Nadenken over uw eigen uitvaart

Heeft u al eens nagedacht over uw eigen uitvaart? Hoe zou deze eruitzien? Welke muziek wordt er gedraaid? Kiest u voor bloemen of juist niet? Wij denken graag met u mee om u of uw overleden dierbare een mooi afscheid te geven. Hieronder leest u wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart.

Uitvaart regelen

Hoe regelt u een begrafenis of crematie? Bekijk het stappenplan voor een goed afscheid.

Meer informatie

Yarden inspireert

Yarden heeft jarenlang ervaring met het verzorgen van uitvaarten. Laat u inspireren door verhalen, ideeën en bijeenkomsten

Meer informatie

Begrafenis

Veel mensen kiezen voor een begrafenis, omdat er dan voor langere tijd een tastbare gedenkplek is. De gedachte dat het lichaam van de overledene nog ergens is, kan troost bieden. Afhankelijk van uw specifieke wensen en persoonlijke situatie zijn er verschillende manieren van begraven mogelijk. Bijvoorbeeld: bijzetting in een familiegraf of een algemeen graf. Sommige begraafplaatsen hebben een exclusief deel gereserveerd voor Islamitische- of Joodse begrafenissen. Maar er zijn ook steeds meer mensen die nadenken over een duurzame vorm van begraven of cremeren.

Wilt u weten wat een begrafenis ongeveer kost? Met de Yarden uitvaartkosten calculator krijgt u een indicatie van de begrafeniskosten. U geeft bijvoorbeeld aan naar welke kist uw voorkeur uitgaat, waar u opgebaard wilt worden en van welk rouwvervoer u gebruik wilt maken.

Vrouw en kind overlijden nagedachtenis rouwverwerking steun

Uitvaart regelen

Waar moet u allemaal aan denken als u een uitvaart verzorgt?

Checklist bij overlijden

Deze lijst geeft u een helder overzicht.

 • Waarschuw de huisarts
 • Bel de uitvaartverzorger
 • Kijk of er een uitvaartverzekering is afgesloten

Bekijk de volledige checklist

Crematie

De keuze voor cremeren neemt in Nederland toe. Ook na de crematie zijn er steeds meer mogelijkheden om de as een bijzondere bestemming te geven. Denk bijvoorbeeld aan het verstrooien van de as op zee, een bijzetting in een urnenmuur of de as bij u dragen in een assieraad. Bekijk ook veelgehoorde praktische argumenten voor een crematie.

Cremeren is over het algemeen goedkoper dan begraven. Dit komt vooral doordat er geen grafkosten zijn, zoals begraafkosten, grafrecht en grafonderhoud.

Duurzame uitvaart

Cremeren en begraven zijn belastend voor het milieu.Wij investeren daarom in milieuvriendelijke filterinstallaties in onze crematoria. Vindt u een duurzame en milieuvriendelijke uitvaart belangrijk? Dan is momenteel een crematie en asverstrooiing op zee de meest milieuvriendelijke keuze. Wilt u meer weten? Lees de mogelijkheden rondom een duurzame uitvaart.

Yarden zet zich in om bestaande uitvaartvormen te verbeteren door innovaties. Wij vinden het belangrijk een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van toekomstige uitvaarttechnieken, zoals bio-cremeren (ook wel resomeren genoemd).

Yardenhuis Gouwestreek heeft de 1e natuurbegraafplaats in de Randstad. Bij een natuurbegraafplaats wordt de overledene in de natuur begraven. Hekken of afrasteringen komen op een natuurbegraafplaats niet voor. Hier hebben de graven ook geen grafstenen.

Religie en rituelen bij crematie en begrafenis

De meeste religies kennen duidelijke voorschriften en rituelen als het gaat om het laatste afscheid. Als uitvaartspecialist hebben we ruime ervaring met rouwrituelen bij uiteenlopende religies en levensovertuigingen, waaronder:

 • Boeddhisme
 • Islam
 • Katholicisme
 • Hindoeïsme
 • Jehova’s getuigen
 • Mormonen
 • Jodendom
 • Humanisme
 • Apostolistisch Genootschap
 • Protestantisme

Verzeker u van een goed afscheid

Heeft u weleens nagedacht over uw uitvaart en wat deze eigenlijk kost? Met een uitvaartverzekering neemt u uw nabestaanden alvast een hoop zorg uit handen.

Bereken uw premie

Vul hieronder uw geboortedatum in om uw premie te berekenen.

"Ik had geen idee dat een afscheid ook zo mooi kon zijn"

"Ik had geen idee dat een afscheid ook zo mooi kon zijn"

Lees meer

Uitvaartwensen vastleggen

Wilt u een crematie of een begrafenis? Waarschijnlijk heeft u wel ideeën over uw uitvaart en over de invulling daarvan. Denk bijvoorbeeld aan uw lievelingsmuziek en de bloemen waar u van houdt.

Via Mijn Uitvaartwensen legt u eenvoudig uw voorkeuren vast. Zo weten uw nabestaanden wat uw ideeën over uw uitvaart zijn en of u bijvoorbeeld een testament heeft.

Met onderstaande diensten helpt Yarden u graag voor, tijdens en na de uitvaart:

agenda

Uw uitvaart verzekeren

Wel of geen uitvaartverzekering? De keuze hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie en voorkeur. Een verzekering is namelijk niet noodzakelijk of verplicht in Nederland. Als u voldoende geld spaart, is het voor uw nabestaanden mogelijk om hiervan de uitvaart te betalen.

Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat de kosten voor uw uitvaart geheel of gedeeltelijk zijn gedekt. Zo hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken over uw uitvaartkosten. Meer weten over de mogelijkheden van verzekeren? Met deze Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering heeft u alle vrijheid en flexibiliteit  om uw polis te wijzigen.

Kinderen helpen bij een waardige uitvaart

Inspirerende uitvaarten

De bijzondere afscheidsverhalen geven u een indruk van wat er mogelijk is.Bekijk de bijzondere uitvaarten

Inspiratie voor de uitvaart; dienblad met gerecht

Uitvaartthema’s

Laat u voor een persoonlijke en bijzondere uitvaart inspireren door de verschillende uitvaartthema’s.

Bekijk de uitvaartthema’s

Rouwrituelen

We hebben veel ervaring met bijzondere wensen vanuit culturen en religies.

Lees meer over rouwrituelen

Kosten uitvaart

Heeft u een idee wat uw uitvaart kost? De Yarden uitvaartcalculator berekent snel en gemakkelijk de gemiddelde kosten van een uitvaart. Maar het is ook mogelijk om een uitgebreide berekening te maken van uw persoonlijke uitvaartwensen.

Inspiratie voor een goed afscheid

Niemand is hetzelfde en een goed afscheid betekent voor iedereen iets anders. Wij denken graag met u mee om voor u of uw overleden dierbare het mooist denkbare afscheid te organiseren. Om u te inspireren vertellen we graag over bijzondere uitvaarten, mogelijke uitvaartthema’s en voorbeelden van rouwrituelen. Bij een goed afscheid hoort ook goed eten. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk op het gebied van catering. Bekijk ons magazine.

Uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden. Heeft u al een begraafplaats of crematorium in gedachten? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.