“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Feeling Environment

In onze crematoria en uitvaartcentra kunt u uw dierbare herdenken in ruimtes met een warme sfeer, waar u zich ondanks alle emoties op uw gemak voelt.

Feeling Environment

Als bezoeker van een Yarden crematorium wilt u graag een prettige omgeving om afscheid te nemen. We zijn druk bezig om in onze vestigingen het Feeling Environment te maken: waar ceremonieruimtes een persoonlijke, sfeervolle uitstraling hebben. De sfeer in het pand ondersteunt de beleving van het afscheid op een positieve manier. Dit is niet iets wat u als bezoeker direct kunt benoemen; het is meer en kwestie van gevoel.

Goed voorbeeld doet volgen

Het project is geïnspireerd door de succesvolle Healing Environments in ziekenhuizen, waarbij ruimtes worden aangepast die bijvoorbeeld negatieve gevoelens, onbehagen en stress oproepen.

In de praktijk

Bij een Feeling Environment krijgen alle ruimtes een sfeer die past bij de emoties tijdens een uitvaart. Denkt u hierbij aan de opbaarruimte, familiekamer, ontvangstruimte, aula, en condoleanceruimte. Deze krijgen allemaal hun eigen kleuren, materialen, geuren, uitzicht, vorm en audiovisuele middelen.

Eerste volledige Feeling Environment crematorium

Het 1e Yarden crematorium dat volledig is aangepast op al deze zintuiglijke belevingen is Yarden Crematorium Slangenburg in Doetinchem. Elke fase van de ceremonie heeft een eigen gevoel gekregen. De route die de nabestaanden volgen vormde het uitgangspunt. De ontvangstruimte stelt bezoekers op hun gemak. Daarbij passen de kleuren groen, bruin en beige. Het uitzicht op de natuur en wandillustraties versterken deze ervaring.

Neutrale, overwegend witte kleurtinten vormen de basis voor de aula. De verlichtingskleur kan worden gepersonaliseerd. Wandtexturen en subtiel zicht op het omliggende landschap geven verbondenheid met de natuur. De condoleanceruimte heeft een warme en behaaglijke sfeer. Bruin-, oranje- en bordeauxtinten zorgen daarvoor. Een breed uitzicht op het landgoed met een buitenterras biedt ook hier een relatie met de natuur.

feeling environment behang groen bloemen


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Rouwverwerking en nagedachtenis bij buitencolumbarium

Uitvaart regelen

Wanneer een dierbare overlijdt moet er al snel veel geregeld worden. Door de vele mogelijkheden kunt u de uitvaart persoonlijk maken. Wilt u weten wat erbij komt kijken om een uitvaart te regelen, of waar wij u mee kunnen helpen?

Lees meer