"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

Na de uitvaart

Voor veel nabestaanden begint de rouw pas echt na de uitvaart. De drukte is voorbij, maar het verlies blijft voelbaar. Jaren ervaring in de uitvaartzorg heeft ons geleerd dat contact met elkaar, met lotgenoten of door samen te herdenken, veel troost geeft. Ook kunnen we u ondersteunen met praktische zaken zoals bij financiële of administratieve kwesties. Of wilt u advies over een grafsteen of de definitieve asbestemming? We kunnen van alles voor u regelen.

Dankbetuiging

Na de uitvaart kunt u een dankbetuiging sturen aan alle belangstellenden. Een kaart met bijvoorbeeld een bedanktekst of een gedichtje. We helpen u graag een passende dankbetuiging op te stellen of ontwerpen.

Grafmonument

Op het graf van de overledene plaatst u natuurlijk graag een grafmonument of gedenkteken dat past bij de overledene. Er is heel veel mogelijk: een monument in klassiek marmer, maar bijvoorbeeld ook een bijzonder sculptuur in glas, een houten boog begroeid met klimop of een lieflijk beeld in brons. Voor grafmonumenten gelden wel enkele wettelijke regels, die per gemeente kunnen verschillen.

Asbestemming

Na de crematie kan de as van de overledene worden bewaard in een mooie urn, gemaakt van een materiaal naar keuze, of worden uitgestrooid over zee of in de natuur. Een asbestemming is iets heel persoonlijks.

Tastbare herinnering


Er zijn ook andere nagedachtenisvormen mogelijk. Zo kan de as van de overledene worden verwerkt in een sieraad of een sculptuur. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een tastbare herinnering.

Juridische Nabestaandenservice

Wij willen u en uw nabestaanden zoveel mogelijk ontzorgen: voor, tijdens en ná de uitvaart. Ook op juridisch vlak, bijvoorbeeld bij het opstellen of wijzigen van een testament. Voor deskundige begeleiding, werken we samen met ARAG. Als verzekerde bij Yarden kunnen u en uw nabestaanden tegen gereduceerd tarief gebruik maken van juridische hulp en advies van deze dienstverlener.

Rouwverwerking

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies. Dit kan heel ingrijpend zijn, met bijbehorende gevoelens van verdriet, ongeloof, boosheid, angst en misschien zelfs teleurstelling of schuldgevoel.

Chatten over rouw

Vraagt u zich af of deze tegenstrijdige gevoelens normaal zijn en hoe u daarmee om kunt gaan, of wilt u iets betekenen voor een nabestaande, maar u weet niet goed hoe? U kunt anoniem en vertrouwelijk chatten over rouw met een goed opgeleide vrijwilliger van Pratenoververlies.nl

Yarden Vereniging

Ook de Yarden Vereniging kan u helpen bij rouwverwerking. Onze vrijwilligers helpen mensen te praten over de dood en brengen lotgenoten met elkaar in contact, tijdens uiteenlopende evenementen: van lezingen en themadagen tot herdenkingsconcerten en theatervoorstellingen.

Wilt u meer informatie over het regelen van zaken ná de uitvaart, of kunnen wij u hierbij helpen? Bel gratis 0800 1292 (dagelijks open van 8.00 - 21.00 uur) of mail naar info@yarden.nl.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

U kunt met al uw vragen over afscheid bij ons terecht.

We zijn dagelijks open van 8.00 - 21.00 uur.

Bel gratis 0800 1292

Neem contact op

Uw waardering

Uw mening over de dienstverlening van onze uitvaartverzorgers vinden wij erg belangrijk. Geef ook, in 4 stappen, uw beoordeling op Advieskeuze.nl.

Geef uw beoordeling

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8:00 tot 21:00 uur
Bel mij terug08:00-21:00 (ma t/m zo)
Chat online08:00-21:00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08:00-17:00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur