Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Crematorium Ockenburgh in Den Haag

Omgeven door oude eikenbomen, aan de rand van Den Haag tegen het Westland aan, ligt Crematorium Ockenburgh. Dit crematorium en uitvaartlocatie ligt in een bosrijke omgeving, beschikt over grote raampartijen en heeft een prachtige tuin. Hier kunt u in alle rust afscheid nemen van uw dierbare.

Crematorium Ockenburgh in Den Haag

9.2
Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie

Aula Grote aula, Kleine aula, Buiten aula, Huiskamers
Aantal opbaarkamers 2
Aantal bezoekers Grote aula: 240 zit, 800 sta, Kleine Aula 80 zit 110 Sta buiten aula 75 zit 125 sta, huiskamers: 25 en 20
Condoleanceruimtes Diverse mogelijkheden
Muziek In het gehele gebouw mogelijk
Bereikbaarheid Goed
Aantal parkeerplaatsen op terrein Allen gereserveerde plaatsen max 2 per plechtigheid
Directe omgeving Park, bosrijk
Rolstoel Ja (niet te reserveren)
Invalidenparkeerplaatsen 5
Kindervoorzieningen Op diverse plekken

Bezoekmogelijkheden

Familiebezoek Op afspraak
Condoleancebezoek Op afspraak

Locatiemanager

Carlo Lambregts

Crematorium Ockenburgh

Crematorium Ockenburgh beschikt over 2 aula's die zijn ingericht in Engelse stijl. De grote aula biedt plaats aan 240 personen. Met de staanplaatsen en de ontvangstruimte erbij kunnen wij ongeveer 1.000 belangstellenden ontvangen.

De kleine aula biedt 90 zitplaatsen en dit is uit te breiden naar 150 (staan)plaatsen. Ook bij grote uitvaartplechtigheden houden we maximale aandacht voor uw wensen.

Crematorium Ockenburgh biedt 2 opbaarkamers in de thema's 'rozen' en 'lelie'. Wilt u meer informatie over ons uitvaartcentrum?

Samengevat beschikt Crematorium Ockenburgh onder andere over:

 • Grote aula met capaciteit tot 1.000 belangstellenden
 • Kleine aula met 90 zitplaatsen
 • Buitenaula in het bos aanwezig
 • 2 opbaarkamers
 • Een pianovleugel is aanwezig en kunt u kosteloos gebruiken
 • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte
 • Uitgebreide cateringmogelijkheden
 • Avondplechtigheid is mogelijk
Condoleance en catering

In de koffiekamers is er ruimte voor de condoleance, om elkaar te spreken en samen iets te drinken of eten. Wij bieden diverse cateringmogelijkheden aan, die passen bij een afscheid van deze tijd. Dit varieert van een kop koffie tot een uitgebreide lunch of diner. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor plechtigheid en concoleance. In overleg kunnen we de tijden nog uitbreiden.

Bekijk ons overzicht Eten & Drinken

Beeld en geluid

U kunt bij ons beeld/foto's/video (in een Powerpoint op USB) en muziek (CD en USB) afspelen in de aula. Muziek ontvangen wij het liefst 24 uur van tevoren. Wilt u beeldmateriaal afspelen, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Onze medewerkers adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Mogelijkheden voor foto en film


Mogelijkheid tot afspelen van muziek, video’s of foto’s:
- Foto’s worden middels een diapresentatie afgespeeld
- Materiaal kan worden aangeleverd op cd/usb
- In de condoleanceruimte kunt u een presentatie of een filmpje afspelen (ook op uw eigen laptop)

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via deze website. Hier vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

In de aula staat een vleugel die kosteloos kan worden gebruikt. Ook een losse microfoon met standaard is aanwezig.

Opname van de plechtigheid


Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan/vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is daarom niet mogelijk.

Asbestemming en nagedachtenis

Het gedenkpark is de aangewezen plek om in alle rust tot bezinning te komen en te herdenken. Het gehele terrein kan worden gebruikt als strooiveld. Daarbij is er ruimte voor urnentuintjes en een urnenheuvel. Op een gedenkzuil kunnen naambordjes worden bevestigd ter nagedachtenis. Tevens is er een kinderhofje aanwezig. We informeren u graag uitgebreid over de vele mogelijkheden voor asbestemming en nagedachtenisvormen.

Route en contact

Tram 3 brengt u in 30 minuten van Den Haag Centraal bij ons Crematorium. Komt u vanaf station Hollands Spoor dan neemt u bus 26 richting Kijkduin. Voor beide vervoersmiddelen geldt dat u uit kunt stappen bij de halte Pisuissestraat. Vanaf deze halte is het slechts 3 minuten lopen naar Ockenburgh.

Vanaf de A4 neemt u afslag 12, de N211 richting Den Haag Zuid / Naaldwijk. Deze weg gaat over in de Ockenburghstraat. U vindt het crematorium aan de linkerzijde van de weg. Aan deze weg kunt u gratis parkeren. Let op: het terrein voor het crematorium biedt slechts beperkte parkeerruimte. Reserveren is niet mogelijk, indien beschikbaar volg aanwijzingen van de portier.

Plan uw route naar Crematorium Ockenburgh in Den Haag

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 070 397 8411

Meer praktische informatie

Uitvaart bij Crematorium Ockenburgh

Wij helpen u graag een goed afscheid mogelijk te maken. Wilt u bijvoorbeeld beeld-, en geluid van te voren testen? Of ruimtes van te voren te bekijken? Of de mogelijkheden op het gebied van catering bespreken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar de uitvaartkostencalculator. Deze tool geeft u een inschatting van de globale kosten van een uitvaart op basis van uw wensen.

BEREKEN UITVAARTKOSTEN

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij het crematorium en het uitvaartcentrum? Met onderstaande 360 graden tour kunt u virtueel rondkijken in ons gebouw.

Of bekijk in onderstaande video hoe ons crematorium en uitvaartcentrum er van binnen uitzien:

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 070 397 8411

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

 • We kijken of het 'klikt'
 • We bespreken uw wensen
 • Schept rust en ruimte

Uitvaartlocaties in de buurt

Andere Yarden uitvaartlocaties in de regio Den Haag

 1. Crematorium en begraafplaats yardenhuis van Rijswijk (voorheen Eikelenburg)
 2. Afscheidshuis en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen in Den Haag
 3. Crematorium en (natuur)begraafplaats IJsselhof in Gouda

Downloads

Wilt u meer informatie voor een uitvaartplechtigheid bij Crematorium Ockenburgh? Hieronder treft u de benodigde downloads die u eventueel samen met uw uitvaartbegeleider in kan vullen.

Handige documenten
Brochure Crematorium Ockenburgh
Aanvraagformulier crematie
Algemene voorwaarden LVC 2023
Reglement
Belangrijke informatie voor opdrachtgever crematie
Tarieven uitvaartcentrum 2023
Tarieven horeca 2023
Tarieven crematorium 2023
Huisregels crematoria 2023
Brochure eten en drinken

Crematorium Ockenburgh in Den Haag

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Crematorium Ockenburgh in Den Haag

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken