"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Yardenhuis Steenbrugge

Yardenhuis Steenbrugge, voorheen Crematorium, Uitvaartcentrum en Begraafplaats Steenbrugge, biedt alle uitvaartdiensten onder een dak: van de opbaring tot en met de crematie of begrafenis en eventuele asbestemming. Al onze ruimtes hebben een prettige, welkome uitstraling. De ligging in een landelijke omgeving in Diepenveen, vlak bij Deventer, maakt Steenbrugge tot een mooie plek om in alle rust afscheid te nemen en te herdenken.


Alle praktische informatie over de locatie

Ruime ontvangstruimte in uitvaartcentrum Steenbrugge

Klassieke aula in uitvaartcentrum Steenbrugge

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Adresgegevens

Steenbrugge (receptie) Raalterweg 29 7431 PA Diepenveen T: 0570 622 784 E: cre.steenbrugge@yarden.nl F: 0570 676 780 Yardenhuis Steenbrugge (bezoekadres) Raalterweg 27 7431 PA DEVENTER Begraafplaats Colmschate Sworminksweg 10 7429 AK DEVENTER

Openingstijden:

Receptie Ma t/m zat.: 9.00-17.00 uur. Voor rouwbezoek afspraken buiten kantoortijden bereikbaar via telefoonnummer van Steenbrugge
Rouwbezoek condoleance Dagelijks van 9.00-22.00 uur Vooraf reserveren via receptie
Aanbrengen overledene 24 uur per dag
Afgifte bloemen Ma t/m vrij 9.00 uur-17.00 uur, bij receptie.<br>Voor bloemisten: 24 uur per dag, 7 dagen per week (bloemenkluis) Op zaterdag tijdens plechtigheden en in het gehele weekend in overleg met de dienstdoende medewerker.
Toegang tot begraafplaatsen Van 30 minuten voor zonsopgang tot 30 minuten na zonsondergang

Capaciteit

Crematorium Grote aula en bijbehorend restaurant Ca. 400 personen (120 zitplaatsen in de aula en 200 zitplaatsen in het restaurant)
Kleine aula en bijbehorend restaurant Max. 28 personen in zowel de aula als het restaurant
Reservering aula’s Voor 45 minuten; uitbreiding per 15 minuten
Reservering restaurants Voor 45 minuten; uitbreiding per 15 minuten
Kapel Begraafplaats Steenbrugge Maximaal 80 personen
Reservering aula in de kapel Voor 45 minuten; uitbreiding per 15 minuten
Reservering condoleanceruimte in de kapel Voor 45 minuten; uitbreiding per 15 minuten
Gang naar graf begraafplaats Steenbrugge 30 minuten
Gang naar graf begraafplaat s Colmschate 45 minuten
Condoleanceruimtes 2, bij elke aula is een condoleance ruimte.

Locatiemanager

John Brunekreeft

Overige downloads

Aanvraagformulier crematie bij Yarden Crematorium Steenbrugge
Aanvraagformulier voor een begrafenis bij Yarden (invulbare pdf)
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie
Tarieven Begraafplaats, Uitvaartcentrum en Crematorium Steenbrugge en Colmschate
Algemene voorwaarden
Reglement Begraafplaats en Crematorium

Crematorium Steenbrugge

Het crematorium is in 2013 volledig gerestyled en biedt veel mogelijkheden om met muziek en beeld een sfeer te creëren die past bij de overledene en bij u als nabestaande. Het crematorium beschikt over een grote en een kleine aula, 2 restaurants en een familiekamer. Bij alle uitvaartplechtigheden hebben we maximale aandacht voor uw wensen.

Uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum biedt alle faciliteiten voor de zorg van uw overleden dierbare, vanaf het moment van overlijden tot en met de plechtigheid. Het uitvaartcentrum beschikt over 6 opbaarkamers die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor familie en nabestaanden. Verder zijn er in het uitvaartcentrum uitgebreide verzorgingsruimten, die ook geschikt zijn voor rituele bewassingen. Wilt u meer informatie over ons uitvaartcentrum?

NEEM CONTACT OP

Condoleance & catering

Yardenhuis Steenbrugge beschikt over verschillende koffiekamers waar de condoleance kan plaatsvinden. De ruimte van de grote koffiekamer is van opzet te veranderen, zodat deze kan worden aangepast aan de grootte van het gezelschap. Wij bieden diverse cateringmogelijkheden aan, die passen bij een afscheid van deze tijd. Dit varieert van een kop koffie tot een uitgebreide lunch of diner. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor de plechtigheid en condoleance. Deze tijden kunnen in overleg ook nog worden verlengd.

Asbestemming

Na de crematie heeft u de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen over de asbestemming. Ons crematorium biedt diverse mogelijkheden, zoals bijzetting in de urnentuin of urnenmuur, of verstrooiing op ons verstrooiveld. We informeren u graag uitgebreid over de vele mogelijkheden voor asbestemming en nagedachtenisvormen. Via de receptie kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk adviesgesprek.

Samengevat beschikt Yardenhuis Steenbrugge onder andere over:

 • 6 opbaarkamers, 24-uur toegankelijk
 • Crematorium met 2 sfeervolle aula’s
 • Begraafplaats en gedenkpark met kapel
 • Verschillende soorten graven en strooivelden
 • Urnenmuur, urnenzuil, urnentuin
 • Ruimte om elkaar te spreken, condoleances uit te wisselen, met cateringmogelijkheid
 • Mogelijkheden voor avondplechtigheid.

Begraafplaats

Begraafplaats Steenbrugge vormt een oase van rust aan de rand van Diepenveen. De graven worden omgeven door hoge, oude bomen. De begraafplaats en het gedenkpark bieden verschillende soorten graven, strooivelden, een urnenmuur, urnenzuil, urnentuin en andere herdenkingsmogelijkheden. U kunt ook gebruikmaken van onze begraafplaats in Colmschate te Diepenveen, met tevens verschillende soorten graven, een strooiveld en een urnentuin.

Voor de plechtigheid kunt u kiezen uit de aula op de begraafplaats (de kapel) of die van het crematorium. Daarna wordt de overledene naar het graf gebracht, waar u eventueel nog de laatste afscheidswoorden kunt uitspreken of een muziekstuk kunt afspelen.

Reglement begraafplaatsen

Per 1 juni 2019 is het reglement voor begraafplaatsen van Yarden aangepast. De belangrijkste veranderingen gaan over verruiming van de beschikbare termijnen voor particuliere graven, urnentuinen en urnennissen. Bij sommige begraafplaatsen zijn specifieke bepalingen gewijzigd.

Beeld & geluid

Het crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie, maar het is ook mogelijk om zelf media aan te leveren in de vorm van muziek, foto's of film. De livestream mogelijkheden in de aula zorgen ervoor dat ook nabestaanden de dienst op afstand kunnen volgen. Meer hierover leest u onze brochure.

Onze medewerkers adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Mogelijkheden voor foto en film

 • Mogelijkheid tot afspelen van muziek, video's of foto's
 • Mogelijkheid voor een livestream van de plechtigheid
 • Foto's worden middels een diapresentatie afgespeeld
 • Materiaal kan worden aangeleverd op CD/DVD of USB
 • Ook uw eigen laptop kan worden gebruikt.

Uitvaartmuziek via Yarden.nl

U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via de pagina uitvaartmuziek op deze website. Hier vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

In de aula staaat een vleugel die kosteloos kan worden gebruikt voor de plechtigheid. Ook een losse microfoon met standaard is aanwezig.

Opname van de plechtigheid

Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving adviseren wij u de opname uitsluitend te verstrekken aan/vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is daarom niet mogelijk.

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij het crematorium en het uitvaartcentrum? Volg de digitale rondleiding en bekijk het gebouw vanuit 360 graden.

Route & Bereikbaarheid

Vanuit het centrum van Deventer brengt buslijn 165 u in 12 minuten tot de entree van Yardenhuis Steenbrugge. Vanuit het centrum van Diepenveen neemt u bus 161 naar Deventer, waar u kunt overstappen op bus 165.

Plan uw route naar yardenhuis Steenbrugge in Diepenveen.

Een uitvaart bij Yardenhuis Steenbrugge

Een uitvaart verzorgen is niet zomaar iets. Er moet in een korte tijd veel geregeld worden. De emoties daarbij kunnen dat extra moeilijk maken. Het is dan ook altijd mogelijk om van tevoren een afspraak te maken met het crematorium om uw wensen te bespreken. Wilt u bijvoorbeeld beeld en geluid van tevoren testen? Of ruimtes van tevoren bekijken? Of de mogelijkheden op het gebied van catering bespreken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Misschien kan de door Yarden opgestelde Checklist bij Overlijden ook houvast bieden in deze emotionale periode.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze geeft een globaal overzicht van alle kosten voor een uitvaart op basis van uw wensen.

Bereken de kosten van een uitvaart

Uitvaartverzekering

Informeer van tevoren goed naar de uitvaartverzekering van de overledene om inzicht te krijgen in welke kosten wel of niet zijn verzekerd.

Een uitvaartverzekering maakt de financiële afwikkeling van de uitvaart eenvoudiger. Dat is prettig voor uw nabestaanden, maar ook voor uzelf. Heeft u vragen met betrekking tot een uitvaartverzekering voor uw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld:

 • Ben ik wel voldoende verzekerd?
 • Kan ik mijn verzekering verhogen?
 • Hoe kan ik mijn uitvaartverzekering oversluiten naar Yarden?

Of wilt u graag een uitvaartverzekering afsluiten of meer informatie over de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graat te woord.

Andere locaties

Yarden heeft ook de volgende uitvaartlocaties in de regio Deventer:

Downloads

Informatieve documenten:
Brochure yardenhuis Steenbrugge
Informatiekaart crematorium
Informatiekaart uitvaartcentrum
Informatiekaart begraafplaats
Aanvraagformulier voor een begrafenis bij Yarden (invulbare pdf)
Aanvraagformulier crematie bij yardenhuis Steenbrugge
Tarieven yardenhuis Steenbrugge en begraafplaats Colmschate
Arrangementen cremeren 2017

Uitgebreide rondleiding Diepenveen


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt