"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yarden Crematorium Groningen

Het authentieke karakter van Yarden Crematorium Groningen gaat samen met een warm, sfeervol en eigentijds interieur met een gastvrije uitstraling. Een aangename plek om in alle rust stil te staan bij de overledene en om afscheid te nemen.


De aula van crematorium Groningen

De aula van crematorium Groningen

Moderne aula van crematorium Groningen

Moderne aula van crematorium Groningen

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m zaterdag 9.00-19.00 uur. Avondcrematie is op verzoek mogelijk.
Park Zomertijd (1 april-1 september): Dagelijks 9.00-19.30 uur. Wintertijd (1 september-1 april): Dagelijks 9.00-16.30 uur.
Administratie Maandag t/m vrijdag 9.00-16.30 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.30 uur

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein 40
Directe omgeving 150
Invalidenparkeerplaatsen aanwezig

Locatiemanager

Suzanne Veenstra-Riegen, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Handige documenten

Kaart Yarden Crematorium Groningen
Aanvraagformulier crematie bij Yarden Crematorium Groningen
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie
Tarieven crematorium Groningen
Algemene voorwaarden
Reglement

Deelname Open Stad op 29 september 2018

Open dag Yarden Crematorium Groningen

Crematorium Groningen

Yarden Crematorium Groningen is gebouwd in 1962 en vanwege zijn bijzondere architectuur en mooie voorgevel uitgeroepen tot rijksmonument. Het crematorium ligt in een rustig park, in een bosrijke omgeving aan de rand van de stad Groningen. Onze locatie beschikt onder meer over:

  • Uitvaartceremonie zonder eindtijd
  • Grote aula met 180 zitplaatsen en ruimte voor 300 belangstellenden
  • Kleine aula met 50 zitplaatsen en ruimte voor 70 belangstellenden
  • Vleugel en orgel aanwezig in aula
  • Uitgebreide cateringmogelijkheden
  • Urnentuin met asverstrooiingsmogelijkheden
  • Avondplechtigheden zijn mogelijk

Aula

Crematorium Groningen heeft 2 aula’s. De grote aula biedt plaats aan 300 personen. Met muziek, de mogelijkheid tot het laten zien van foto’s of video’s en de sfeerverlichting maakt u het afscheid van uw dierbare persoonlijk. De familieaula is ideaal voor kleinere groepen. U kunt hier informeel afscheid nemen, mede doordat deze aula ook als koffiekamer kan worden ingericht. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg kunnen we de tijden vaak uitbreiden.

Condoleance

In de koffiekamers is er ruimte voor de condoleance, om elkaar te spreken en samen iets te drinken of eten. Tijdens de condoleance kan net zoals in een restaurant uitgebreide catering worden verzorgd, zoals het zoet-arrangement en het receptie-arrangement. Maar een uitgebreide lunch behoort ook tot de mogelijkheden.

Brochure Yarden Crematorium Groningen

Neem contact op

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij het crematorium? Volg de digitale rondleiding en bekijk het crematorium vanuit 360 graden.

Duurzame bloementafel

Crematorium Groningen heeft in 2017 een nieuwe duurzame bloementafel in gebruik genomen, om de bloemen voor uw overleden dierbare een waardige plek te bieden. De bloementafel vervangt de oude bloemenmuur, waar achtergelaten bloemen van nabestaanden na de plechtigheid tot op heden werden geplaatst.

De bloementafel is gemaakt van hergebruikte en duurzaam geproduceerde materialen. Zo zijn de staanders afkomstig van diverse oude bomen van andere Yarden-locaties. De oude stammen hebben zo een nieuw leven gekregen. Ook de beplanting van de bloementafel is met zorg uitgekozen, met het oog op biodiversiteit. De bodem bedekkende beplanting zorgt ervoor dat de bodem niet uitdroogt en de siergrassen bieden beschutting aan egels en andere dieren.

Beeld & geluid

Ons crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie, maar het is ook mogelijk om CD’s of DVD's af te spelen. Muziek en beeld ontvangen wij het liefst 24 uur van tevoren, bij voorkeur op de originele CD of een USB-stick. Muziek en/of fotopresentaties (Powerpoint) mag u ook mailen naar cre.groningen@yarden.nl. Onze medewerkers adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Uitvaartmuziek

U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Mogelijkheden voor foto en film

Het is mogelijk om beeld/foto's (op DVD of PowerPoint) en muziek (CD of USB) af te spelen in de aula. De aula beschikt over een beamer met projectiescherm.

Opname van de plechtigheid

Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan of vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is niet mogelijk.

Asbestemmingsmogelijkheden

Beslissen over de asbestemming is vaak niet eenvoudig. Onze mensen adviseren u graag over de mogelijkheden en laten verschillende vormen van nagedachtenis zien. Zo kunt u de as laten verstrooien, laten bijzetten of u kiest een persoonlijke nagedachtenisvorm. Bel gerust voor meer informatie of een afspraak naar 050 577 8241.

Route

Bus 9 (halte Meteoorstraat) en 15 (halte Crematoriumlaan) brengen u binnen 30 minuten bij ons crematorium. Vanaf de A7 en A28 neemt u de N370 richting de Plataanlaan.

Plan hier uw route naar Yarden Crematorium Groningen.

Agenda

Yarden is er voor, tijdens en na het afscheid. We lichten voor, organiseren lezingen en concerten. Over rouwverwerking, bewustwording rondom de dood en afscheid nemen. U bent altijd welkom.

Bekijk hier de agenda

Downloads

Informatieve documenten:
Aanvraagformulier crematie bij Yarden Crematorium Groningen
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie
Algemene voorwaarden
Reglement
Kaart Yarden Crematorium Groningen
Tarieven Crematorium Groningen

Uitgebreide rondleiding Crematorium Groningen

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Jose Schudde uitvaartverzorger Mijn doel is de nabestaanden een mooie herinnering te geven. Een goed afscheid helpt je verder. Maak kennis
Uitvaartverzorger Wim Hogenkamp Het zijn de kleine dingen die het grote verschil maken. Maak kennis
Uitvaartverzorger Fedde de Groot Omdat dit werk om mensen gaat, met hun gevoelens en persoonlijke wensen, is aandacht, zorgvuldigheid en vertrouwen belangrijk. Maak kennis
Uitvaartverzorger Dick Huizinga Het gaat erom hoe de familie het afscheid wilt. Maak kennis
Lisa Kreeft uitvaartverzorger bij Yarden Ik voel me vereerd om mensen te helpen op momenten dat zij het emotioneel zwaar hebben. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt