Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden.

Yarden Crematorium Groningen

Aan de rand van de stad Groningen ligt het rijksmonument Crematorium Groningen ontworpen door architect A.H. Wegerif. Het authentieke karakter van het crematorium gaat samen met een warm, sfeervol en eigentijds interieur. De parkachtige omgeving en gastvrije medewerkers maken het crematorium tot een prettige locatie voor een passend afscheid.

Yarden Crematorium Groningen

9.1
R

Crematoriumlaan 6

9747 AM Groningen

Routebeschrijving
M Stel uw vraag via ons vragenformulier

Extra openstelling verstrooiterrein de Eendenkooi in Haren

Zaterdag 26 maart 2022, van 13:00 uur tot 16:00 uur. Wij verzoeken u, indien mogelijk, zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen.

Herdenk dierbaren in Eendenkooi Haren

Crematorium Groningen

In het crematorium van Groningen heerst er rust en stilte. Onze ruimtes bieden veel mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creƫren. Met muziek en licht, kleuren en beeld, zorgen wij voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich comfortabel voelt.

Duurzame bloementafel

Crematorium Groningen heeft in 2017 een nieuwe duurzame bloementafel in gebruik genomen, om de bloemen voor uw overleden dierbare een waardige plek te bieden. De bloementafel vervangt de oude bloemenmuur, waar achtergelaten bloemen van nabestaanden na de plechtigheid voorheen werden geplaatst. De bloementafel is gemaakt van hergebruikte en duurzaam geproduceerde materialen. Zo zijn de staanders afkomstig van diverse oude bomen van andere Yarden-locaties. De oude stammen hebben zo een nieuw leven gekregen. Ook de beplanting van de bloementafel is met zorg uitgekozen, met het oog op biodiversiteit. De bodem bedekkende beplanting zorgt ervoor dat de bodem niet uitdroogt en de siergrassen bieden beschutting aan egels en andere dieren.

Samengevat beschikt Crematorium Groningen onder andere over:

  • Grote plechtigheidsruimte met 180 zitplaatsen en ruimte voor 300 belangstellenden
  • Kleine plechtigheidsruimte met 50 zitplaatsen en ruimte voor 70 belangstellenden
  • Vleugel en orgel zijn aanwezig in beide ruimtes
  • Uitgebreide horecamogelijkheden
  • Urnentuin met mogelijkheden voor asverstrooiingen
  • Avondplechtigheden zijn mogelijk.
Condoleance en Catering

Onze restaurants bieden ruimte om tijdens de condoleance elkaar te spreken en samen iets te drinken of eten. De mogelijkheden voor de verzorging zijn zeer uitgebreid. Zo kunt u denken aan een zoet-arrangement of een receptie-arrangement. Ook een uitgebreide lunch behoort tot de mogelijkheden.

BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN EN DRINKEN

Beeld en Geluid

Crematorium Groningen beschikt over een uitgebreide muziekcollectie, maar het is ook mogelijk om zelf muziek, foto's of film aan te leveren. U kunt cd's of dvd's laten afspelen. Muziek en beeld ontvangen wij het liefst 24 uur van tevoren, bij voorkeur op de originele cd of een usb-stick. Muziek en/of fotopresentaties (Powerpoint) kunt u ook mailen naar cre.groningen@yarden.nl.

Onze medewerkers adviseren en helpen u graag over alle mogelijkheden.

Mogelijkheden voor foto, film en geluid


-Mogelijkheid tot afspelen van muziek, video's of foto's
-Foto's worden afgespeeld als diapresentatie
-Materiaal kan worden aangeleverd op cd, dvd of usb
-Ook uw eigen laptop kan worden gebruikt.

Livestream


Livestream behoort ook tot de mogelijkheden.
-Uitvaartmuziek via Yarden.nl, een uitgebreide collectie van muziekstukken
-Gebruik van een microfoon en de vleugel zijn inbegrepen

Opname van de plechtigheid


Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan of vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is daarom niet mogelijk.

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via het uitvaartmuziek-gedeelte op onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

In de aula staat een vleugel die kosteloos kan worden gebruikt. Ook is er een losse microfoon met standaard aanwezig.

Asbestemming en nagedachtenis

Beslissen over de asbestemming is niet altijd eenvoudig. De vele mogelijkheden voor de bestemming van de as vergemakkelijken deze persoonlijke keuze niet. Onze medewerkers informeren u graag over alle mogelijkheden.

Route en contact

Bus 9 (halte Meteoorstraat) en 15 (halte Crematoriumlaan) brengen u binnen 30 minuten bij het crematorium. Met de auto neemt u vanaf de A7 en A28 de N370 richting de Plataanlaan.

Plan uw route naar Yarden Crematorium Groningen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 050 577 8241

Meer praktische informatie

Een uitvaart bij Yarden Crematorium Groningen

Wilt u meer informatie voor een plechtigheid bij Yarden Crematorium Groningen? Hieronder treft u verschillende informatieve downloads over onze uitvaartlocatie. Wilt u een plechtigheid verzorgen bij Crematorium Groningen? Informeer vooraf naar de uitvaartverzekering van de overledene. De vorm van de uitvaartverzekering bepaalt in hoeverre en op welke wijze de uitvaartkosten worden vergoed.

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de globale kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar de uitvaartkostencalculator. Deze calculator geeft een indicatie van de gemiddelde kosten.

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij het crematorium? Met onderstaande 360 graden tour kunt u virtueel rondkijken in ons gebouw.

Of bekijk met de video's hoe ons crematorium er van binnen uitziet:

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 050 577 8241

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m zaterdag 9.00-19.00 uur. Avondcrematie is op verzoek mogelijk.
Park Zomertijd (1 april-1 september): Dagelijks 9.00-19.30 uur. Wintertijd (1 september-1 april): Dagelijks 9.00-16.30 uur.
Administratie Maandag t/m vrijdag 9.00-16.30 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m vrijdag: 9.00-16.30 uur

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein 40
Directe omgeving 150
Invalidenparkeerplaatsen aanwezig

Locatiemanager:

Dick Postma

Downloads

Informatieve documenten:
Aanvraagformulier crematie bij Yarden Crematorium Groningen
Informatiekaart Yarden Crematorium Groningen
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement begraafplaats en crematorium
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie
Eten & Drinken bij Yarden
Tarieven Crematorium Groningen

Yarden Crematorium Groningen

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yarden Crematorium Groningen

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken