"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost

Het multiculturele Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost is een plek voor uitvaarten voor iedereen, ongeacht cultuur, religie of achtergrond.

R

Hoorneboeg 1

1102 BK Amsterdam

Routebeschrijving
K 088 927 3770 088 927 3770
p

Stel uw vraag via ons

vragenformulier

Praktische informatie

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Locatiemanager

Mala Angna

Nuttige downloads
Algemene voorwaarden
Reglement


Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost

Het Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost is ontworpen samen met mensen van verschillende culturen, religies, achtergronden en gemeenschappen in Zuidoost. Daarmee biedt het uitvaartcentrum voor alle bewoners van Amsterdam en omstreken mogelijkheden om hun uitvaart naar wens te organiseren.

Het multiculturele uitvaartcentrum is een ontmoetingsplek waar nabestaanden afscheid kunnen nemen van hun dierbaren, volgens hun eigen geloofsovertuiging en met gebruik van hun eigen uitvaartrituelen. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling van bewoners en bestuur van stadsdeel Zuidoost en van Yarden. Het gebouw biedt voor elke inwoner van Amsterdam en omstreken de mogelijkheid om afscheid te nemen op zijn of haar manier.

Mogelijkheden

Een goed afscheid betekent eigen muziek, eigen eten, eigen rituelen, eigen rouwbeklag. Dat kan hier allemaal: het yardenhuis is een 'huis van afscheid'. Een huis waarin iedereen zich welkom voelt, waar eigen gerechten gekookt kunnen worden, waar persoonlijke taal en muziek rondzingen. Een huis voor echt iedereen.

In Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost heeft u als nabestaande 24 uur per dag de beschikking over een ruimte waar u kunt bidden, weaken en koken, maar ook mensen kunt ontvangen en met elkaar samenzijn zoals u dat graag wilt.

Ruimte voor 400 mensen

Het gebouw is flexibel in te delen, met behulp van vouwwanden. Zo kunnen er tot maximaal 400 mensen in één ruimte, en hoeft er hiervoor dus niet te worden uitgeweken naar bijvoorbeeld een sportzaal.

Verlichting

De inrichting is neutraal en volledig naar eigen wens en smaak in te richten voor uiteenlopende ceremonies. Met behulp van de veelzijdige verlichting, geven we de ruimte bijvoorbeeld de sfeer die goed past bij de ceremonie en het gezelschap. Daarmee creëren we een huiselijke omgeving, die aansluit bij de beleving van de bezoeker. Naar wens kunnen er religieuze symbolen worden geprojecteerd.

Overige faciliteiten

In het gebouw zijn meerdere keukens aanwezig, met een sterkere luchtafzuiging dan in de meeste rouwcentra, voor de meest geurige gerechten uit de diversiteit aan keukens. Bij de ruimte op de toiletten is rekening gehouden met grote gewaden en omvangrijke hoofddeksels en de geluidsinstallatie kan worden afgestemd op ingetogen diensten, maar ook op hoge decibels. Tot slot kunnen nabestaanden de overledene naar eigen inzicht verzorgen of bewassen en zich terugtrekken in een eigen (gebeds-)ruimte.Sociale ontmoetingsfunctie

Naast een ontmoetingsplek voor nabestaanden, krijgt dit afscheidshuis een sociale ontmoetingsfunctie in brede zin: mensen kunnen hier ook terecht voor bijvoorbeeld een herinneringsbijeenkomst, een mooi concert of een lezing.

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij het multiculturele afscheidshuis? Volg de digitale rondleiding en bekijk het vanuit 360 graden.

Route

Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost ligt aan de Hoorneboeg, vlak bij station Bijlmer ArenA.

Plan hier uw route naar Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost

Downloads

Interactieve documenten
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Tarieven Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Yarden uitvaartverzorgster Wilna Bolner Luisteren, helpen, organiseren - en er zijn. Maak kennis
In een zware week ben ik er voor mensen. Punt. Maak kennis
Ik wil mensen helpen, dat kan ik ook niet helpen. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt