"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

Na de uitvaart

Voor veel nabestaanden begint de rouw pas echt na de uitvaart. De drukte is voorbij, maar het verlies blijft voelbaar. Jaren ervaring in de uitvaartzorg heeft ons geleerd dat contact met elkaar, met lotgenoten of door samen te herdenken, veel troost geeft. Ook kunnen we u ondersteunen met praktische zaken zoals bij financiƫle of administratieve kwesties. Of wilt u advies over een grafsteen of de definitieve asbestemming? We kunnen van alles voor u regelen.

Dankbetuiging

Na de uitvaart kunt u een dankbetuiging sturen aan alle belangstellenden. Een kaart met bijvoorbeeld een bedanktekst of een gedichtje. We helpen u graag een passende dankbetuiging op te stellen of ontwerpen.

Grafmonument

Op het graf van de overledene plaatst u natuurlijk graag een grafmonument of gedenkteken dat past bij de overledene. Er is heel veel mogelijk: een monument in klassiek marmer, maar bijvoorbeeld ook een bijzonder sculptuur in glas, een houten boog begroeid met klimop of een lieflijk beeld in brons. Voor grafmonumenten gelden wel enkele wettelijke regels, die per gemeente kunnen verschillen.

Asbestemming

Na de crematie kan de as van de overledene worden bewaard in een mooie urn, gemaakt van een materiaal naar keuze, of worden uitgestrooid over zee of in de natuur. Een asbestemming is iets heel persoonlijks.

Tastbare herinnering


Er zijn ook andere nagedachtenisvormen mogelijk. Zo kan de as van de overledene worden verwerkt in een sieraad of een sculptuur. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een tastbare herinnering.

Hulp na afscheid

De rouw begint voor veel nabestaanden pas na de uitvaart. Daarom helpen wij u ook na het afscheid verder. Dat kan praktische hulp zijn als het opruimen van de kleding of een training Mindfulness waarbij u leert te ontspannen in deze stressvolle tijd. Bekijk de mogelijkheden van nazorg voor nabestaanden.

Chatten over rouw

Vraagt u zich af of deze tegenstrijdige gevoelens normaal zijn en hoe u daarmee om kunt gaan, of wilt u iets betekenen voor een nabestaande, maar u weet niet goed hoe? U kunt anoniem en vertrouwelijk chatten over rouw met een goed opgeleide vrijwilliger van Pratenoververlies.nl

Vereniging Yarden

Ook Vereniging Yarden kan u helpen bij rouwverwerking. Onze vrijwilligers helpen mensen te praten over de dood en brengen lotgenoten met elkaar in contact, tijdens uiteenlopende evenementen: van lezingen en themadagen tot herdenkingsconcerten en theatervoorstellingen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Logo Trustpilot

Uw waardering

Uw mening over de dienstverlening van onze uitvaartverzorgers vinden wij erg belangrijk. Geef ook, in 2 stappen, uw beoordeling op Trustpilot.nl.

Geef uw beoordeling