Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis van Rijswijk

Yardenhuis van Rijswijk, voorheen Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, ligt in het zuiden van Rijswijk. De rust van de omgeving, maar ook de warme en eigentijdse inrichting maken deze locatie tot een bijzondere plek om afscheid te nemen en te herdenken. Wij vinden het belangrijk dat nabestaanden op een betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Daarom proberen wij altijd met u een plechtigheid te organiseren, waarbij rekening wordt gehouden met alle uitvaartwensen.

Yardenhuis van Rijswijk

9.1

Crematorium en begraafplaats Rijswijk

Het crematorium in Rijswijk beschikt over 1 aula met bijhorende familiekamer. De ruime aula biedt plaats aan 300 belangstellenden. Bij een intiem gezelschap kunt u de plechtigheid ook beperken tot de familiekamer. Om ervoor te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor de condoleance. In overleg kunnen we de tijden vaak verder uitbreiden.

Samengevat beschikt yardenhuis van Rijswijk onder andere over:

 • Aula met 150 zitplaatsen, uit te breiden naar 300 (staan)plaatsen
 • Familiekamer bij klein gezelschap ook als aula te gebruiken
 • Opbaarmogelijkheden
 • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte
 • Uitgebreide cateringmogelijkheden
 • Elektrische piano/orgel aanwezig
 • Condoleanceruimte met buitenterras
 • Avondplechtigheden zijn mogelijk

Openingstijden

Onze administratie is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Voor ons park gelden de volgende openingstijden:

 • 1 april tot en met 31 oktober van 08.00 uur tot 20.00 uur.
 • 1 november tot en met 31 maart van 08.30 uur tot 18.00 uur.

Begraafplaats Rijswijk

De parkachtige begraafplaats van yardenhuis van Rijswijk is één van de twee Yarden begraafplaatsen in Rijswijk. De graven worden omgeven door hoge, oude bomen. De begraafplaats en het gedenkpark bieden verschillende mogelijkheden zoals een strooiveld, een urnenmuur en andere herdenkingsmogelijkheden.

Begraafplaats Oud-Rijswijk

In de buurt van yardenhuis van Rijswijk vindt u Begraafplaats Oud-Rijswijk. Deze begraafplaats ligt in een groene omgeving in het oude centrum van Rijswijk en is uitgeroepen tot Rijksmonument. Op deze begraafplaats zijn geen faciliteiten. Het is mogelijk de faciliteiten van begraafplaats Eikelenburg te gebruiken en vervolgens te begraven op Oud-Rijswijk.

Reglement begraafplaatsen

Per 1 juni 2019 is het reglement voor begraafplaatsen van Yarden aangepast. De belangrijkste veranderingen gaan over verruiming van de beschikbare termijnen voor particuliere graven, urnentuinen en urnennissen. Bij sommige begraafplaatsen zijn specifieke bepalingen gewijzigd.

Condoleance en catering

Na de uitvaartplechtigheid is er de gelegenheid tot condoleance. Een moment om elkaar te spreken en samen iets te drinken of eten. De uitgebreide keuken van Crematorium Rijswijk biedt diverse culinaire arrangementen die passen bij een sfeervol afscheid. U kunt kiezen uit ons uitgebreide assortiment van koffie, thee en belegde broodjes. Is de plechtigheid in de namiddag of avond? Ook dan is een receptie of een exclusief avondarrangement mogelijk.

BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN EN DRINKEN

Beeld en geluid

U kunt bij ons beeld/foto's (in een Powerpoint op USB) en muziek (CD en USB) afspelen in de aula. Muziek ontvangen wij het liefst 24 uur van tevoren. Wilt u beeldmateriaal afspelen, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

In de aula is een laptop aansluiting aanwezig naar de projector. Ringleiding is aanwezig. De aula beschikt over een elektronische piano/orgel. Deze mag u zelf bespelen.

Mogelijkheden voor foto, film en muziek


-Mogelijkheid tot afspelen van muziek
-Foto’s worden middels een diapresentatie getoond
-Materiaal kan worden aangeleverd op CD of USB
-Ook uw eigen laptop kan gebruikt worden
-Vrij bespeelbare elektronische piano/orgel

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze online collectie uitvaartmuziek. Op de pagina vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen naar uzelf of de uitvaartlocatie.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Opname van de plechtigheid


Het is mogelijk om een opname van de uitvaart te laten maken. De ontvangen opname mag u vanwege de privacywetgeving enkel in huiselijke kring gebruiken. Na overdracht van de video wordt de originele opname verwijderd. Achteraf (na)bestellen van de opname is dus ook niet mogelijk.

Livestream


Yardenhuis van Rijswijk is voorzien van de nieuwste en modernste technieken op het gebied van audio, video en verlichting. In de aula is livestream mogelijk zodat nabestaanden de dienst op afstand kunnen volgen.

Asbestemming en nagedachtenis

Wij bewaren de as van de overledene in de bewaarruimte van het crematorium voor minimaal 1 en maximaal 6 maanden. In die periode krijgt u de tijd om alle mogelijkheden over de definitieve asbestemming door te nemen.

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden omtrent de nagedachtenis.

Route en contact

Vanaf station Rijswijk brengt tram 17 (richting Wateringen) u in 10 minuten bij onze locatie. U stapt uit bij halte Eikelenburg.

Vanaf Den Haag Centraal Station neemt u tram 17. De reistijd bedraagt dan 30 minuten en de tram vertrekt ieder kwartier.

Met de auto? Plan hier uw route naar Yardenhuis van Rijswijk.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 070 396 1967

Meer praktische informatie

De vraag of er bij een uitvaart ook een Kever naar binnen gereden kan worden, hadden we 15 jaar geleden niet kunnen bedenken. Nu doen we de deur open, letterlijk. Bij het yardenhuis van Rijswijk denken ze dan echt met ons mee.

Lees hoe uitvaartverzorger Normen Rotteveel van Rotteveel & Fokkema Uitvaartzorg in Nootdorp, de dienstverlening van yardenhuis van Rijswijk ervaart: Stel dat je doodgaat, wat moet er dan gebeuren?

Een uitvaart bij yardenhuis van Rijswijk

Een begrafenis of crematie regelt u het liefst niet alleen. Het is een drukke periode waar in een korte periode veel geregeld dient te worden. De door Yarden opgestelde checklist bij overlijden geeft u misschien houvast in deze drukke, emotionele tijd.

Kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart kunnen sterk variëren. Locatie, en uitvaartwensen hebben allemaal invloed op de kosten. De uitvaartkostencalculator geeft u snel inzicht in de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart naar uw wensen.

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij het crematorium en de begraafplaats van yardenhuis van Rijswijk? Volg de digitale rondleiding en bekijk deze locatie vanuit 360 graden.


Of bekijk met de video hoe ons Yardenhuis er van binnen uitziet:

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 070 396 1967

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Administratie Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.30 uur
Park 1 april tot en met 31 oktober van 08.00 uur tot 20.00 uur.
1 november tot en met 31 maart van 08.30 uur tot 18.00 uur.
Afgifte bloemen Linkerkant van het gebouw tot 15 minuten voor de plechtigheid

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein 86
Directe omgeving 50
Invaliden Rolstoelen aanwezig

Beschikbare ruimtes

Aantal aula's 1
Totaal aantal bezoekers 300
Aantal zitplaatsen 145
Totaal aantal bezoekers 200
Aantal zitplaatsen 80
Terras Ja
Kinderhoekje Ja
Familiekamer In overleg tevens geschikt als aula voor kleine gezelschappen
Aantal personen 200
Aantal personen 80
Wachtruimte Eventueel ook in te zetten als koffiekamer
Aantal personen 200
Aantal zitplaatsen 80

Beschikbare tijd

Basistijd aula 45 minuten
Basistijd koffiekamer 45 minuten
Uitbreidingstijd aula Per 15 of 30 minuten
Uitbreidingstijd koffiekamer Per 15 of 30 minuten

Locatiemanager

Jans Springer, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

 • We kijken of het 'klikt'
 • We bespreken uw wensen
 • Schept rust en ruimte

Andere locaties

Andere Yarden uitvaartlocaties in de regio:

Downloads

Informatieve documenten
Brochure yardenhuis van Rijswijk
Aanvraagformulier voor een begrafenis
Aanvraagformulier voor een crematie
Opbaringsfaciliteiten yardenhuis van Rijswijk
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Tarieven yardenhuis van Rijswijk
Tarieven eten & drinken bij Yarden

Yardenhuis van Rijswijk

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yardenhuis van Rijswijk

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken