"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

Voor de uitvaart

De periode voor de uitvaartplechtigheid is vaak emotioneel heftig en er moet veel geregeld worden. Het kan zijn dat uw dierbare geen uitvaartwensen heeft vastgelegd. Dan komen er veel vragen op u af, zoals de keuze voor de begraafplaats of het crematorium, voor een kist van kersenhout of mahonie en voor een condoleance of niet. Geen eenvoudige vragen. Onze uitvaartverzorgers helpen u graag bij het maken van de keuzes die bij u en uw overleden dierbare past.

Kort na het overlijden

Wanneer een dierbare overlijdt, waarschuw dan als 1e de huisarts. Daarna neemt u contact op met Yarden om het overlijden te melden en af te spreken wanneer er een uitvaartverzorger langskomt. De uitvaartverzorger neemt een aantal belangrijke punten met u door en helpt u met zaken die kort na het overlijden geregeld of bepaald moeten worden.

Verzorgen, opbaren en condoleance

Wat gebeurt er met het lichaam van de overledene vlak na het overlijden? Hoe en door wie wordt het verzorgd, kiest u voor opbaring? Bij de keuzes met betrekking tot het verzorgen, opbaren en de condoleance zijn de wensen van de nabestaanden vaak net zo belangrijk als die van de overledene. Ook religieuze gebruiken kunnen een rol spelen.

Kennisgeving

Na het overlijden van een dierbare, brengt u familie, vrienden en andere bekenden van de overledene op de hoogte. We maken speciaal rouwdrukwerk voor de kennisgeving, zoals een mooie persoonlijke rouwkaart of een advertentie in de krant. U kunt kiezen voor een bestaand ontwerp of zelf iets bedenken. We geven u graag suggesties.

Online gedenkplaats

Memori is een bijzonder en eigentijds eerbetoon voor overleden dierbaren. Het gaat verder dan een online condoleanceregister. Memori is een online gedenkplaats waar familie, vrienden en andere belangstellenden samen hun gedachten, herinneringen, foto's en video's kunnen delen.

Bloemen

Maak het afscheid nog persoonlijker, met bloemen. Bloemen in de lievelingskleur van de overledene, boeketten van bloemen uit de tuin, een rode rozenkrans of een mand vol kleine margrietjes. Onze uitvaartverzorgers helpen u graag met het uitzoeken en bestellen van rouwbloemen.

Kisten

De keuze voor een kist kan heel persoonlijk zijn. Het aanbod is enorm: van een sobere tot een ecologische kist of zelfs een kunstzinnige. U kunt kiezen uit diverse soorten hout en binnenbekleding, en kunt de kist ook zelf beschilderen. Onze uitvaartverzorgers weten welke mogelijkheden er zijn en adviseren u graag bij het uitkiezen van een kist.

Afscheid nemen voor de uitvaart

Voor u, familie, vrienden en belangstellenden is er voldoende mogelijkheid voor afscheid nemen en condoleren. Dit kan in het huis waar de overledene ligt opgebaard, maar ook in onze uitvaartcentra en crematoria krijgt u alle rust en ruimte om persoonlijk afscheid te nemen van de overledene. Vaak krijgt u een speciale sleutel, waarmee u dag en nacht toegang heeft.

Buitenland

Het kan gebeuren dat een dierbare overlijdt in het buitenland, of dat de overledene graag buiten Nederland begraven wenst te worden. Wat komt hier bij kijken en wat moet er geregeld worden bij overlijden of begraven in het buitenland? Onze uitvaartverzorgers hebben ervaring met deze situaties en helpen u graag.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen