“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek heeft vaak een belangrijke rol bij uitvaarten. Het maakt van de plechtigheid een dierbaar moment van herkenning. Meestal wordt er bij een uitvaart tussen de lezingen en toespraken muziek afgespeeld. Uitvaartmuziek biedt een moment van herdenking, sfeer en bezinning, met alle aandacht voor de muziek en songtekst.

De muziekkeuze bij de crematie of begrafenisplechtigheid is meestal gebaseerd op de persoonlijke smaak van de overledene en/of nabestaanden. Omdat dit heel persoonlijk is, kan alles afgespeeld worden. Van gepast sfeervol tot knetterhard, van klassieke muziek tot house en van pop tot rock. De keuze is geheel aan u.

Muziek aanleveren voor de uitvaart

U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Live uitvaartmuziek ook mogelijk

Wilt u live uitvaartmuziek tijdens de begrafenis of crematieplechtigheid? Ook dit is mogelijk! We hebben een prachtige akoestiek op onze locaties en er is vaak een piano of orgel aanwezig. Uw uitvaartverzorger vertelt u graag meer.

Leg uw favoriete nummers vast

Wanneer u uw uitvaartwensen vastlegt, kunt u meteen aangeven welke muziek u graag op uw begrafenis of crematie zou willen laten horen. Leg uw uitvaartwensen vast voor uw nabestaanden.

Uitvaartmuziek Top 20

Misschien vindt u het moeilijk om muziek te bedenken die geschikt is voor de uitvaart. Daarom hebben wij een Top 20 samengesteld. In deze Top 20 staat de meest afgespeelde uitvaartmuziek op Yarden-locaties. Van Nederlandstalige begrafenisliedjes tot wereldwijd veelgedraaide uitvaartmuziek. Laat u met hulp van deze lijst inspireren bij het zoeken van passende muziek voor de begrafenis of crematie.

Top 20 uitvaartmuziek

1. Andrea Bocelli Time to say Goodbye
2. Marco Borsato Afscheid Nemen Bestaat Niet
3. Claudia de Breij Mag ik dan bij jou
4. Frans Bauer Trein naar niemandsland
5. Rob de Nijs Zo zal het zijn
6. Wim Sonneveld Het dorp
7. Vera Lynn We''ll Meet Again
8. Eric Clapton Tears In Heaven
9. Bette Midler The Rose
10. André Rieu & Mirusia Louwerse Ave Maria
11. André Rieu The Rose
12. Maaike Ouboter Dat ik je mis
13. Stef Bos Papa
14. Sweet people Et Les Oiseaux Chantaient
15. Guus Meeuwis De weg
16. Marco Borsato Breng me naar het water
17. Frank Sinatra I Did It My Way
18. Johann Sebastian Bach Air
19. Mieke Telkamp Waarheen waarvoor
20. Enya Only Time

Beluister de uitvaart Top 20 via onze playlist op youtube

Meer inspiratie voor uitvaartmuziek?

Bent u specifiek op zoek naar liedjes voor de begrafenis van uw moeder? Veel zangers en bands hebben een liedje geschreven over moeders, zoals André Hazes met 'De vlieger'.

Speciaal voor moederdag stelden we een lijst op met 20 liedjes over moeders en 20 liedjes om afscheid te nemen van papa. Maar ook de mooiste Nederlandse uitvaartliedjes of liedjes voor een christelijke uitvaart bieden veel mensen steun.

Bekijk ook onze selectie van de 64 meestgedraaide uitvaartmuziek op crematoria en uitvaartcentra van Yarden. Of lees het blog Zeg het onzegbare met muziek van uitvaartverzorger Ingrid Golsteijn over de muzikale omlijsting van het afscheid.

Aantal begrafenisliedjes tijdens de uitvaart

U bepaalt zelf het aantal liedjes dat op de begrafenis of crematie wordt afgespeeld. Meestal worden er 3 of 4 nummers gekozen. Ook de momenten waarop u de uitvaartmuziek wilt horen, is aan u. U kunt hierbij denken aan:

  • Bij binnenkomst - 1 nummer
  • Tijdens de plechtigheid - 1 of meerdere nummer(s)
  • Bij het afscheid nemen - 1 of meerdere nummer(s)
Ruime keuze aan klassieke muziek

Zo wisselen bij de begrafenis of crematie persoonlijke verhalen van nabestaanden en passende uitvaartmuziek elkaar af. Dit maakt dat het een unieke en persoonlijke uitvaart wordt. Het aantal begrafenisliedjes bij de uitvaart kunt u altijd overleggen met uw uitvaartverzorger.

Nog veel meer mogelijk

Hierboven hebben wij enkele opties gegeven met betrekking tot wat er mogelijk is op het gebied van uitvaartmuziek. Maar er is zo veel meer mogelijk. Zo kunt u ook een film of fotoshow projecteren. Of u nu muziek kiest uit de begrafenis top 20, een live band wilt laten spelen, enkel foto's wilt tonen óf alleen toespraken wenst: Yarden zorgt voor de technische faciliteiten. Want juist de combinatie van uw specifieke keuzes en de wensen van de overledene maakt een uitvaart persoonlijk.

Heeft u specifieke wensen voor de uitvaartmuziek of andere mogelijkheden, dan kunt u ook contact opnemen met onze locatie over de mogelijkheden. Onze medewerkers denken graag met u mee om de uitvaartplechtigheid helemaal naar wens te laten verlopen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Rouwverwerking en nagedachtenis bij buitencolumbarium

Uitvaart regelen

Wanneer een dierbare overlijdt moet er al snel veel geregeld worden. Door de vele mogelijkheden kunt u de uitvaart persoonlijk maken. Wilt u weten wat erbij komt kijken om een uitvaart te regelen, of waar wij u mee kunnen helpen?

Lees meer