"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Yardenhuis Achterhoek

Yardenhuis Achterhoek, voorheen Yarden Crematorium Slangenburg, ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Een bijzondere plek voor afscheid en gedenken.

R

Nutselaer 4

7004 HJ Doetinchem

Routebeschrijving
K 031 434 5774 031 434 5774
p

Stel uw vraag via ons

vragenformulier

Praktische informatie

Sfeervolle ontvangstruimte van crematorium Slangenburg

Sfeervolle ontvangstruimte van crematorium Slangenburg

Rustgevende lavendeltuin bij crematorium Slangenburg

Rustgevende lavendeltuin bij crematorium Slangenburg

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m zaterdag: vanaf 9.00 uur.
Park Dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang
Administratie Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.30 uur
Afgifte bloemen Voor aanvang van de dienst bij de ontvangstruimte, of maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren. Op zaterdag tijdens de dienst bij de ontvangstruimte.

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein 100
Directe omgeving 80
Invalidenparkeerplaatsen Aanwezig

Aanwezige voorzieningen

Asverstrooiveld Ja
Urnenmuur Ja
Binnencolumbarium Nee
Urnentuin Ja
Gedenkplaatjes Ja
Gedenkstenen Ja
Kinderhofje Ja
Overig Beheer over Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen en verzorging van asverstrooiingen op veteranenlandgoed Vrijland te Arnhem

Locatiemanager

Annemieke Stulp, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Crematorium Doetinchem

De ruimtes in yardenhuis Achterhoek, voorheen Yarden Crematorium Slangenburg in Doetinchem, zijn warm en sfeervol ingericht, geleid door het Feeling Environment-concept. Hiermee wordt een huiselijke sfeer gecreëerd. Kleuren, geuren, materialen, geluiden en beelden sluiten aan op de emoties die nabestaanden en bezoekers ervaren. Dit maakt yardenhuis Achterhoek een warme plek voor afscheid en herdenken.

Aula

Het crematorium van yardenhuis Achterhoek heeft 2 aula’s. De Van Baerzaal is de grootste aula en biedt zitplaats aan 120 personen, maar u kunt voor meer belangstellenden een plechtigheid houden. De dienst kan dan ook bijgewoond worden via het beeldscherm in de ontvangstruimte. ’t Voorhuus is een kleinere intieme aula en is geschikt voor maximaal 25 personen. Het bijzondere aan ‘t Voorhuus is dat het afscheid, de dienst en de condoleance in 1 ruimte is. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg en tegen extra kosten kunnen we de tijden vaak uitbreiden.

Condoleance

In de condoleanceruimtes De Slinge en Olde Iessel is er gelegenheid om elkaar te spreken en samen iets te drinken of eten. U kunt kiezen uit ons uitgebreide assortiment koffie en thee met belegde broodjes of zoete lekkernijen. Ook bieden we culinaire arrangementen, waaronder lunch- en receptiearrangementen en het unieke Achterhoek arrangement.

Brochure yardenhuis Achterhoek: crematorium in Doetinchem

Asbestemmingsmogelijkheden

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden (kosteloos) bewaard in een asbus in de bewaarruimte van ons crematorium. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de definitieve asbestemming. Ons crematorium biedt diverse mogelijkheden, zoals het verstrooien van de as op Verstrooiterrein Delhuyzen.

Heeft u vragen over de definitieve asbestemming? Onze mensen vertellen u graag over de mogelijkheden en laten verschillende vormen van nagedachtenis zien. Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken via telefoonnummer: 031 434 5774.

Samengevat beschikt yardenhuis Achterhoek onder andere over:

  • Grote aula heeft 120 zitplaatsen, uit te breiden met staanplaatsen
  • Kleine aula voor intiem en informeel afscheid
  • Familiekamer met aangrenzend een opbaarkamer voor het laatste afscheid
  • Mogelijkheid om overledene te begeleiden naar crematieruimte
  • Uitgebreide cateringmogelijkheden
  • Ruime koffiekamer voor grotere groepen

NEEM CONTACT OP

Beeld & geluid

Muziek ontvangen wij het liefst 24 uur van tevoren via het online muziekboek of eventueel dropbox en beeld/foto’s 48 uur van tevoren via dropbox. Onze medewerkers adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Uitvaartmuziek via Yarden.nl

U kunt de muziek voor de uitvaart nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Mogelijkheden voor foto en film

Het is mogelijk om beeld/foto's (PowerPoint) af te spelen in de aula. De aula en de condoleanceruimtes beschikken over een beeldscherm met geluid waarop u een diapresentatie of een filmpje kunt laten afspelen. Let er wel op dat de foto's zodanig zijn opgenomen dat de diapresentatie automatisch start. Beeld/foto’s (powerpoint) kunt uaanleveren via dropbox.

Opname van de plechtigheid

Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van de opname wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag alleen u de opname uitsluitend verstrekken aan of vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is niet mogelijk.

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij het crematorium? Volg de digitale rondleiding en bekijk het crematorium vanuit 360 graden.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart naar uw persoonlijke wensen, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze geeft een globale indicatie van de kosten voor de uitvaart die u voor ogen heeft.

Bereken uitvaartkosten

Uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo zijn er uitvaartverzekeringen waarbij het verzekerde bedrag na overlijden wordt uitgekeerd zodat nabestaanden zelf de uitvaart regelen. Er zijn ook verzekeringen waarbij uitvaartgerelateerde kosten aan de hand van facturen worden vergoedt. Daarom is het raadzaam om van tevoren te vragen naar de uitvaartverzekering van de overledene. Zo krijgt u inzicht in welke kosten wel of niet zijn verzekerd.

Met een uitvaartverzekering kunnen uw nabestaanden zorgeloos uw gewenste uitvaart regelen. Dat is prettig voor uw nabestaanden, maar ook voor uzelf. Heeft u vragen met betrekking tot een uitvaartverzekering voor uw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld: Ben ik voldoende verzekerd? Kan ik mijn verzekering verhogen? Hoe kan ik mijn verzekering oversluiten naar Yarden?

Of wilt u graag een uitvaartverzekering afsluiten bij Yarden of meer informatie over de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden? Neem gerust contact met ons op, we staan u graag te woord.

Verzekering afluiten

Route & Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Vanaf het station van Doetinchem vertrekt elke 15 minuten bus 74 richting Enschede. Wanneer u uitstapt bij halte Slangenburg, is het nog ongeveer 2,5 kilometer lopen naar crematorium Slangenburg.

Auto

Vanaf de A18 neemt u afrit 4, Doetinchem-Oost. U kunt de borden volgen richting crematorium Slangenburg.

Plan uw route naar yardenhuis Achterhoek in Doetinchem.

Een uitvaart bij yardenhuis Achterhoek

Een uitvaart verzorgen is niet zomaar iets. Er moet in een korte tijd veel geregeld worden waarbij de emoties het niet altijd makkelijk maken. Het is dan ook altijd mogelijk om van tevoren contact op te nemen met het crematorium om uw wensen tijdens een  afspraak te bespreken. Wilt u bijvoorbeeld beeld-, en geluid van tevoren testen? Of ruimtes van te voren te bekijken? Of de mogelijkheden op het gebied van catering bespreken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Wellichtkan de door Yarden opgestelde ‘Checklist bij overlijden’ u ook enige houvast bieden in deze emotionele periode.

Andere uitvaartlocatie

Yarden heeft ook de volgende uitvaartlocaties in de regio Doetinchem:

Downloads

Informatieve documenten:
Aanvraagformulier crematie bij yardenhuis Achterhoek
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Tarieven Crematorium van yardenhuis Achterhoek

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Pas als je goed luistert, hoor je wat de nabestaanden écht willen. Maak kennis
Ik ben er voor mensen. In hun diepste verdriet en kwetsbaarheid. Maak kennis
Als nabestaanden tevreden zijn, dan pas ben ik ook tevreden Maak kennis
Ik ben pas tevreden als de nabestaanden dit zijn Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt