Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis van Ede

Yardenhuis van Ede - voorheen Crematorium en Uitvaartcentrum Slingerbos - ligt in een natuurlijke omgeving, in het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede. Vanuit de aula, maar ook vanuit de koffiekamer kijkt u uit op het bos. Samen met het huiselijke interieur wordt hierdoor een warm en bijzonder afscheid mogelijk.

Yardenhuis van Ede

8.9

Crematorium Ede

In het uit leisteen opgetrokken gebouw van het crematorium zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer.

Uitvaartcentrum Ede

Ons uitvaartcentrum biedt alle faciliteiten voor de zorg van uw overleden dierbare, vanaf het moment van overlijden tot en met de plechtigheid. Ons uitvaartcentrum bestaat uit een verzorgingsruimte met koelcel, een opbaarkamer voor rouwbezoek(en) en een ontvangstruimte waar koffie en thee voor u klaarstaat.. Wilt u meer informatie over ons uitvaartcentrum?

Samengevat beschikt yardenhuis van Ede onder andere over:

Condoleance en catering

In het crematorium is er ruimte om elkaar te spreken, condoleances uit te wisselen en samen iets te drinken. Onze koffiekamer heeft ruimte voor 250 bezoekers (met 130 zitplaatsen). Daarbij kunt u kiezen uit verschillende arrangementen. Van een kop koffie met cake, tot een uitgebreide lunch. En van een broodje kaas tot een complete rijsttafel. Is de plechtigheid in de namiddag of avond, dan is bijvoorbeeld ook een receptie- of een tapasarrangement mogelijk.

Bekijk ons overzicht eten en drinken

Beeld en geluid

Het aanleveren van muziek en beeldmateriaal


Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn vragen wij u om met de volgende richtlijnen rekening te houden.

Muziek


Muziek speelt een grote rol tijdens een uitvaart. De keuze van muziek maakt iedere uitvaart persoonlijker. Om een goede kwaliteit te waarborgen willen wij muziek uiterlijk 24 uur van te voren ontvangen. Bestanden voor uitvaarten op maandag dienen vrijdag om 14.00 uur aangeleverd te zijn.
U kunt op drie verschillende manieren muziek bij crematorium Slingerbos aanleveren.

Online muziekboek


Via yarden.nl/uitvaartmuziek.htm kunt u muziek zoeken en luisteren. In dit online muziekboek hebben wij een groot aantal muzieknummers beschikbaar. U kunt hier direct uw muziekselectie maken en verzenden.

WE transfer


Mocht u de juiste muziek niet in ons online muziekboek www.yarden.nl/uitvaartmuziek.htm kunnen vinden, dan is het ook mogelijk om zelf muziek te uploaden (zoals reeds bekend).
Wij maken gebruik van WE-transfer voor het uploaden van muziek, filmpjes en PowerPoint presentaties. Tot uiterlijk 14.00uur op de dag voorafgaand aan de uitvaart is het mogelijk bestanden te uploaden. Wanneer wij de bestanden hebben verwerkt brengen wij u hiervan per mail op de hoogte.
U kunt uw muziekbestanden aanleveren in de volgende formaten: MP3 (voorkeur) en M4A. Het is voor ons niet mogelijk om links van YouTube en Spotify te verwerken of te streamen.

Muziek aanleveren op USB/CD


Het is ook mogelijk om muziek fysiek op 1 geheugendrager aan te leveren. Dit kan op werkdagen van 09:00 tot 16.30 uur bij de receptie.
Graag ontvangen wij bij het aangeleverde materiaal een briefje met volgende gegevens:
- De naam van de overledene
- Datum en tijdstip van de uitvaart
- Titel, uitvoerend artiest en volgorde van de muziekstukken
- Een telefoonnummer van degene met wie wij bij vragen contact op kunnen nemen

Zelf muziek afspelen


Het is niet mogelijk om in onze aula zelf muziek af te spelen via Spotify of andere online muziekaanbieders. Er is in de aula’s geen internet beschikbaar die deze diensten ondersteund.

Live muziek


Naast het afspelen van muziekbestanden is het mogelijk om live muziek te maken in onze aula. In de aula is een vleugel en een orgel aanwezig die door u gebruikt kan worden. Daarnaast beschikken wij over een loopmicrofoon welke op een statief geplaatst kan worden om eventueel andere muziekinstrumenten beter verstaanbaar te maken. De microfoon die wij hiervoor gebruiken is géén zangmicrofoon. Wilt u toch zingen in de aula, dan kan dit wel, maar raden wij u aan uw eigen apparatuur daarvoor mee te nemen.
Mocht u live muziek willen, dan horen wij dit graag tijdig van u zodat wij hiermee rekening kunnen houden. Ook is het mogelijk om voor de uitvaart te komen oefenen. U dient daartoe een afspraak te maken.

Beeldmateriaal


In de aula bestaat de mogelijkheid om beeldmateriaal te tonen. Op deze manier kunt u de uitvaart nog persoonlijker maken. Om een goede presentatie van uw beeldmateriaal te waarborgen willen wij beeldmateriaal uiterlijk 24 uur van te voren ontvangen. Bestanden voor uitvaarten op maandag dienen vrijdag om 14.00 uur aangeleverd te zijn.
Het te vertonen beeldmateriaal kunt u via WE-transfer met ons delen. Het is ook mogelijk om beeldmateriaal fysiek aan te leveren op werkdagen van 09:00 tot 14.00 uur. U kunt zich dan melden bij de receptie en daar de USB-stick met de bestanden afgeven. Mocht u het beeldmateriaal willen testen bij crematorium Slingerbos dan dient u hiertoe telefonisch een afspraak te maken. Het is niet mogelijk om zonder afspraak te testen.

Projectie van één foto


Eén losse foto kan bij ons aangeleverd worden als JPEG. Deze foto kan gedurende de gehele uitvaart geprojecteerd worden op de schermen. Het is ook mogelijk om de foto alleen tijdens muziekstukken te projecteren.
Projectie van een serie foto’s tijdens de gehele uitvaart
U kunt een serie losse foto’s als JPEG bij ons aanleveren. Deze worden dan tijdens de uitvaart via de Windows Photo viewer afgespeeld. De serie kan desgewenst tijdens sprekers op zwart geschakeld worden. Wij wijzen u er op dat wij geen presentatie voor u maken van losse foto’s.
Het is ook mogelijk om een serie foto’s als PowerPoint bij ons aan te leveren (.ppt / .pptx). Dit heeft onze voorkeur omdat een PowerPoint mogelijkheden tot pauzeren biedt. Zo kan de serie met beeld gepauzeerd worden tijdens sprekers. Desgewenst kunnen wij een PowerPoint ook met zwart beeld pauzeren. Of pauzeren met een stand foto welke verborgen is in de presentatie.

Projectie van meerdere fotoseries/filmpjes


Wilt u tijdens de uitvaart meerdere fotoseries, filmpjes of combinaties hiervan vertonen, dan dient u deze in één bestand aan te leveren. Bij voorkeur ontvangen wij één PowerPoint (.ppt/.pptx) met tussen de diverse onderdelen een zogenaamde stopfoto. Dit kan een zwarte dia zijn of een mooie foto van uw dierbare. Let u er hierbij wel op dat deze foto herkenbaar dient te zijn als stopfoto, zodat onze medewerkers uw bestand correct af kunnen spelen.
Indien u meerdere losse bestanden getoond wilt hebben en deze niet in één bestand aanlevert, moet u uw eigen laptop meenemen. U verzorgt dan zelf de bediening hiervan tijdens de uitvaart. De aula is voorzien van HDMI/VGA aansluitingen waarop uw laptop aangesloten kan worden. Bij het gebruik van uw eigen laptop moet u volgende zaken niet vergeten: uitschakelen van alle energiebesparende instellingen, uitschakelen van schermbeveiliging, uitschakelen van WiFi, uitschakelen van updates en stroomkabel aansluiten.
Wanneer u uw eigen laptop gaat gebruiken raden wij u ten zeerste aan om vooraf te komen testen. U kunt hiertoe een afspraak maken. Tijdens het testmoment controleren wij de compatibiliteit van uw laptop met ons systeem en of de instellingen van uw laptop een correcte weergave toestaan.

Aansprakelijkheid


Alle door u aangeleverde bestanden (zowel muziek als beeld) worden door crematorium Slingerbos gecontroleerd op afspeelbaarheid. De door u aangeleverde bestanden worden niet geheel beluisterd en bekeken, maar steekproefsgewijs getest. Crematorium Slingerbos is niet aansprakelijk voor gevolgen van storingen, het niet tijdig aanleveren van materiaal of verkeerd aangeleverd materiaal.

Asbestemming en nagedachtenis

Na de crematie wordt de as van uw dierbare minimaal 1 en maximaal 6 maanden (kosteloos) bewaard in een asbus in de algemene nis van ons crematorium. U heeft zo de tijd om een weloverwogen beslissing nemen over de definitieve asbestemming. Ons crematorium biedt diverse mogelijkheden. Onze mensen vertellen u graag over de mogelijkheden en laten u verschillende vormen van nagedachtenis zien.

Route en contact

U kunt Yardenhuis van Ede het beste met de auto bereiken. Het adres dat u kunt gebruiken voor de navigatie is: Slingerboslaan 15, 6718 ZA Ede.

Komt u met het openbaar vervoer? Vanaf het station Ede is het nog circa 20 minuten lopen naar yardenhuis van Ede.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 031 861 0953

Praktische informatie
bekijk
Tekst

Een uitvaart bij Yardenhuis van Ede

Graag helpen wij u om een goed afscheid mogelijk te maken. Wilt u bijvoorbeeld beeld en geluid van tevoren testen? Of ruimtes bekijken? Of de mogelijkheden op het gebied van catering bespreken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Bij een uitvaart komen veel kosten kijken. Om u een idee te geven van de gemiddelde totale kosten, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze calculator geeft een globaal overzicht van alle kosten op basis van uw wensen.

BEREKEN UITVAARTKOSTEN

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij het crematorium en uitvaartcentrum? Volg de digitale rondleiding en bekijk het gebouw vanuit 360 graden.

Of bekijk met de video hoe ons crematorium en uitvaartcentrum er van binnen uitzien:

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 031 861 0953

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

 • We kijken of het 'klikt'
 • We bespreken uw wensen
 • Schept rust en ruimte

Uitvaartlocaties in de buurt

Yarden heeft ook de volgende uitvaartlocaties in de regio Deventer:

  Downloads

  Informatieve documenten:
  Algemene voorwaarden LVC 2023
  Reglement
  Tarieven crematorium 2023
  Tarieven horeca 2023
  Tarieven uitvaartcentrum 2023
  Huisregels crematoria 2023
  Brochure eten en drinken

  Yardenhuis van Ede

  Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yardenhuis van Ede

  Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken