Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Afscheidshuis De Hoeskamer Buchten

Afscheid nemen in een warme, huiselijke sfeer? Kom eens kijken bij Afscheidshuis De Hoeskamer van Yarden & Golsteijn Uitvaartzorg. Het afscheidshuis, gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Buchten, beschikt over een familiekamer, een gastenkamer, een huiskamer en een aula die geschikt is voor afscheidsbijeenkomsten in kleine kring.

Afscheidshuis De Hoeskamer Buchten

0

In een warme, huiselijke sfeer afscheid nemen

Niemand ontkomt er aan. Vroeg of laat moeten we allemaal een keer afscheid nemen van mensen die ons dierbaar zijn. Er zijn families die kiezen voor een afscheid thuis. Echter, voor veel families is een thuisopbaring om praktische redenen niet mogelijk of om persoonlijke redenen niet wenselijk. Toch heeft iedereen de wens om in een warme, huiselijke sfeer afscheid nemen. De Hoeskamer biedt u de faciliteiten om afscheid te nemen van uw dierbare zoals u dat thuis zou doen.

Afscheidshuis De Hoeskamer is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Buchten, een karakteristiek dertigerjarenpand met een aantal ruime en sfeervolle kamers. Het voormalige domein van bestuurders en ambtenaren, is met zorg en aandacht getransformeerd in een ontmoetingsplek voor nabestaanden. Het huis beschikt over een familiekamer, een gastenkamer, een huiskamer en een aula die geschikt is voor afscheidsbijeenkomsten in kleine kring.

Condoleance en catering

Onze familiekamer


Kiest u voor een verblijf in de familiekamer, dan staat deze kamer vanaf het moment van overlijden tot aan de dag van de uitvaart tot uw beschikking. Uw overleden dierbare verblijft hier gedurende de hele duur van zijn verblijf. U bent welkom tussen 8.00 uur in de ochtend en 22.00 uur in de avond, zonder afspraak.

De momenten waarop u uw overleden familielid bezoekt, bepaalt u zelf en uiteraard kunt u zo lang blijven als u zelf wenst. Ook kunt u zelf bepalen of en op welk moment u gasten ontvangt. Koffie en thee staat voor uw klaar. Wilt u uw eigen versnaperingen meenemen en bijvoorbeeld een laatste keer in het bijzijn van uw overleden familielid het glas wijn heffen of een stukje zelf gebakken vlaai of lievelingskostje van de overledene nuttigen? Ook dat is mogelijk.

Onze gastenkamer


Voor families waarvoor één of enkele kortere bezoeken aan de overledene op vastgestelde tijden volstaat, hebben wij een sfeervolle afscheidskamer ingericht. Net als de familiekamer heeft de gastenkamer een huiselijk karakter en is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee. Het verschil is dat we in onderling overleg vooraf de bezoektijden vastleggen.

Opbaren en verzorging

Meehelpen met de laatste verzorging


Eeuwenlang was het gebruikelijk dat overleden mensen door hun eigen familie werden verzorgd. De laatste decennia is dat vooral een taak van de uitvaartondernemer geweest. We zien in toenemende mate de behoefte bij nabestaanden om een rol in de laatste verzorging te hebben. Onze ervaring leert dat het (gedeeltelijk) zelf doen van de laatste verzorging op een positieve wijze bijdraagt aan het rouwproces. Nabestaanden omschrijven het als een betekenisvolle laatste handeling.

Als u de wens heeft om bij de laatste verzorging aanwezig te zijn en misschien mee te helpen, dan stellen wij graag onze verzorgingsruimte ter beschikking om dat mogelijk te maken.

Asbestemming en nagedachtenis

Nagedachtenisvormen – om niet te vergeten


Na het afscheid begint voor nabestaanden de periode van rouwverwerking. Uw overleden dierbare zal altijd in uw herinnering voortbestaan. Een passende nagedachtenisvorm maakt deze herinneringen tastbaar en kan u helpen bij de verwerking van het verlies. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld (mini-)urnen, asbeelden, en (as-)sierraden.

Route en contact

Plan hier uw route naar Afscheidshuis De Hoeskamer Buchten.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 046 850 4488

Afscheidsbijeenkomst

Mensen worden steeds ouder. Een hoge leeftijd bereiken in goede gezondheid is mooi, maar dat betekent vaak ook dat de kring van familie en naasten kleiner wordt. Ook zien we dat families regelmatig kiezen voor een afscheid in besloten kring. Een kerk of aula in het crematorium kan dan als te groot of te afstandelijk ervaren worden.

In de huiskamer van het afscheidshuis kan een intieme afscheidsbijeenkomst in kleine kring tot maximaal 30 personen georganiseerd worden. Ter afsluiting kan een hapje en drankje naar uw wens geserveerd worden.

Spreekt het organiseren van een afscheidsbijeenkomst op een andere locatie dan kerk of crematorium u aan, maar is het gezelschap groter dan 30 personen, dan denken wij graag met u mee over de mogelijkheden in de regio.

Bekijk de sfeerimpressie van ons Afscheidshuis De Hoeskamer Buchten.

Checklist overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de globale kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze calculator geeft een indicatie van de gemiddelde kosten.

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 046 850 4488

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

  • We kijken of het 'klikt'
  • We bespreken uw wensen
  • Schept rust en ruimte

Afscheidshuis De Hoeskamer Buchten

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Afscheidshuis De Hoeskamer Buchten

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken