Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis Gouwestreek

Yardenhuis Gouwestreek en (natuur-)Begraafplaats IJsselhof, ligt langs de Hollandsche IJssel, vlak bij het centrum van Gouda. De aula bevindt zich middenin een parkachtige omgeving. U kunt er in een intieme setting afscheid nemen van uw dierbare.

Yardenhuis Gouwestreek

9.1
R

Goejanverwelledijk 6

2806 NZ Gouda

Routebeschrijving
M Stel uw vraag via ons vragenformulier

Yardenhuis Gouwestreek

Onze locatie biedt zowel mogelijkheden voor cremeren als begraven. Yardenhuis Gouwestreek beschikt ook over een natuurbegraafplaats waar verbondenheid met de natuur en duurzaam begraven centraal staat.

Samengevat beschikt yardenhuis Gouwestreek onder andere over:

 • een aula in een kapel;
 • de aula biedt ruimte aan 140 zitplaatsen, uit te breiden tot 300 (staan)plaatsen;
 • elektrische piano en een pijporgel zijn aanwezig;
 • sfeervolle koffiekamer met uniek terras aan de Hollandse IJssel in Gouda;
 • mogelijkheid om uw dierbare via de bomenlaan te begeleiden naar de ovenruimte;
 • uitgebreide cateringmogelijkheden;
 • buitenplechtigheid mogelijk op de begraafplaats, op het terras aan de IJssel en bij het ovengebouw;
 • de eerste natuurbegraafplaats in de randstad;
 • avondplechtigheid mogelijk.

Meer informatie? Neem contact op via yardenhuis.gouwestreek@yarden.nl of bel 018 251 4 391.

Condoleance en catering

Na de uitvaart zelf kunt u samenkomen, herinneringen ophalen en condoleances uitwisselen. De professionele keuken van yardenhuis Gouwestreek is in staat om verschillende catering-arrangementen aan te bieden.

Is de plechtigheid in de namiddag of avond? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een receptie met warm en/of koud garnituur en kies uit een uitgebreid aanbod aan verschillende dranken.

BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN & DRINKEN

Beeld en geluid

Muziek is een essentieel element bij elke uitvaart. Het is de verbindende factor in een afscheidsceremonie en maakt dit ook persoonlijk.Yardenhuis Gouwestreek beschikt over een uitgebreide muziekcollectie. Op deze website kunt u eenvoudig muziek voor de uitvaart beluisteren, selecteren en delen met uzelf en/of de uitvaartlocatie. Een elektrische piano en een pijporgel zijn ook aanwezig.

U kunt zelf beeld en geluid aanleveren via een beveiligde link die aan u verstrekt wordt.

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via ons online muziekboek. Hier vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

Luister, kies en verstuur uw muziek

Mogelijkheden voor foto en film


Ook het vertonen van foto’s en of video’s behoort tot de mogelijkheden. Onze aula beschikt over een beamer en ringleiding voor het geluid.

Opname van de plechtigheid


Wenst u achteraf een opname van de plechtigheid te ontvangen, dan kunnen wij een USB (beeld en geluid) van de plechtigheid maken. Wij maken uitsluitend op uw verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan/vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is niet mogelijk.

Livestream


Voor nabestaanden die niet in staat zijn om de plechtigheid persoonlijk bij te wonen, bijvoorbeeld door verblijf in het buitenland, kunnen wij een livestream verzorgen. Vraag hiernaar bij uw uitvaartleid(st)er.

Asbestemming en nagedachtenis

Na de crematie heeft u de tijd om na te denken over de asbestemming. Ons crematorium biedt hiervoor diverse mogelijkheden. Bijzonder bij yardenhuis Gouwestreek is ons kastanjehof, met handgemaakte urnen en de verstrooischaal waar as veilig geborgen wordt.

We informeren u graag uitgebreid over de vele mogelijkheden voor asbestemming en nagedachtenisvormen, of doe inspiratie op in onze brochure Nagedachtenisvormen Yardenhuis Gouwestreek.

Route en contact

Vanaf station Gouda brengt het openbaar vervoer u binnen 15 minuten bij onze locatie. Neem bus 3 richting Goverwelle en stap uit bij de halte Bothastraat. Vanaf hier kunt u de dijk oplopen.

Gaat u met de auto? Plan hier uw route naar yardenhuis Gouwestreek in Gouda.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 018 251 4391

Meer praktische informatie

Praktische informatie
bekijk
Tekst

Belangrijke mededelingen

Herstel karakteristieke bomenlaan

Begin oktober starten we met het grote onderhoud aan de karakteristieke bomenlaan. De bomenlaan is een van de meest authentieke elementen van de begraafplaats. Niet alleen bieden de bomen beschutting aan graven, ze bepalen ook het uitzicht vanuit de aula tijdens afscheidsdiensten. Sommige bomen zijn monumentaal beschermd.

Ruim dertig bomen aan de bomenlaan worden gesnoeid, zodat ze behouden kunnen blijven en tegelijkertijd weer rustig kunnen groeien. Het risico dat deze bomen met een storm grote takken verliezen of omvallen, is hiermee weggenomen. 

Een tiental bomen moet worden gekapt. Daarvoor worden ruim twintig nieuwe bomen geplaatst. Die zijn van hetzelfde soort als de huidige bomen: suikeresdoorns. Dat soort wordt ook aangeplant op lege plekken die al waren ontstaan op de begraafplaats.

In het nieuwsbericht leest u meer over het herstel van de bomenlaan. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zullen wij er uiteraard alles aan doen om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Nieuwsbericht herstel bomenlaan IJsselhof

Letters IJsselhof tijdelijk voor onderhoud van monumentale muur

Dit jaar zullen wij veel aandacht besteden aan de natuur en dat wat IJsselhof zo bijzonder maakt, zoals de monumentale muur. De muur waarop de letters IJsselhof zijn bevestigd is toe aan onderhoud. De muur en de letters hebben een historische waarde voor Gouwenaren, omdat ze al decennia de toegang tot de (natuur)begraafplaats, het crematorium en de afscheidslocatie sieren.

De letters ‘IJsselhof’ zijn tijdelijk van de monumentale muur bij de ingang van de begraafplaats gehaald. Dat gebeurt in het kader van het noodzakelijk onderhoud aan de muur. De letters zijn veilig opgeslagen en worden over enkele weken weer teruggeplaatst.

Crematorium

De aula van yardenhuis Gouwestreek, voorheen Crematorium en (natuur-)Begraafplaats IJsselhof, bevindt zich in een sfeervolle kapel. De ovenruimte ligt op korte afstand van het gebouw en is bereikbaar via een prachtige bomenlaan. De sfeervolle koffiekamer met terras geeft nabestaanden de gelegenheid om groots of juist intiem afscheid te nemen. Hierbij houden wij rekening met uw uitvaartwensen. Daarnaast is het mogelijk om een buitenplechtigheid te houden bij het ovengebouw of op het terras.

Natuurbegraafplaats IJsselhof

Bij de Begraafplaats IJsselhof op yardenhuis Gouwestreek is er steeds meer vraag naar een natuurlijke manier van begraven.

IJsselhof heeft de eerste natuurbegraafplaats in de Randstad. Natuurbegraven is een hele natuurlijke manier van begraven. Zo heeft u een mooie laatste rustplaats in een natuurlijke omgeving met een geheel eigen sfeer. U wordt weer één met de natuur. Kies zelf uw plaats en uw beplanting uit voor op het graf.

De natuurbegraafplaats IJsselhof in Gouda ligt aan de Hollandse IJssel op een lichtglooiend heuvellandschap. Hier kunt u uw dierbare in een natuurlijke omgeving begraven en gedenken. Om het natuurlijke karakter van de omgeving te behouden, wordt er geen gebruik gemaakt van traditionele grafstenen. Het graf wordt aangeduid met een heester of bedekt met bloemen en kruiden. Door de jaren heen zullen de gewassen groeien, en maakt het graf steeds meer onderdeel uit van de natuur. U kunt de naam van uw overleden dierbare laten aanbrengen op een kei op de gezamenlijke gedenkplaats en hier zelfgeplukte bloemen plaatsen.

Download de brochure voor inspiratie:

Brochure Natuurbegraafplaats IJsselhof Gouda

Begraafplaats IJsselhof

Naast de natuurgraven zijn er ook traditionele mogelijkheden. Denk hierbij aan algemene en particuliere graven.

Bekijk meer informatie over graven en wat er gebeurt bij begrafenissen.

Bijzondere bestemming grafmonumenten

Nabestaanden kiezen het grafmonument altijd met grote zorgvuldigheid. Het is een tastbare plek om naar terug te keren op de begraafplaats. Sommige mensen bezoeken elke dag het graf van hun overleden dierbare. Ze laten daar een traan maar glimlachen soms ook om alle mooie herinneringen. Maar wat gebeurt er met grafmonumenten als het graf wordt geruimd? Lees deze blog naar aanleiding van een interview dat locatiemanager Martin Vijverberg over dit onderwerp gaf op NPO Radio 2.

Reglement begraafplaatsen

Per 1 juni 2019 is het reglement voor begraafplaatsen van Yarden aangepast. De belangrijkste veranderingen gaan over verruiming van de beschikbare termijnen voor particuliere graven, urnentuinen en urnennissen. Bij sommige begraafplaatsen zijn specifieke bepalingen gewijzigd.

Een uitvaart regelen bij yardenhuis Gouwestreek

Het is altijd mogelijk om van te voren contact op te nemen met het crematorium om uw wensen tijdens een  afspraak te bespreken. Wilt u bijvoorbeeld beeld-, en geluid van te voren testen? Of ruimtes van te voren te bekijken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de globale kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze geeft u een indicatie van de gemiddelde kosten voor een uitvaart op basis van uw wensen.

BEREKEN UITVAARTKOSTEN

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij het crematorium en op de begraafplaats? Volg de digitale rondleiding en bekijk deze vanuit 360 graden.

Of bekijk met de video hoe ons crematorium er van binnen uitziet:

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 018 251 4391

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

 • We kijken of het 'klikt'
 • We bespreken uw wensen
 • Schept rust en ruimte

Andere locaties

Andere Yarden uitvaartlocaties in de regio:

1. Crematorium en uitvaartcentrum yardenhuis van Rotterdam
2. Crematorium en begraafplaats yardenhuis Beukenhof in Schiedam
3. Crematorium en begraafplaats yardenhuis in Rijswijk (voorheen Eikelenburg)
4. Crematorium yardenhuis Ockenburgh in Den Haag

Downloads

Informatieve documenten:
Aanvraagformulier crematie bij yardenhuis Gouwestreek
Aanvraagformulier begrafenis yardenhuis Gouwestreek
Aanvraagformulier voor een Begrafenis Natuurbegraafplaats bij Yarden
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie
Algemene voorwaarden LVC 2023
Reglement
Nagedachtenisvormen Yardenhuis Gouwestreek 2022
Brochure Natuurbegraafplaats IJsselhof Gouda
Tarieven crematorium 2023
Tarieven horeca 2023
Tarieven begraafplaats 2023
Huisregels crematoria 2023
Brochure eten en drinken
Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m zaterdag, 9.00-20.00 uur. Overige tijden mogelijk in overleg.
Gedenkpark en (natuur)begraafplaats Zomer (1 april-30 september): elke dag 9.00-20.00 uur. Winter (1 oktober-30 maart): 9.00-17.00 uur.
Administratie Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.30 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.30 uur

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein 4, uitsluitend voor rouw- en volgauto's
Aantal parkeerplaatsen in directe omgeving 100
Laadpalen voor elektrische auto's 2
Mindervalidenparkeerplaatsen 1
Fietsenrekken Ruim aanwezig
Openbaar vervoer Vanaf station Gouda met bus 3 richting Goverwelle, halte Bothastraat.

Ruimtes

Aantal zitplaatsen aula 140
Totale capaciteit bezoekers plechtigheden 300
Aantal zitplaatsen restaurant 60
Aantal zitplaatsen terras 30
Totale capaciteit restaurant en terras 300
Voor kinderen Speelmateriaal aanwezig

Beschikbare tijd

Aula en restaurant Naar wens vooraf te reserveren
Exclusief afscheid In overleg mogelijk
Afscheid in de avond In overleg mogelijk. Wij zorgen voor een warme sfeer door het plaatsen van fakkels en kaarsjes

Audiovisueel

Aula en restaurant; muziek MP3, MP4, WAV, ACC, AIFF
Aula en restaurant; fotopresentatie JPEG, PowerPoint
Aula en restaurant; video MP4, AVI

Locatiemanager

Martin Vijverberg, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Yardenhuis Gouwestreek

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yardenhuis Gouwestreek

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken