Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yarden Crematorium Haarlem

Ten noorden van Haarlem vindt u Yarden Crematorium Haarlem. De lichte vertrekken en de warme inrichting zorgen ervoor dat u zich in onze locatie snel op uw gemak voelt. Afscheidsplechtigheden vinden plaats in de nieuw verbouwde aula of in 1 van de 2 familiekamers.

Yarden Crematorium Haarlem

9.3
R

Vergierdeweg 271

2026 BJ Haarlem

Routebeschrijving
M Stel uw vraag via ons vragenformulier

Crematorium Haarlem

Crematorium Haarlem ligt aan de rand van de Hekslootpolder en naast de prachtige begraafplaats Akendam. In onze dienstverlening staan de wensen van nabestaanden centraal. Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Leg uw persoonlijke ideeën vooral aan ons voor. We denken graag met u mee, passen onze dienstverlening zoveel mogelijk aan op uw behoeften en zorgen ervoor dat de plechtigheid geheel naar uw wensen verloopt. Onze locatie beschikt over:

Samengevat beschikt Yarden Crematorium Haarlem onder andere over:

 • Grote aula voor de plechtigheden
 • 2 Familiekamers voor directe nabestaanden
 • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte
 • Uitgebreide cateringmogelijkheden
 • Condoleanceruimte
 • Avondplechtigheid
Condoleance en catering

In de condoleanceruimte is er gelegenheid om elkaar te spreken en samen iets te drinken of eten. U kunt kiezen uit ons uitgebreide assortiment van koffie, thee en belegde broodjes. Ook bieden we culinaire arrangementen die passen bij een sfeervol afscheid. Is de plechtigheid in de namiddag of avond? Ook dan is een receptie of een exclusief avond arrangement mogelijk.

BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN EN DRINKEN

Beeld en geluid

Crematorium Haarlem beschikt over een uitgebreide muziekcollectie, maar het is ook mogelijk om CD's (hoge kwaliteit MP3 of WMA) af te spelen. Het aanleveren van muziek kan op CD of USB-stick, minimaal 1 werkdag van tevoren voor 12 uur. Ook kunt u de muziek aanleveren via het e-mailadres multimedia.haarlem@yarden.nl of via een link die u bij de uitvaartverzorger kunt aanvragen.

Uitvaartmuziek


U kunt uw uitvaartmuziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct doorsturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Mogelijkheden voor foto en film


Het is mogelijk om beeld/foto's (DVD of PowerPoint) en muziek (CD of USB) af te spelen in de aula. De aula beschikt over 2 grote beeldschermen van 70 inch en een ringleiding voor het geluid. Ook is er een vleugel aanwezig (Yamaha Clavinova). Deze mag u zelf bespelen.

In de ontvangstruimte en de condoleanceruimte zijn er ook presentatiemogelijkheden. U kunt uw presentatie op een DVD of USB-stick aanleveren bij onze receptie. U kunt deze ook versturen via e-mailadres multimedia.haarlem@yarden.nl of via een link die u bij de uitvaartverzorger kunt aanvragen. Let er wel op dat de foto's zodanig zijn opgenomen dat de diapresentatie automatisch start.

Opname van de plechtigheid


Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan of vertonen in huiselijke kring. De beeldopname krijgt u van ons mee op USB-stick.

Asbestemming en nagedachtenis

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden (kosteloos) bewaard in een asbus in de bewaarruimte van ons crematorium. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de definitieve asbestemming. Wilt u de as voor langer periode bij ons in bewaring houden, dan worden hier kosten voor in rekening gebracht..

Onze mensen vertellen u graag over de mogelijkheden en laten verschillende vormen van nagedachtenis zien.

Asbestemingsmogelijkheden Yarden Crematorium Haarlem

Route en contact

Vanaf station Haarlem brengt het openbaar vervoer u binnen 30 minuten bij onze locatie. Bus 3 en 73 stoppen bij Winkelcentrum Marsmanplein. Vanaf hier is het ongeveer 1 kilometer lopen tot aan het crematorium. U kunt op voorhand www.9292.nl raadplegen voor informatie over de route.

Met de auto? Plan hier uw route naar Yarden Crematorium Haarlem .

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 023 513 3077

Meer praktische informatie

Een uitvaart bij crematorium Haarlem

Yarden Crematorium Haarlem biedt u de ruimte afscheid te nemen op de manier die u wilt. Een goed afscheid helpt je verder, daar zijn wij van overtuigd. En voor dat afscheid van uw dierbare is vaak meer mogelijk dan u denkt. Legt u daarom uw persoonlijke ideeën vooral aan ons voor, zodat we met u mee kunnen denken en u advies kunnen geven. Hierboven hebben we de mogelijkheden van ons crematorium op een rij gezet. Onze medewerkers zijn er om u daarin te ondersteunen.

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de globale kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar de uitvaartkostencalculator. Deze calculator geeft een indicatie van de gemiddelde kosten.

De uitvaartverzekering


Informeer van tevoren goed naar de uitvaartverzekering van de overledene, om inzicht te krijgen in welke kosten wel of niet zijn verzekerd.

Een uitvaartverzekering dekt geheel of gedeeltelijk de kosten van uw begrafenis of crematie. Hiermee kunnen uw nabestaanden later zorgeloos uw gewenste uitvaart regelen. Dat is prettig voor uw nabestaanden, maar ook voor uzelf. Heeft u vragen met betrekking tot een uitvaartverzekering voor uw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld:
 • Ben ik voldoende verzekerd?
 • Kan ik mijn verzekering verhogen?
 • Hoe kan ik mijn verzekering oversluiten naar Yarden?
 • Hoe kan ik een verzekering bij Yarden afsluiten?
Heeft u vragen over uw verzekering of wilt u meer informatie over Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij het crematorium? Volg de digitale rondleiding en bekijk het crematorium vanuit 360 graden.

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 023 513 3077

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m zaterdag: 8.30 uur-16.00 uur. Avondcrematie mogelijk 17.30-19.00 uur.
Park N.v.t.
Administratie Maandag t/m vrijdag: 8.30-17.00 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m vrijdag: op de administratie tussen 9.00 en 16.30 uur

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op parkeerterrein Wij hebben ruime parkeergelegenheid, mede door het parkeerterrein van de naastgelegen sportvelden.
Directe omgeving Bij de sportvelden
Invalidenparkeerplaatsen Ja

Aula

Aula 1
Totaal aantal bezoekers 300 (meer bezoekers in overleg)
Aantal zitplaatsen 150 personen

Koffiekamer

Koffiekamer 1
Totaal aantal bezoekers 300
Aantal zitplaatsen In overleg
Terras Patio's en binnentuin (vraag naar de verschillende mogelijkheden)
Kinderhoekje Nee

Familiekamers

Aantal familiekamers 2
Aantal personen 15
Aantal zitplaatsen 15

Beschikbare tijd

Basistijd aula 45 minuten (in overleg verschillende tijden mogelijk)
Basistijd koffiekamer 45 minuten (in overleg verschillende tijden mogelijk)
Uitbreidingstijd aula Per 15 minuten
Uitbreidingstijd koffiekamer Per 15 minuten

Locatiemanager

Floris Jansen, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

 • We kijken of het 'klikt'
 • We bespreken uw wensen
 • Schept rust en ruimte

Downloads

Informatieve documenten:
Aanvraagformulier crematie bij Yarden Crematorium Haarlem
Informatiekaart Yarden Crematorium Haarlem
Reglement voor Yarden begraafplaats en crematorium
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Eten & Drinken bij Yarden
Tarieven Crematorium Haarlem
Tarieven Eten & Drinken Crematorium Haarlem

Yarden Crematorium Haarlem

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yarden Crematorium Haarlem

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken