"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"


Yardenhuis Schoterhof

Midden in het oude Friese weidelandschap ligt yardenhuis Schoterhof, voorheen Crematorium Schoterhof. Het crematorium heeft een rustgevende, landelijke ligging met uitzicht over de weilanden. Een mooie locatie om in alle rust afscheid te nemen.


Urnenmuur bij Yarden crematorium Schoterhof

Urnenmuur bij Yarden crematorium Schoterhof

Intieme sfeer in de aula

Intieme sfeer in de aula

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m zaterdag, tijd in overleg
Park Terrein vrij toegankelijk
Administratie Maandag t/m vrijdag 9.00 - 16.00 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m vrijdag 9.00 - 16.00 uur

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein 60
Invalidenparkeerplaatsen aanwezig

Aanwezige voorzieningen

Asverstrooiveld Ja
Urnenmuur Ja
Binnencolumbarium Nee
Urnentuin Ja
Gedenkplaatjes Ja
Gedenkstenen Ja
Kinderhofje Ja

Locatiemanager

Janet de Vries, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Handige downloads

Kaart Crematorium yardenhuis Schoterhof
Aanvraagformulier crematie bij Yarden Crematorium Schagerkogge
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van yardenhuis Schoterhof
Algemene voorwaarden
Reglement
Tarieven Uitvaartcentrum en Crematorium Heerenveen

Crematorium Heerenveen

In het crematorium van yardenhuis Schoterhof heerst een rustieke en intieme sfeer. Onze medewerkers stellen alles in het werk zodat u in alle rust afscheid kunt nemen, op de manier zoals ú het wilt. Zo houdt u aan deze emotionele gebeurtenis toch een positieve herinnering over.

  • Grote aula met 125 zitplaatsen, uit te breiden met staanplaatsen
  • Bij grotere aantallen bezoekers kan de plechtigheid ook worden gevolgd in de ontvangstruimte en restaurants
  • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte
  • Uitgebreide cateringmogelijkheden
  • Twee restaurants, samen te voegen voor grotere groepen

De plechtigheid is het moment waarop u samen met anderen afscheid neemt, op een manier die past bij het leven van uw dierbare en bij uw emoties. De aula van ons crematorium biedt u de mogelijkheid om de door u gewenste sfeer te creëren. In overleg met u zorgen wij voor een passende omgeving waar u zich prettig voelt en die echt troost biedt.

Het draait om uw wensen

De wensen van u en uw familie staan centraal in onze dienstverlening. En er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Leg uw persoonlijke ideeën, behoeften en wensen vooral aan ons voor. Dan denken we met u mee, passen we onze dienstverlening er zoveel mogelijk op aan en zorgen we dat de plechtigheid verloopt zoals u het wilt.

Condoleance

In ons crematorium is er ruimte om elkaar te spreken, condoleances uit te wisselen en samen iets te drinken. Dit kan op vele manieren. Van een kop koffie tot een uitgebreide lunch. En van een broodje kaas tot een complete rijsttafel. Is de plechtigheid in de namiddag of avond, dan is ook een receptie- of een tapasarrangement mogelijk. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg kunnen we vaak de tijden uitbreiden.

Virtuele rondleiding yardenhuis Schoterhof

Wilt u binnenkijken bij yardenhuis Schoterhof? Volg de digitale rondleiding en bekijk het crematorium vanuit 360 graden.

Uitvaartcentrum

U kunt gebruikmaken van ons yardenhuis van Heerenveen. Kiest u voor opbaren bij ons uitvaartcentrum, dan kunt u als nabestaande 24 uur per dag bij uw dierbare zijn.

Beeld & geluid

U kunt bij ons CD's en DVD's afspelen. Muziek kunt u alleen op CD (niet op USB-stick) aanleveren. Door de week de muziek graag 24 uur van tevoren aanleveren, in het weekend 48 uur van tevoren. Het crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie. Onze medewerkers adviseren u graag. De aula beschikt over presentatiemogelijkheden. Beamer en laptop zijn aanwezig.

Uitvaartmuziek

U kunt uw uitvaartmuziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct doorsturen.

Luister, kies en verstuur uw muziek

Mogelijkheden voor foto en film

Het is mogelijk om beeld/foto's (op DVD of PowerPoint) en muziek (CD of USB) af te spelen in de aula’s. In de condoleanceruimtes is een beeldscherm met geluid geplaatst waarop u een diapresentatie of een filmpje kunt laten afspelen. U kunt dit middels een DVD of USB-stick aanleveren of uw eigen laptop meenemen. Let er wel op dat de foto's zodanig zijn opgenomen dat de diapresentatie automatisch start.

Opname van de plechtigheid

Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend beschikbaar stellen of vertonen in huiselijke kring.

Asbestemming en nagedachtenis

Het gedenkpark van yardenhhuis Schoterhof is de aangewezen plek om in alle rust tot bezinning te komen en te herdenken. Ons gedenkpark kent urnengraven, strooivelden, een urnenmuur, een urnentuin en andere herdenkingsmogelijkheden. Hier is nu ook een strooiveld speciaal voor supporters van sc Heerenveen. Het sc Heerenveen strooiveld, met een bloemenperkje in de clubkleuren, is voorzien van stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen afbeelding van het bekende sc Heerenveen-logo. Een bijzondere plek waar nabestaanden van sc Heerenveen-supporters de as van hun overleden dierbare kunnen verstrooien en gedenken.

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden bewaard in een asbus in de algemene nis van ons crematorium. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de definitieve asbestemming. Na de 1e maand kunt u de as zelf een definitieve, persoonlijke bestemming geven.

Beslissen over de asbestemming is niet altijd eenvoudig. Onze mensen adviseren u graag over de mogelijkheden en laten u de verschillende vormen van nagedachtenis zien. Zo kunt u een nagedachtenisvorm (bijvoorbeeld een urn of een sieraad) kiezen die bij u past en kunt u uw dierbare op een mooie, persoonlijke manier gedenken. Bel gerust voor een afspraak.

Asbestemmingsmogelijkheden bij Yarden Crematorium Schoterhof in Heerenveen

Route

Plan hier uw route naar yardenhuis Schoterhof.

Downloads

Brochure yardenhuis Schoterhof
Aanvraagformulier crematie bij yardenhuis van Heerenveen
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van yardenhuis Schoterhof
Algemene voorwaarden
Reglement
Tarieven yardenhuis van Heerenveen

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Kleine dingen persoonlijk maken; dat is wat mij drijft. Maak kennis
uitvaartverzorger carolein de lange Mijn doel is om een uitvaart te verzorgen die past bij de overledene en waar nabestaanden verder mee kunnen. Want een goed afscheid en het creëren van mooie herinneringen helpen in het rouwproces. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt