"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

Grafmonument

Een mooie tekst geschreven in klassiek marmer, een persoonlijk beeld in brons, een sculptuur in glas of een houten boog begroeid met klimop; als het gaat om het grafmonument is er veel mogelijk. Voor nabestaanden is het vooral belangrijk dat het gedenkteken past bij hun overleden dierbare.

Persoonlijk ontwerp

U kunt een ontwerp kiezen dat al bestaat. Nog persoonlijker is het natuurlijk om zelf een gedenkteken te maken of laten ontwerpen. Dit kunt u een beeldhouwer of kunstenaar laten doen. Naast het ontwerp kunt u ook zelf de materiaalsoort bepalen. Toegestaan zijn onder andere hardsteen, marmer, hout, glas, kunststof of roestvrijstaal. Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden. Ook kunnen wij veel monumenten eenvoudig voor u bestellen.

Regels

Er zijn wettelijke regels aan een monument gebonden. Deze regels verschillen per gemeente. Het materiaal moet lang meegaan en er mogen geen scherpe punten aan het monument zitten. Ook zijn er regels gebonden aan de afmeting van het monument. De meeste regels en voorwaarden kunt u opvragen bij de begraafplaats. Uiteraard informeren onze medewerkers u graag.

Kosten

De kosten voor een grafsteen of gedenkteken lopen sterk uiteen. De omvang, de materiaalsoort en de teksten, met gegraveerde of opliggende letters, zijn bepalend voor de hoogte van de kosten. Laat u een grafsteen of gedenkteken ontwerpen, dan heeft ook dit invloed op de kosten. Om onnodige kosten te voorkomen is het goed om u op tijd te laten informeren.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Rouwverwerking en nagedachtenis bij buitencolumbarium

Na de uitvaart

Na de uitvaart begint voor veel nabestaanden pas het rouwproces. Maar er moet ook nog het een en ander geregeld worden. Meer weten over wat u te wachten staat na de uitvaart, of waar wij u mee kunnen helpen?

Lees meer