Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis Achterhoek

Yardenhuis Achterhoek, voorheen Yarden Crematorium Slangenburg, ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Een bijzondere plek voor afscheid en gedenken.

Yardenhuis Achterhoek

9.2

Crematorium Slangenburg

De ruimtes in yardenhuis Achterhoek, voorheen Yarden Crematorium Slangenburg in Doetinchem, zijn warm en sfeervol ingericht, geleid door het Feeling Environment-concept. Hiermee wordt een huiselijke sfeer gecreëerd. Kleuren, geuren, materialen, geluiden en beelden sluiten aan op de emoties die nabestaanden en bezoekers ervaren. Dit maakt yardenhuis Achterhoek een warme plek voor afscheid en herdenken.

Deutschsprachige Informationen

Het crematorium van yardenhuis Achterhoek heeft 2 aula’s. De Van Baerzaal is de grootste aula en biedt zitplaats aan 120 personen, maar u kunt voor meer belangstellenden een plechtigheid houden. De dienst kan dan ook bijgewoond worden via het beeldscherm in de ontvangstruimte. ’t Voorhuus is een kleinere intieme aula en is geschikt voor maximaal 25 personen. Het bijzondere aan ‘t Voorhuus is dat het afscheid, de dienst en de condoleance in 1 ruimte is. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg en tegen extra kosten kunnen we de tijden vaak uitbreiden.

Samengevat beschikt yardenhuis Achterhoek onder andere over:

  • Grote aula heeft 120 zitplaatsen, uit te breiden met staanplaatsen
  • Kleine aula voor intiem en informeel afscheid
  • Familiekamer met aangrenzend een opbaarkamer voor het laatste afscheid
  • Mogelijkheid om overledene te begeleiden naar crematieruimte
  • Uitgebreide cateringmogelijkheden
  • Ruime koffiekamer voor grotere groepen
Condoleance en catering

In de condoleanceruimtes De Slinge en Olde Iessel is er gelegenheid om elkaar te spreken en samen iets te drinken of eten. U kunt kiezen uit ons uitgebreide assortiment koffie en thee met belegde broodjes of zoete lekkernijen. Ook bieden we culinaire arrangementen, waaronder lunch- en receptiearrangementen en het unieke Achterhoek arrangement.

Bekijk ons overzicht eten en drinken

Beeld en geluid

Muziek speelt een grote rol tijdens een uitvaart. De keuze van muziek maakt iedere uitvaart persoonlijker. U kunt op drie verschillende manieren muziek bij yardenhuis Achterhoek aanleveren.

Om een goede kwaliteit te waarborgen willen wij muziek uiterlijk 24 uur van te voren ontvangen. Bestanden voor uitvaarten op maandag dienen vrijdag om 12.00 uur aangeleverd te zijn.

Online muziekboek


Op de pagina Uitvaartmuziek kunt u muziek zoeken en luisteren. In dit online muziekboek hebben wij een groot aantal muzieknummers beschikbaar. U kunt hier direct uw muziekselectie maken en verzenden.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

OneDrive


Mocht u de juiste muziek niet in ons online muziekboek kunnen vinden, dan is het ook mogelijk om zelf muziek, filmpjes en PowerPoint-presentaties te uploaden via OneDrive. U ontvangt bij de boekingsbevestiging een link om via OneDrive bestanden voor de uitvaart te uploaden.

U kunt uw muziekbestanden aanleveren in de volgende formaten: MP3 (voorkeur) en M4A. Het is voor ons niet mogelijk om links van YouTube en Spotify te verwerken.

USB/CD/DVD


Het is ook mogelijk om muziek fysiek aan te leveren. Dit kan op werkdagen van 09:00 tot 16.30 uur bij de receptie. Graag ontvangen wij bij het aangeleverde materiaal een briefje met volgende gegevens: - De naam van de overledene - Datum en tijdstip van de uitvaart - Titel, uitvoerend artiest en volgorde van de muziekstukken - Een telefoonnummer van degene met wie wij bij vragen contact op kunnen nemen

Live muziek


Naast het afspelen van muziekbestanden is het mogelijk om live muziek te maken in onze aula’s. In de Van Baerzaal is een piano aanwezig die door u gebruikt kan worden. Daarnaast beschikken wij over een loopmicrofoon welke op een statief geplaatst kan worden om eventueel andere muziekinstrumenten beter verstaanbaar te maken. De microfoon die wij hiervoor gebruiken is géén zangmicrofoon. Wilt u toch zingen in de aula, dan kan dit wel, maar raden wij u aan uw eigen apparatuur daarvoor mee te nemen. Mocht u live muziek willen, dan horen wij dit graag tijdig van u zodat wij hiermee rekening kunnen houden. Ook is het mogelijk om voor de uitvaart te komen oefenen. U dient daartoe een afspraak te maken.

Mogelijkheden voor foto en film


Het is mogelijk om beeld/foto's (PowerPoint) af te spelen in de aula. De aula en de condoleanceruimtes beschikken over een beeldscherm met geluid waarop u een diapresentatie of een filmpje kunt laten afspelen. Let er wel op dat de foto's zodanig zijn opgenomen dat de diapresentatie automatisch start. Beeld/foto’s (powerpoint) kunt uaanleveren via dropbox.

Opname van de plechtigheid


Er is geen mogelijkheid voor livestream. Wel maken wij, uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever, een opname van de plechtigheid. Na overdracht van de opname wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag alleen u de opname uitsluitend verstrekken aan of vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is niet mogelijk.

Livestream


Er is geen mogelijkheid voor livestream.

Asbestemming en nagedachtenis

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden (kosteloos) bewaard in een asbus in de bewaarruimte van ons crematorium. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de definitieve asbestemming. Ons crematorium biedt diverse mogelijkheden, zoals het verstrooien van de as op Verstrooiterrein Delhuyzen.

Heeft u vragen over de definitieve asbestemming? Onze mensen vertellen u graag over de mogelijkheden en laten verschillende vormen van nagedachtenis zien. Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken via telefoonnummer: 031 434 5774.

Route en contact

Openbaar vervoer
Vanaf het station van Doetinchem vertrekt elke 15 minuten bus 74 richting Enschede. Wanneer u uitstapt bij halte Slangenburg, is het nog ongeveer 2,5 kilometer lopen naar crematorium Slangenburg.

Auto
Vanaf de A18 neemt u afrit 4, Doetinchem-Oost. U kunt de borden volgen richting crematorium Slangenburg.

Plan uw route naar yardenhuis Achterhoek in Doetinchem.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 031 434 5774

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m zaterdag: vanaf 9.00 uur.
Park Dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang
Administratie Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.30 uur
Afgifte bloemen Voor aanvang van de dienst bij de ontvangstruimte, of maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren. Op zaterdag tijdens de dienst bij de ontvangstruimte.

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein 100
Directe omgeving 80
Invalidenparkeerplaatsen Aanwezig

Aanwezige voorzieningen

Asverstrooiveld Ja
Urnenmuur Ja
Binnencolumbarium Nee
Urnentuin Ja
Gedenkplaatjes Ja
Gedenkstenen Ja
Kinderhofje Ja
Overig Beheer over Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen en verzorging van asverstrooiingen op veteranenlandgoed Vrijland te Arnhem

Locatiemanager

Annemieke Stulp, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Meer praktische informatie

Een uitvaart bij yardenhuis Achterhoek

Het is altijd mogelijk om van tevoren contact op te nemen met het crematorium om uw wensen tijdens een  afspraak te bespreken. Wilt u bijvoorbeeld beeld-, en geluid van tevoren testen? Of ruimtes van tevoren te bekijken? Of de mogelijkheden op het gebied van catering bespreken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart naar uw persoonlijke wensen, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze geeft een globale indicatie van de kosten voor de uitvaart die u voor ogen heeft.

BEREKEN UITVAARTKOSTEN

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij het crematorium? Volg de digitale rondleiding en bekijk het crematorium vanuit 360 graden.

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 031 434 5774

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

  • We kijken of het 'klikt'
  • We bespreken uw wensen
  • Schept rust en ruimte

Uitvaartlocaties in de buurt

Yarden heeft ook de volgende uitvaartlocaties in de regio Doetinchem:

Downloads

Informatieve documenten:
Aanvraagformulier crematie bij yardenhuis Achterhoek
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie
Algemene voorwaarden LVC 2023
Reglement
Tarieven crematorium 2023
Tarieven horeca 2023
Huisregels crematoria 2023
Brochure eten en drinken
Hausordnung für die Krematorien der DELA-Bestattungsgenossenschaft

Yardenhuis Achterhoek

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yardenhuis Achterhoek

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken