Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis Schoterhof

Midden in het oude Friese weidelandschap ligt yardenhuis Schoterhof, voorheen Crematorium Schoterhof. Het crematorium heeft een rustgevende, landelijke ligging met uitzicht over de weilanden. Een mooie locatie om in alle rust afscheid te nemen.

Yardenhuis Schoterhof

9.0
R

Rotstergaastweg 45

8452 LA Nieuweschoot

Routebeschrijving
M Stel uw vraag via ons vragenformulier

Crematorium Heerenveen

In het crematorium van yardenhuis Schoterhof heerst een rustieke en intieme sfeer. Onze medewerkers stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat u in alle rust afscheid kunt nemen, op de manier zoals ú het wilt. Zodat u aan deze emotionele gebeurtenis toch een positieve herinnering overhoudt.

De plechtigheid is het moment waarop u samen met anderen afscheid neemt, op een manier die past bij het leven van uw dierbare en bij uw emoties. De aula van ons crematorium biedt u de mogelijkheid om de door u gewenste sfeer te creëren. In overleg met u zorgen wij voor een passende omgeving waar u zich prettig voelt en die echt troost biedt.

Het draait om uw wensen

De wensen van u en uw familie staan centraal in onze dienstverlening. En er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Leg uw persoonlijke ideeën, behoeften en wensen vooral aan ons voor. Dan denken we met u mee, passen we onze dienstverlening er zoveel mogelijk op aan en zorgen we dat de plechtigheid verloopt zoals u het wilt.

Crematorium Heerenveen beschikt onder andere over:

  • Grote aula met 125 zitplaatsen, uit te breiden met staanplaatsen
  • Bij grotere aantallen bezoekers kan de plechtigheid ook worden gevolgd in de ontvangstruimte en restaurants
  • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte
  • Uitgebreide cateringmogelijkheden
  • Twee restaurants, samen te voegen voor grotere groepen.

Uitvaartcentrum Heerenveen

U kunt gebruikmaken van het uitvaartcentrum van Yardenhuis van Heerenveen. Kiest u voor opbaren bij ons uitvaartcentrum, dan kunt u als nabestaande 24 uur per dag bij uw dierbare zijn.

Condoleance en catering

In ons crematorium is er ruimte om elkaar te spreken, condoleances uit te wisselen en samen iets te drinken. Dit kan op vele manieren. Van een kop koffie tot een uitgebreide lunch. En van een broodje kaas tot een complete rijsttafel. Is de plechtigheid in de namiddag of avond, dan is ook een receptie- of een tapasarrangement mogelijk. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg kunnen we vaak de tijden uitbreiden.

Bekijk ons overzicht eten en drinken

Beeld en geluid

U kunt bij ons CD's en DVD's afspelen. Muziek kunt u ook op USB aanleveren. Door de week de muziek graag 24 uur van tevoren aanleveren, in het weekend 48 uur van tevoren. Het crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie. Onze medewerkers adviseren u graag. De aula beschikt over presentatiemogelijkheden. Beamer en laptop zijn aanwezig.

Mogelijkheden voor foto en film


Het is mogelijk om beeld/foto's en muziek af te spelen in de aula’s. In de condoleanceruimtes is een beeldscherm met geluid geplaatst waarop u een diapresentatie of een filmpje kunt laten afspelen. U kunt dit op een DVD of USB-stick aanleveren of uw eigen laptop meenemen. Let er wel op dat de foto's zodanig zijn opgenomen dat de diapresentatie automatisch start.

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


U kunt uw uitvaartmuziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct doorsturen.

Luister, kies en verstuur uw muziek

Opname van de plechtigheid


Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend beschikbaar stellen of vertonen in huiselijke kring.

Asbestemming en nagedachtenis

Het gedenkpark van yardenhhuis Schoterhof is de aangewezen plek om in alle rust tot bezinning te komen en te herdenken. Ons gedenkpark heeft urnengraven, strooivelden, een urnenmuur, een urnentuin en andere herdenkingsmogelijkheden.

Hier is nu ook een strooiveld speciaal voor supporters van sc Heerenveen. Het sc Heerenveen strooiveld, met een bloemenperkje in de clubkleuren, is voorzien van stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen afbeelding van het bekende sc Heerenveen-logo. Een bijzondere plek waar nabestaanden van sc Heerenveen-supporters de as van hun overleden dierbare kunnen verstrooien en gedenken.

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden gratis bewaard in een asbus in de algemene nis van ons crematorium. Zo heeft u de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen over de definitieve asbestemming. Na de 1e maand kunt u de as zelf een definitieve, persoonlijke bestemming geven.

Beslissen over de asbestemming is niet altijd eenvoudig. Onze mensen adviseren u graag over de mogelijkheden en laten u de verschillende vormen van nagedachtenis zien. Zo kunt u een nagedachtenisvorm (bijvoorbeeld een urn of een sieraad) kiezen die bij u past en kunt u uw dierbare op een mooie, persoonlijke manier gedenken. Bel gerust voor een afspraak.

Asbestemmingsmogelijkheden bij yardenhuis Schoterhof

Route en contact

U kunt yardenhuis Schoterhof het beste met de auto bereiken. Het adres dat u kunt gebruiken voor de navigatie is: Rotstergaastweg 45, 8452 LA Nieuweschoot.

Gaat u met het openbaar vervoer? Vanaf station Heerenveen kunt u met de bus. Vanaf de bushalte loopt u in ongeveer 10 minuten naar Yardenhuis Schoterhof.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 051 363 3088

Meer praktische informatie

Praktische informatie
bekijk
Tekst
Praktische informatie
bekijk
Openingstijden
Plechtigheden Maandag t/m zaterdag, tijd in overleg
Park Terrein vrij toegankelijk
Administratie Maandag t/m vrijdag, van 9.00 - 16.00 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.00 uur
Voorzieningen
Parkeerplaatsen op eigen terrein Ja, 60
Invalideparkeerplaatsen Ja, aanwezig
Asverstrooiveld Ja
Urnenmuur Ja
Binnencolumbarium Nee
Urnentuin Ja
Gedenkplaatjes Ja
Gedenkstenen Ja
Kinderhofje Ja

Locatiemanager

Janet de Vries, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Een uitvaart bij yardenhuis Schoterhof

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Voor een uitvaart moet in korte tijd veel geregeld worden. De emoties daarbij kunnen dat extra moeilijk maken. Het is dan ook altijd mogelijk om van tevoren een afspraak te maken bij het crematorium om uw wensen te bespreken. Wilt u bijvoorbeeld beeld en geluid van tevoren testen? Of ruimtes bekijken? Of de mogelijkheden op het gebied van catering bespreken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar de uitvaartkostencalculator. Deze calculator geeft een globaal overzicht van de totale kosten voor een uitvaart op basis van uw wensen.

Bereken uitvaartkosten

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij yardenhuis Schoterhof? Met onderstaande virtuele rondleiding kunt u virtueel rondkijken in ons gebouw.

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 051 363 3088

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

  • We kijken of het 'klikt'
  • We bespreken uw wensen
  • Schept rust en ruimte

Uitvaartlocaties in de buurt

Yarden heeft ook de volgende uitvaartlocaties in de regio Heerenveen:

Downloads

Nuttige documenten
Aanvraagformulier crematie bij yardenhuis Schoterhof
Informatiekaart uitvaartlocatie
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van yardenhuis Schoterhof
Algemene voorwaarden LVC 2023
Reglement
Tarieven crematorium 2023
Tarieven horeca 2023
Huisregels crematoria 2023
Brochure eten en drinken

Yardenhuis Schoterhof

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yardenhuis Schoterhof

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken