Deel uw herinneringen samen online


Deel uw herinneringen samen online


Memori

Memori is een online platform voor het herinneren van overleden dierbaren. Familie, vrienden en andere belangstellenden delen hier samen hun gedachten, herinneringen, foto’s en video’s. Het gaat verder dan alleen condoleren: Memori is een online gedenkplaats.

Online herdenken van dierbaren

U deelt met een Memori online persoonlijke en dierbare herinneringen. Dat geldt niet alleen voor directe familieleden, maar ook voor verre vrienden die niet bij de uitvaart kunnen zijn. Samen herdenkt u uw dierbare, waaraan ieder zijn of haar eigen invulling geeft. Daarmee is Memori een bijzonder en eigentijds eerbetoon tot lang na de uitvaart. Als u dit wenst kan de online gedenkplaats een jaar online staan.

Voorbeeld van een Memori

Memori aanmaken

Wilt u graag een Memori aanmaken voor uw naaste? Dat kan. De eerste 3 maanden van de memori zijn gratis. Hoe maakt u een memori aan?

 1. Ga naar een gedenkplaats aanmaken

 2. Vul de gegevens in en maak de memori aan

 3. Na 3 maanden krijgt u de mogelijkheid om de Memori te verlengen

Memori aanmaken

Online Memori

Naast Memori, zijn er meerdere plekken waar mensen graag hun laatste verhaal willen delen. Dit gebeurd vaak op social media. Facebook en Instagram zijn plekken waar mensen een memori plaatsen: een laatste bericht aan de overledene. Hoe wordt deze plek bijgehouden?

Online herdenken op Facebook

Op Facebook kan iemand aangewezen worden om het profiel op Facebook bij te houden na overlijden. Diegene kan ook het account verwijderen na een tijd. Het is de bedoeling dat u een persoon aanwijst die de herdenkingsstatus kan beheren. Dat moet zo:

 1. Klik op het pijltje naar beneden rechtsboven in Facebook en klik op instellingen
 2. Klik op Account beheren
 3. Voer de naam in van een vriend en klik op toevoegen
 4. Klik op verzenden om uw vriend te laten weten dat diegene de contactpersoon is voor het account met herdenkingsstatus

Online herdenken op Instagram

Een Instagram account van een overledene kan herdacht worden als Instagram daar een geldig verzoek toe krijgt. Anderzijds kan het Instagram account verwijderd worden. Wanneer u familie bent van een overledene, bekijk dan hoe u het instagram account verwijdert.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Uitvaartwensen vastleggen op papier

Checklist bij overlijden

 • Bel direct de huisarts
 • Bel Yarden 0800 8192
 • Overlijden tijdens een buitenlandse reis: bel de reisverzekeraar
 • Bij overlijden door een ongeval: bel de verzekeraar
 • Stel familieleden en vrienden op de hoogte