"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"


Yardenhuis van Ede

Yardenhuis van Ede, voorheen Crematorium en uitvaartcentrum Slingerbos ligt in een natuurlijke omgeving – in het hart van de Gelderse Vallei - aan de noordkant van Ede. Vanuit de aula, maar ook vanuit de koffiekamer kijkt u uit op het bos. Samen met het huiselijke interieur wordt hierdoor een warm en bijzonder afscheid mogelijk.


Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.30 uur. Zaterdag: 9.00-15.00 uur. Avondcrematie: in overleg mogelijk.
Park Maandag t/m vrijdag: 8.30-16.30 uur. Alleen toegankelijk op zaterdag als er uitvaartdiensten zijn.
Administratie Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.00 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.00 uur. Zaterdag in overleg.

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein 48
Directe omgeving 50
Invalidenparkeerplaatsen 2

Aula's

Aantal aula's 1
Aantal bezoekers 250
Aantal zitplaatsen 130

Koffiekamers

Aantal koffiekamers 2
Koffiekamer 1
Totaal aantal bezoekers 125
Aantal zitplaatsen 90
Terras Ja
Kinderhoekje Ja
Koffiekamer 2
Totaal aantal bezoekers 75
Aantal zitplaatsen 60
Terras Ja
Kinderhoekje Ja

Familiekamers

Aantal familiekamers/ Opbaarkamers Onze kamers zijn ook geschikt als familiekamer
Aantal personen 30
Aantal zitplaatsen 15 met uitbreiding mogelijk

Wachtruimtes belangstellenden

Aantal wachtruimtes 1
Aantal personen 200
Aantal zitplaatsen 15

Beschikbare tijd

Tijd U kunt de tijd reserveren die u nodig heeft

Aanwezige voorzieningen

Asverstrooiveld Ja
Urnenmuur Ja
Binnencolumbarium Nee
Urnentuin Nee
Gedenkplaatjes Ja
Gedenkstenen Nee
Kinderhofje Nee

Locatiemanager

John Brunekreeft, Locatiemanager yardenhuis van Ede

Crematorium Ede

In het uit leisteen opgetrokken gebouw van het crematorium zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer.

  • Aula met 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken
  • Voor intieme groepen is een afscheid in de familiekamer ook mogelijk
  • Vleugel, orgel, ringleiding en beamer aanwezig in de aula
  • Twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen, voldoende staanplaatsen. Avonddiensten mogelijk in overleg
  • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte
  • Uitgebreide cateringmogelijkheden

Neem contact op

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij het crematorium en uitvaartcentrum? Volg de digitale rondleiding en bekijk het gebouw vanuit 360 graden.

Condoleance

Tijdens familiebezoek of condoleance kunt u kiezen uit ons uitgebreide assortiment van koffie, thee en belegde broodjes. Ook bieden we culinaire arrangementen, die passen bij een sfeervol afscheid. Onze medewerkers adviseren u graag over de diverse mogelijkheden. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg kunnen we vaak de tijden uitbreiden.

Uitvaartcentrum Ede

Ons uitvaartcentrum biedt alle faciliteiten voor de zorg van uw overleden dierbare, vanaf het moment van overlijden tot en met de plechtigheid. Ons uitvaartcentrum bestaat uit een verzorgingsruimte met koelcel, een opbaarkamer voor rouwbezoek(en) en een ontvangruimte waar koffie en thee voor u klaarstaat.. Wilt u meer informatie over ons uitvaartcentrum?

Neem contact op.

Verzorging

De laatste verzorging van uw overleden dierbare kan zowel thuis als in het uitvaartcentrum plaatsvinden. U kunt hierbij aanwezig zijn en eventueel zelfs uitvoeren, samen met uw uitvaartverzorger. De compleet ingerichte verzorgingsruimte van het uitvaartcentrum is ook geschikt voor rituele bewassingen.

Rouwbezoek en condoleance

Als u overleden dierbare ligt opgebaard in ons rouwcentrum dan kunt u zo vaak u wilt een bezoek brengen. Helaas is 24-uurs toegang bij ons nog niet mogelijk. Uw uitvaartverzorger kan van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur telefonisch een afspraak met ons maken voor een rouwbezoek. Dit kan dan tot 21.00 uur. Op zaterdag is een rouwbezoek mogelijk in overleg. Op zondag (nog) niet. Ook kunt u bij ons de condoleance houden. Dit kan overdag of in de avond. Uw uitvaartverzorger kan hiervoor met ons een afspraak maken.

Asbestemming en nagedachtenis

Beslissen over de asbestemming is vaak niet eenvoudig. Onze nazorgconsulente adviseert u graag over de mogelijkheden en laat u de verschillende vormen van nagedachtenis zien. Zo kunt u een nagedachtenisvorm (bijvoorbeeld een urn of een sieraad) kiezen die bij u past en kunt u uw dierbare op een mooie, persoonlijke manier gedenken. Bel gerust voor een afspraak.

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden (kosteloos) bewaard in een asbus in de algemene nis van ons crematorium. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de definitieve asbestemming. Na de eerste maand kunt u de as zelf een definitieve, persoonlijke bestemming geven.

Beeld & geluid

Muziek, video en of PowerPoint presentaties kunt u 24 uur voor aanvang van de plechtigheid bij ons aanleveren. Dit kan via (originele) CD of DVD, Dropbox of op USB-stick.

Uitvaartmuziek

U kunt uw muziek nu ook heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct doorturen.

Luister, kies en verstuur uw muziek

Powerpoint en dienst volgen op afstand

U kunt bij ons in de aula een powerpoint presentatie afspelen. In de dagen voor de uitvaart kunt u met ons een afspraak maken om de presentatie te testen. De bediening van de powerpoint kunnen wij voor u doen. Echter blijft u wel zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit. Heeft u familie in het buitenland? In overleg maken wij verbinding via Skype mogelijk. Bij grote plechtigheden kunt u de dienst ook volgen via de schermen in de ontvangsthal en/of koffiekamer.

Opname van de plechtigheid

Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan/vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk.

Route

Plan hier uw route naar yardenhuis van Ede.

Downloads

Aanvraagformulier crematie bij yardenhuis van Ede
Algemene voorwaarden
Tarieven yardenhuis van Ede
Reglement
Belangrijke informatie opdrachtgever bij crematie yardenhuis van Ede


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt