul de Leeuw De Steen
8. Metallica Nothing Else Matters
9. Claudia de Breij Mag Ik Dan Bij Jou
10. James Blunt Goodbye My Lover
11. Stef Bos Papa
12. Elton John Candle In The Wind
13. Marco Borsato Het Water
14. Louis Armstrong What A Wonderfull World
15. Guus Meeuwis De Weg
16. Mary J. Blodge & U2 One
17. Andrea Bocelli The Power Of Love
18. Guns ‘N Roses November Rain
19. André Rieu The Last Rose Of Summer
20. Queen Who Wants To Live Forever

Beluister de uitvaart Top 20 via onze playlist op youtube

Aantal begrafenisliedjes tijdens de uitvaart

U bepaalt zelf het aantal begrafenisliedjes dat u bij de plechtigheid wilt afspelen. Over het algemeen worden er 3 of 4 nummers gekozen. Ook de momenten waarop u de uitvaartmuziek wilt horen, is aan u. U kunt hierbij denken aan:

  • Bij binnenkomst - 1 nummer
  • Tijdens de plechtigheid - 1 of meerdere nummer(s)
  • Bij het afscheid nemen - 1 of meerdere nummer(s)
Ruime keuze aan klassieke muziek

Zo wisselen bij de uitvaartplechtigheid persoonlijke verhalen van nabestaanden en passende muzikale aankleding elkaar af. Dit maakt dat het een unieke uitvaart wordt. Het aantal begrafenisliedjes bij de plechtigheid kunt u altijd overleggen met uw uitvaartverzorger.

Aanleveren van uitvaartmuziek en beeld

Vindt de uitvaart plaats bij één van de locaties van Yarden? In dat geval kunt u het afscheid inrichten zoals u wilt. Uw uitvaartverzorger kan u hier meer over vertellen. Op de site van de uitvaartlocatie vindt u een ruime collectie uitvaartmuziek in ons muziekboek. U kunt zich laten inspireren, maar ook al een keuze maken. Daarnaast kunt u natuurlijk ook zelf de muziek verzorgen of aanleveren.

Wij vinden het net als u belangrijk dat het afscheid perfect verloopt. Daarom ontvangen wij de muziek, eventueel beeld, powerpointpresentatie of film graag uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de plechtigheid. Zo kunnen we controleren of de foto's en (gebrande) cd's, dvd's of mp3's op ons systeem werken en de muziek klaarzetten.

We kunnen livemuziek voor u regelen

Wilt u livemuziek tijdens de uitvaart? Ook dit is mogelijk! We hebben een prachtige akoestiek op onze locaties en er is vaak een piano of orgel aanwezig. Uw uitvaartverzorger vertelt u graag meer.

En nog veel meer mogelijk

Hierboven hebben wij enkele opties gegeven met betrekking tot wat er mogelijk is op het gebied van muziek. Maar er is zo veel meer mogelijk. Zo kunt u ook een film of fotoshow projecteren. Of u nu uitvaarmuziek kiest, een live band wilt laten spelen, enkel foto's wilt tonen of alleen toespraken wenst: Yarden zorgt voor de technische faciliteiten. Want juist de combinatie van uw specifieke keuzes en de wensen van de overledene maakt een uitvaart persoonlijk.

Heeft u specifieke wensen rond de mogelijkheden, dan kunt u ook contact opnemen met onze locatie over de mogelijkheden. Onze medewerkers denken graag met u mee om de uitvaartplechtigheid helemaal naar wens te laten verlopen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

U kunt met al uw vragen over afscheid bij ons terecht.

We zijn dagelijks open van 8.00 - 21.00 uur.

Bel gratis 0800 1292

Neem contact op

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Tijdens de uitvaart

Wilt u weten wat er allemaal geregeld moet worden bij een uitvaart? En wat u kan verwachten?

Lees meer

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8:00 tot 21:00 uur
Bel mij terug08:00-21:00 (ma t/m zo)
Chat online08:00-21:00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08:00-17:00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur