"Heel fijn om te kunnen praten en gehoord te worden


Ik sta er niet alleen voor"

"Heel fijn om te kunnen praten en gehoord te worden


Ik sta er niet alleen voor"

Praten over verlies en rouw

Bent u een dierbare verloren en heeft u behoefte om daar met iemand over te praten? Anoniem en vertrouwelijk? Op pratenoververlies.nl kunt u 7 dagen per week chatten van 16.00 - 22.00 uur met een goed getrainde en vaak ervaringsdeskundige vrijwilliger.

U kunt te maken krijgen met gevoelens van verdriet, ongeloof, boosheid en angst en misschien zelfs teleurstelling en schuldgevoel. Misschien vraagt u zich af of deze tegenstrijdige gevoelens normaal zijn en hoe u daarmee om kunt gaan? Of u wilt van betekenis zijn voor een nabestaande, maar u weet niet goed hoe? De chat biedt de gelegenheid te chatten met een vrijwilliger.

Erover praten

Praten over verlies en rouw kan helpen om een verlies te verwerken. Maar voor veel mensen kan het lastig zijn om over hun gevoelens te praten na het overlijden van een dierbare. Ze ervaren verschillende gedachten en emoties die met elkaar in strijd kunnen zijn. U mist iemand, maar u kunt u ook in de steek gelaten voelen. Of, bijvoorbeeld na een langdurig ziekbed van de overledene, in zekere zin opgelucht. Dat zorgt voor verwarring en kan ook vragen oproepen, zoals: ‘Is het normaal dat ik dit voel?’

Gratis en anoniem

Dan is het fijn om anoniem met een goed opgeleide vrijwilliger te kunnen chatten op pratenoververlies.nl. U kunt er uw hart luchten, maar ook terecht met al uw vragen en problemen rondom verlies en rouw. Een chatgesprek kan over alles gaan zolang het maar te maken heeft met verlies.

Yarden is na de uitvaart bereikbaar via chat

Begrip en klankbord bij verlies en rouw

Vaak ontbreekt een klankbord, misschien denkt u dat uw omgeving met uw gevoelens tot last bent. Het kan helpen uw gevoelens en verdriet te delen met iemand die een luisterend oor biedt. Niet alleen over uw eigen verlies, maar ook als u iemand wilt steunen die een dierbare heeft verloren. In het chatgesprek kunt u al uw vragen en problemen kwijt rondom rouw en verliesverwerking.

Openingstijden

Chatten kan dagelijks van 16.00 tot 22.00 uur.


Chatten over verlies en rouw

Chat Pratenoververlies.nl

Elke dag van 16.00-22.00 uur

Chat Praten over Verlies

We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers

Word vrijwilliger

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?