"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis Beukenhof

Yardenhuis Beukenhof, voorheen Yarden Crematorium, Begraafplaats en Uitvaartcentrum Beukenhof ligt in een bosrijke omgeving aan de rand van Schiedam. De vele mogelijkheden die onze locatie biedt voldoen aan de uitvaartwensen van vandaag de dag. De warme inrichting en begeleiding van onze medewerkers maken een persoonlijk en waardig afscheid mogelijk.


Kunstwerk op begraafplaats Beukenhof Schiedam

Kunstwerk op begraafplaats Beukenhof Schiedam

De ontvangstruimte van yardenhuis Beukenhof

De ontvangstruimte van yardenhuis Beukenhof

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. In overleg kan er van deze tijden worden afgeweken.
Openstelling begraafplaats Gedurende wintertijd van 08.00 - 20.00 uur; tijdens zomertijd van 08.00 - 21.00 uur
Kantoor Maandag t/m vrijdag 9.00-16.30 uur
Asbestemming en nagedachtenisruimte Uitsluitend op afspraak
Afgifte bloemen Op de dag van de plechtigheid bij de administratie

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein 200
Invalidenparkeerplaatsen Naast het hoofdpand bij de ingang van de belangstellendenruimte 4 invalidenparkeerplaatsen aanwezig

Beschikbare ruimtes

Aula
Aantal zitplaatsen 140
Aantal staplaatsen 150-200
Grote koffiekamer
Aantal zitplaatsen 65
Kleine koffiekamer 1
Aantal zitplaatsen 40

Beschikbare tijd

Basistijd aula 45 minuten
Basistijd koffiekamer 45 minuten
Uitbreiding tijd aula Per 15 minuten
Uitbreiding tijd koffiekamer Per 15 minuten

Locatiemanager

Henk Kroon, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Handige downloads

Aanvraagformulier crematie bij Yarden (invulbare pdf)
Aanvraagformulier voor een begrafenis bij Yarden (invulbare pdf)
Algemene voorwaarden
Reglement
Kaart Crematorium Beukenhof
Tarieven yardenhuis Beukenhof: begraafplaats en crematorium in Schiedam

Crematorium en begraafplaats Schiedam

Zaterdag 22 september: Burendag yardenhuis Beukenhof

Yardenhuis Beukenhof ligt aan de rand van Schiedam in het rustige en bosrijke Beukenhof. De rustige omgeving en de warme en eigentijdse inrichting maken dit tot een bijzondere plek om afscheid te nemen en te herdenken. Yardenhuis Beukenhof beschikt over:

  • Begraafplaats en gedenkpark
  • Mogelijkheden voor opbaren, familiebezoek en condoleance
  • Familiekamer voor nabestaanden
  • Aula met 140 zitplaatsen en capaciteit voor 200 belangstellenden
  • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de crematieruimte
  • Uitgebreide cateringmogelijkheden
  • Avondplechtigheden zijn mogelijk
  • De Koffiehoek; vroege ontvangst, napraten, rustpunt tijdens bezoek
Brochure yardenhuis Beukenhof: crematorium en begraafplaats in Schiedam

'De Koffiehoek'

Het komt regelmatig voor dat gasten vroeg aankomen voor een plechtigheid. Zij willen dan graag eerst wat drinken of eten. Ook komen er bezoekers voor de graven of urnentuinen en hebben daarna zin in een praatje.

Yardenhuis Beukenhof heeft hiervoor het bijgebouw, tussen de parkeerplaats en het hoofdgebouw staat, omgebouwd tot 'De Koffiehoek'. U kunt hier ook terecht voor een bos bloemen, een plant, seizoenstukjes of kaarsen voor op het graf. Gastvrouwen (vrijwilligers) vervullen de bezetting doordeweeks. We streven naar permanente bezetting in de weekenden. Bent of kent u een vrijwilliger die ook in de weekenden beschikbaar is? Meld u dan aan. Samen met u zijn wij in staat om onze kwaliteit in gastvrijheid verder te vergroten.

Feeling Environment

Bij de inrichting van het gebouw hebben wij ons laten leiden door het Feeling Environment-concept. Hiermee wordt een huiselijke sfeer gecreëerd. Kleuren, geuren, materialen, geluiden en beelden sluiten aan op de emoties die nabestaanden en bezoekers ervaren. Bekijk hierboven de video-rondleiding door yardenhuis Beukenhof.

Crematorium

Het crematorium biedt veel mogelijkheden om met (eigen) muziek, licht, kleuren en beeld een sfeer te creëren die past bij de overledene en bij u als nabestaande. Daarnaast beschikt het crematorium over een ruime aula, 2 koffiekamers en familiekamers. Wilt u meer informatie over yardenhuis Beukenhof?

Neem contact op

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij yardenhuis Beukenhof? Volg de digitale rondleiding en bekijk het gebouw vanuit 360 graden.

Aula

De aula van yardenhuis Beukenhof biedt een passende omgeving voor een sfeervol afscheid. Om het persoonlijke karakter van de plechtigheid te versterken kunnen alle gewenste kleuren op de grote lichtwand worden geprojecteerd. Daarnaast kunnen op het projectiescherm foto’s of video’s worden getoond. De prachtige vleugel en de moderne muziekinstallatie bieden u de mogelijkheid om het afscheid ook op muzikaal gebied een eigen invulling te geven.

Condoleance

Onze koffiekamers zijn geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. De koffiekamers zijn voorzien van een kinderhoekje en een buitenruimte, waar de bezoekers bij mooi weer een hapje en drankje kunnen nuttigen. Tijdens de condoleance kan net zoals in een restaurant uitgebreide catering worden verzorgd, zoals een receptie-arrangement, maar ook zoete lekkernijen of een uitgebreide lunch. Speciaal voor de avonden is er een exclusief avondarrangement.

Begraafplaats

De begraafplaats behoort tot de mooiste binnenstedelijke natuurgebieden. De rijkdom aan flora en fauna is ongekend. De parkachtige begraafplaats Beukenhof beschikt over meerdere begraafakkers. Naast particuliere, algemene en katholieke grafakkers, vindt u op onze begraafplaats een islamitische grafakker. Voor baby's en kinderen zijn speciale hofjes ingericht. Wilt u meer informatie over onze begraafplaats?

Neem contact op

Nieuwe begraafvorm

Begraafplaats Beukenhof kent een nieuwe begraafvorm: 'algemeen één-diep'. Deze begraafvorm houdt het midden tussen onder- en bovengronds begraven. Het is een goed alternatief voor mensen die meer inspraak in de grootte en vorm van het grafmonument willen. Andere kenmerken zijn: het graf wordt niet gedeeld met anderen, er is een grafrust termijn van 15 jaar en de kosten liggen tussen die van een particulier en een algemeen graf.

Ruiming gedeelte algemene graven AY-akker

De directie van Yardenhuis Beukenhof maakt bekend dat een gedeelte van de algemene graven op de AY-akker opgeheven zal gaan worden.

Meer informatie over ruiming

Uitvaartcentrum

Familiebezoek aan de overledene is mogelijk, net als een condoleance. Is er bij familiebezoek geen uitvaartleider aanwezig dan zorgen wij voor de ontvangst, de begeleiding, het serveren van koffie, thee en iets lekkers en de uitgeleide van de familie. De familiekamer is zo ingericht dat de overledene in dezelfde ruimte afgeschermd ligt opgebaard. Zo krijgen bezoekers de ruimte om te kiezen of zij de overledene willen zien. Er is ook gelegenheid om in alle rust met de overledene alleen te zijn.

De condoleance vindt plaats in de kleine koffiekamer. In deze ruimte is een intieme hoek gecreëerd waarachter de overledene is opgebaard. Gasten worden door ons opgevangen en begeleidt naar de condoleanceruimte. Onze medewerkers zorgen voor wat te drinken als de familie dit wenst.

Nieuwe indeling begraafplaats

De begraafplaats is opnieuw ingedeeld. Daarom zullen wij op grote delen van de begraafplaats geen nieuwe graven uitgeven. Op de plattegrond zijn dit de rode delen. Met deze maatregel krijgt de begraafplaats een meer parkachtige uitstraling. Bijzettingen op dit gedeelte van de begraafplaats blijven gewoon mogelijk.

Heeft u een graf? Geef tijdig uw adreswijzigingen door, dan blijft u op de hoogte als er iets wijzigt. Dit kunt u doen door contact op te nemen met Yardenhuis Beukenhof, 088-9272250 of via yardenhuis.beukenhof@yarden.nl.

Plattegrond

Bovenstaand vindt u de plattegrond van het terrein yardenhuis Beukenhof. Hierin ziet u de diverse begraafplaatsakkers alsook de anders bestemmingen.

Beeld & geluid

Ons crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie, maar het is ook mogelijk om CD's en DVD's af te spelen. Muziek ontvangen wij het liefst 24 uur van tevoren en beeld 48 uur van tevoren, bij voorkeur op de originele CD of een USB-stick. Onze medewerkers adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Uitvaartmuziek

U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Opname van de plechtigheid

Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan of vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is niet mogelijk.

Mogelijkheden voor foto en film

Wij bieden presentatiemogelijkheid in vrijwel alle ruimtes. In de condoleanceruimtes zijn beeldschermen met geluid geplaatst waarop u een diapresentatie of een filmpje kunt laten afspelen. U kunt dit middels een DVD of USB-stick aanleveren of uw eigen laptop meenemen. Let er wel op dat de foto's zodanig zijn opgenomen dat de diapresentatie automatisch start. Meer informatie over het aanleveren van muziek en beeld vindt u in onderstaand document.

Aanleveren muziek yardenhuis Beukenhof

Asbestemmingsmogelijkheden

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden bewaard in een asbus in de bewaarruimte van ons crematorium. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de definitieve asbestemming. Yardenhuis Beukenhof biedt diverse mogelijkheden, zoals een bijzetting in de urnentuin, de urnengrafjes of de urnenmuur. Daarnaast kan de as worden verstrooid op ons verstrooiveld.

We informeren u graag uitgebreid over de vele mogelijkheden voor asbestemming en nagedachtenisvormen.

Route

Plan hier uw route naar yardenhuis Beukenhof in Schiedam.

Downloads

Informatieve documenten:
Aanvraagformulier crematie
Aanvraagformulier begrafenis
Reglement
Brochure crematorium yardenhuis Beukenhof
Algemene voorwaarden
Plattegrond begraafplaats yardenhuis Beukenhof
Aanleveren muziek yardenhuis Beukenhof
Tarieven yardenhuis Beukenhof
Prijslijst Catering yardenhuis Beukenhof Schiedam

In de spotlight

Herdenkingsmonument Schiedamse militairen

Bij 'de muur des tijds' op Begraafplaats Beukenhof staat een herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de overleden militairen uit Schiedam in Korea en het voormalig Nederlands-Indië. Het monument bestaat uit 10 bronzen platen met daarop de namen van overleden Schiedamse militairen en mensen in reliëf, waarvan het aantal steeds verder afneemt. Het is ontworpen door kunstenares Ella van de Ven. Op het herdenkingsmonument staat: Gedenk in uw gedachten dat zij hun leven gaven En ver van hun verwanten in den vreemde zijn begraven.

Burendag yardenhuis Beukenhof

Kom zaterdag 22 september voor de Burendag naar yardenhuis Beukenhof en laat u verrassen. U bent tussen 11.00 en 15.00 uur van harte welkom aan de Burgemeester van Haarenlaan 1450 in Schiedam.

Een rondleiding door yardenhuis Beukenhof


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt