Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Crematorium Daelwijck in Utrecht

Aan de noordkant van de stad Utrecht bevindt zich het Crematorium Daelwijck. De centrale ligging in het land, nabij uitvalswegen en met voldoende parkeergelegenheid, maakt Daelwijck een aantrekkelijke uitvaartlocatie. Het crematorium heeft een markante uitstraling en wordt omheind door een prachtig gedenkpark. De fontein in de vijver springt al snel in het oog en vormt in elk seizoen een natuurlijk decor van rust en schoonheid.

Crematorium Daelwijck in Utrecht

9.2

Crematorium Utrecht

Na een overlijden hebben nabestaanden veel te regelen. Welke uitvaartorganisatie schakelt u in voor het regelen van alle zaken rondom de uitvaart? Wordt er gekozen voor een thuisopbaring of verblijf in een uitvaartcentrum? Is er de wens tot begraven of cremeren? En waar dient dit dan te gebeuren? Maak kennis met ons crematorium en uitvaartcentrum en lees hieronder meer over de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid.

Begrafenis

Wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor een begrafenisuitvaart? De begraafplaats ligt op loopafstand van ons crematorium. Maar ook voor een begrafenis elders bent u bij ons van harte welkom. In beide gevallen is het mogelijk om los van elkaar één van onze aula’s te  boeken of een koffieruimte te reserveren voor een samenkomst na de begrafenis. U heeft dan de beschikking over dezelfde faciliteiten als bij een crematie-uitvaart, zoals muziek tijdens de auladienst of onze uitgebreide cateringmogelijkheden in de koffiekamer.

Een persoonlijk afscheid

Daelwijck biedt voldoende mogelijkheden om het laatste afscheid in overeenstemming met uw wensen vorm te geven. Wenst u een grote uitvaart, of juist meer intiem? Religieus, formeel, ingetogen, of juist minder formeel? Uw wens staat bij ons voorop.

Gedenkpark

Verspreid over het gedenkpark bevinden zich de strooivelden, de urnentuinen en urnenmuren, het columbarium en het kinderhofje. Een troostrijke omgeving voor nabestaanden om dierbaren te gedenken. Beslissen over de asbestemming en nagedachtenis is vaak niet eenvoudig. Op afspraak adviseren wij u graag en laten u de verschillende mogelijkheden van nagedachtenis zien. Momenteel is het niet toegestaan as te verstrooien in het gedenkpark van Crematorium Daelwijck in Utrecht.

Samengevat beschikt Crematorium Daelwijck onder andere over:

 • Ruime gratis parkeergelegenheid
 • Keuze uit 3 aula’s voor verschillende groepsgroottes
 • Professionele audiovisuele ondersteuning voor een persoonlijk afscheid
 • 3 sfeervolle koffieruimtes met prachtig uitzicht en verwarmde terrassen
 • Uitgebreide cateringmogelijkheden
 • Groot gedenkpark en FC Utrecht strooiveld
 • Uitvaartcentrum op loopafstand
 • Mogelijkheden voor een begrafenisuitvaart
Condoleance en catering

Het overbekende kopje koffie met plakje cake, houden wij graag in ere. Voor wie echter de nabestaanden iets anders en/of meer wil bieden, heeft Daelwijck voldoende keuzemogelijkheden. Denk hierbij aan zoetarrangementen, broodjesarrangementen, bittergarnituur, heerlijke wijnen met een kaasplank en vele andere cateringmogelijkheden. Laat u inspireren over wat er allemaal mogelijk is.

Bekijk ons overzicht eten en drinken

Aula's


Aula 1 beschikt over 260 zitplaatsen plus balkon en is daarmee uitermate geschikt voor uitvaarten tot wel 500 personen. Zelfs met veel aanwezigen blijft de warme en persoonlijke sfeer in deze aula behouden.

Aula 2 biedt plaats aan 60 aanwezigen. De bijzondere opstelling rondom de baar geeft een intieme sfeer omdat deze van nabij wordt omsloten door de nabestaanden.

Het Grand Café kan ook dienst doen als aula wanneer u kiest voor een afscheid in meer informele sfeer.

Koffieruimtes


Afhankelijk van de groepsgrootte kan er gebruik worden gemaakt van de Fonteinzaal, de Vijverzaal of het Grand Café. Alle drie met uitzicht op de prachtige vijver met fontein en alle drie voorzien van een overdekt terras met terrasverwarming. Tel daar de gastvrije service van onze horecamedewerkers bij op en u bent op de juiste plek om weer op adem te komen en na te kunnen praten.

Beeld en Geluid

Muziek is een essentieel element bij elke uitvaart. Het is de verbindende factor in een afscheidsceremonie en maakt dit ook persoonlijk.
Daelwijck beschikt over een uitgebreide muziekcollectie. Op deze website kunt u eenvoudig muziek voor de uitvaart beluisteren, selecteren en delen met uzelf en/of de uitvaartlocatie.

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


Daelwijck beschikt over een uitgebreide muziekcollectie. Op deze website kunt u eenvoudig muziek voor de uitvaart beluisteren, selecteren en delen met uzelf en/of de uitvaartlocatie.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Natuurlijk kunt u ook zelf muziek aanleveren op CD, USB-stick of u uploadt eenvoudig uw muziekkeuze door middel van een internetlink dat u ontvangt van uw uitvaartleid(st)er.

Mogelijkheden voor foto en film


Ook het vertonen van foto’s en of video’s behoort tot de mogelijkheden. Onze aula’s beschikken over beamers en ringleiding voor het geluid. Wenst u achteraf een opname van de plechtigheid te ontvangen, dan kunnen wij een USB (beeld en geluid) van de plechtigheid maken. In het kader van de privacywetgeving mag u deze opname uitsluitend beschikbaar stellen of vertonen in huiselijke kring. Nadat wij de opname hebben uitgegeven aan de nabestaanden, worden de originele bestanden door Yarden verwijderd.

Livestream


Voor nabestaanden die niet in staat zijn om de plechtigheid persoonlijk bij te wonen, bijvoorbeeld door verblijf in het buitenland, kunnen wij een livestream verzorgen. Vraag hiernaar bij uw uitvaartleid(st)er.

Opname van de plechtigheid


U kunt een opname laten maken van de plechtigheid. In het kader van privacywetgeving mag u deze opname uitsluitend beschikbaar stellen of vertonen in huiselijke kring. Nadat wij de opname hebben gedeeld met de nabestaanden worden de originele bestanden door medewerkers van Yarden verwijderd.

Asbestemming en nagedachtenis

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden gratis bewaard in een asbus in de algemene nis van ons crematorium. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de definitieve asbestemming.

Beslissen over de asbestemming en nagedachtenis is vaak niet eenvoudig. Op afspraak adviseren wij u graag en laten u de verschillende mogelijkheden van nagedachtenis zien. Zo kunt u een nagedachtenisvorm (bijvoorbeeld een urn of een sieraad) kiezen die bij u past en kunt u uw dierbare op een mooie, persoonlijke manier gedenken. Bel gerust voor een afspraak.

FC Utrecht strooiveld


Nabestaanden van FC Utrecht supporters kunnen hun dierbare (laten) verstrooien op het FC Utrecht strooiveld. Dit veld is begroeid met Galgenwaardgras en is voorzien van originele stadionstoeltjes. Het clubbeeld is speciaal voor deze gedenkplek ontworpen en geeft uiting aan het ware clubhart dat voor FC Utrecht heeft geklopt.

Momenteel is het niet toegestaan as te verstrooien in het gedenkpark van Crematorium Daelwijck in Utrecht.

Route en contact

Het bezoekadres van Crematorium Yarden Daelwijck is: Floridadreef 7, 3565 AM Utrecht.

Vanaf de A2


Neem afrit 6 Maarssen. Volg gedurende ongeveer 6 minuten de ring N230. Op de eerste rotonde slaat u rechtsaf naar de Franciscusdreef en vervolgens rechts naar de Floridadreef.

Vanaf de A27


Volg de ring N230, gedurende ongeveer 7 minuten. Op de eerste rotonde gaat u rechtdoor, op de tweede rotonde slaat u linksaf naar de Franciscusdreef en vervolgens rechts naar de Floridadreef.

Plan uw route naar Yarden Daelwijck in Utrecht.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 030 261 0244

Meer praktische informatie

Een uitvaart bij Crematorium Utrecht verzorgen

Onze ervaring leert dat nabestaanden graag hulp krijgen bij het regelen van een uitvaart. Wij helpen u graag om vooraf uw wensen en de mogelijkheden door te spreken. Ook praktische afspraken zoals het vooraf testen van beeld en geluid kunnen we uit handen nemen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

De vele wensen en mogelijkheden maken iedere uitvaart uniek. Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze geeft u een duidelijk beeld van de globale kosten die u kunt verwachten bij een uitvaart naar uw wensen.

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij het crematorium en het uitvaartcentrum? Met onderstaande 360 graden tour kunt u virtueel rondkijken in ons gebouw.

Of bekijk in onderstaande video hoe ons crematorium en uitvaartcentrum er van binnen uitzien:

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 030 261 0244

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

 • We kijken of het 'klikt'
 • We bespreken uw wensen
 • Schept rust en ruimte
Praktische informatie
bekijk
Openingstijden
Plechtigheden Maandag t/m zaterdag, 9.00-18.00 uur. Overige tijden in overleg.
Park Dagelijks van 8.30 uur tot zonsondergang
Administratie Maandag t/m vrijdag, 8.30-17.00 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m vrijdag, 8.30-17.00 uur
Parkeren
Aantal parkeerplaatsen op terrein circa 75
Directe omgeving circa 75
Invalidenparkeerplaatsen 2
Openbaar vervoer Vanaf Utrecht Centraal met buslijn 6 richting Overvecht Noord, halte Klopvaart. Vanaf daar nog circa 7 minuten lopen.

Locatiemanager

Mattijs van Vliet

content

Uitvaartlocaties in de buurt

Andere Yarden uitvaartlocaties in de regio Utrecht:

 1. Uitvaartcentrum Utrecht
 2. Uitvaartcentrum Hilversum
 3. Crematorium Lelystad

Downloads

Informatieve documenten:
Brochure crematorium Daelwijck
Aanvraagformulier Crematie
Algemene Voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement begraafplaats en crematorium
Eten & Drinken bij Yarden
Tarieven Crematorium Daelwijck Utrecht
Tarieven eten & drinken Crematorium Daelwijck

Crematorium Daelwijck in Utrecht

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Crematorium Daelwijck in Utrecht

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken