"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"


Een mooi afscheid via social media

Nederlanders denken niet echt na over hun ‘online presence’ na hun dood, terwijl 66% de digitale erfenis graag zelf wil bepalen.

Heeft u al nagedacht over uw online erfenis?

Wel 9 van de 10 Nederlanders hebben nergens aangegeven wat er met hun social media-accounts moet gebeuren nadat ze zijn overleden. Als u zelf wilt bepalen hoe u herdacht wordt, moet u dat op tijd regelen. Uit grootschalig onderzoek blijkt dat 30% van de Nederlanders social media een fijne herdenkingsplek vinden en dat meer dan de helft hun social account hiervoor willen gebruiken.

Onderzoeksresultaten

In mei 2013 deed PanelWizard in opdracht van Yarden onderzoek naar de kennis over de online erfenis, voorbereidingen en wensen. Het doel was om te achterhalen of men er wel eens over heeft nagedacht en hoe men erover denkt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, representatief voor Nederland op geslacht, leeftijd, opleiding, gezinssituatie en arbeidsparticipatie. Daarmee voldoet het onderzoek aan de representativiteitseisen van de Gouden Standaard.

Na uw dood leeft u online nog even door

Nederlanders zijn bang in de vergetelheid te raken en eenderde ziet een online herdenkingsplek als de ideale oplossing. Zo zou 45% van de Nederlanders het leuk vinden om na hun overlijden nog steeds ‘getagd’ te worden in groepsberichten op Facebook. Ook geeft 37% van de deelnemers aan dat het ze een goed gevoel zou geven als als vrienden persoonlijke berichten op een dergelijke pagina blijven plaatsen. Zo blijven ze toch nog een onderdeel van de vriendengroep.

Na de dood zelf de regie over uw social media kanalen

Nederlanders zijn over het algemeen niet echt bezig met hun digitale erfenis: 74% vindt dat het te ver van ze af staat. Nabestaanden worden er pas mee geconfronteerd als het te laat is. Maar als je mensen er direct naar vraagt, wil 60% zelf bepalen hoe ze worden herinnerd.


Chatten over verlies en rouw

Chat Pratenoververlies.nl

Elke dag van 16.00-22.00 uur

CHAT PRATEN OVER VERLIES

We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers

WORD VRIJWILLIGER

Uitvaartwensen vastleggen op papier

Uw uitvaart

Een goed afscheid helpt je verder. Dat geldt ook voor uw nabestaanden als ze afscheid van u moeten nemen. Heeft u wel eens nagedacht over uw eigen uitvaartwensen?

Lees meer