Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yarden Stilleweer in Appingedam

Crematorium Stilleweer en Uitvaartcentrum Fivelhof liggen middenin het Groningse landschap, aan de rand van Appingedam en Delfzijl. De ruimtes bieden uitzicht over water en groen. In deze omgeving kunt u op een prettige manier afscheid nemen van uw dierbare.

Yarden Stilleweer in Appingedam

9.1
R

Stilleweersterweg 1

9902 BX Appingedam

Routebeschrijving
M Stel uw vraag via ons vragenformulier

Crematorium Stilleweer en Uitvaartcentrum Fivelhof

Verscholen in het Groningse landschap, aan de rand van Appingedam ligt Yarden Crematorium Stilleweer. Op 5 autominuten afstand aan de rand van Delfzijl ligt Uitvaartcentrum Fivelhof, naast de Gemeenschappelijke Begraafplaats. Het uitzicht in de aula over water, groen en in de verte het Eemskanaal geeft bezoekers het gevoel deel uit te maken van de landelijke omgeving.

Crematorium Stilleweer

Tijdens uw verblijf in ons crematorium staan uw wensen en die van uw familie centraal. Onze medewerkers denken graag met u mee, zodat we onze dienstverlening zoveel mogelijk op uw wensen en behoeften kunnen aanpassen. En als u wilt, adviseren we u ook graag over de vele mogelijkheden rond de uitvaart.

Onze aula biedt ruimte aan maximaal 200 personen. Bij de condoleance-ruimte heeft u ook de beschikking over een kinderhoekje en een terras waar mag worden gerookt.

Uitvaartcentrum Fivelhof

Het uitvaartcentrum beschikt over een ruim opgezette aula en condoleance-ruimte. Uniek is de gecombineerde dienstverlening met Crematorium Stilleweer, waardoor we vrijwel alle faciliteiten kunnen bieden. De rouwkamers zijn 24 uur per dag toegankelijk en daarnaast is er tijdens rouwbezoek te allen tijde een medewerk(st)er aanwezig ter begeleiding. Verzorging van de overledene door de familie is (in overleg) mogelijk, evenals rituele bewassing.

Bij een condoleance-avond wordt de overledene in de aula opgebaard. Belangstellenden kunnen in de aula de laatste eer bewijzen aan de overledene, waarna men in de condoleance-ruimte kan plaatsnemen.

Samengevat beschikt Yarden Stilleweer onder andere over:

Condoleance en catering

Tijdens familiebezoek of condoleance kunt u kiezen uit ons uitgebreide assortiment van koffie, thee en belegde broodjes. Ook bieden we u verschillende culinaire arrangementen, die passen bij een sfeervol afscheid. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor het afscheid in de aula en natijd voor de condoleance. In overleg kunnen we de tijden uitbreiden.

BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN & DRINKEN

Beeld en geluid

U kunt bij ons cd's, mp3- en mp4-bestanden afspelen. Muziek en beeldpresentaties (bijvoorbeeld powerpoint) dienen 24 uur van tevoren aangeleverd te worden. Kiest u voor eigen cd's, dan gaat onze voorkeur uit naar originele cd's. Zelfgebrande cd's leveren namelijk regelmatig problemen op. U kunt uw bestanden ook aanleveren op een USB-stick, of deze mailen naar cre.groningen@yarden.nl.

Uitvaartmuziek aanleveren


U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Tot slot is het ook mogelijk om live-optredens te verzorgen en kunt u tijdens de plechtigheid gebruikmaken van ons orgel.

Opname van de plechtigheid


Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van de privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan/vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk.

Asbestemming en nagedachtenis

Op het terrein zijn er mogelijkheden voor het plaatsen van gedenkplaquettes, urnen en o.a. urnamenten. Een bijzondere manier om de overledene te gedenken is een gedenksieraad, een miniatuururn of een glassculptuur. Meerdere familieleden kunnen van deze tastbare nagedachtenisvormen gebruik maken.

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden bewaard in een asbus in de algemene nis van ons crematorium. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de definitieve asbestemming. Na de 1e maand kunt u de as zelf een definitieve, persoonlijke bestemming geven.

Beslissen over de asbestemming is vaak niet eenvoudig. Onze mensen adviseren u graag over de mogelijkheden en laten u de verschillende vormen van nagedachtenis zien. Zo kunt u een nagedachtenisvorm (bijvoorbeeld een urn of een sieraad) kiezen die bij u past en kunt u uw dierbare op een mooie, persoonlijke manier gedenken. Bel gerust voor een afspraak.

Route en contact

Plan uw route naar Yarden Stilleweer in Appingedam.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 050 577 8241

Praktische informatie
bekijk
Tekst

Meer praktische informatie

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de globale kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar de uitvaartkostencalculator. Deze calculator geeft een indicatie van de gemiddelde kosten.

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij het crematorium? Volg de digitale rondleiding en bekijk het crematorium vanuit 360 graden.

Of bekijk met de video hoe ons crematorium en uitvaartcentrum er van binnen uitzien:

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 0596 680 676

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

  • We kijken of het 'klikt'
  • We bespreken uw wensen
  • Schept rust en ruimte

Downloads

Informatieve documenten
Aanvraagformulier crematie bij Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Stilleweer
Belangrijke informatie voor opdrachtgever van een crematie
Algemene voorwaarden LVC
Reglement begraafplaats en crematorium
Tarieven crematorium 2023
Tarieven horeca 2023
Tarieven uitvaartcentrum Stilleweer 2023
Tarieven uitvaartcentrum Fivelhof 2023
Brochure eten en drinken
Huisregels crematoria 2023

Yarden Stilleweer in Appingedam

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yarden Stilleweer in Appingedam

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken