"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"
Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis van Lelystad

Yardenhuis van Lelystad, voorheen Crematorium en Uitvaartcentrum Ölandhorst, ligt aan de rand van een bos. De ruimtes bieden een prachtig uitzicht op het park en de rustige, groene omgeving.

R

Oostranddreef 1

8212 AZ Lelystad

Routebeschrijving
K 088 927 3700 088 927 3700
p

Stel uw vraag via ons

vragenformulier

Praktische informatie

Aula yardenhuis van Lelystad met uitzicht

Rouwkamer yardenhuis van Lelystad sfeervol interieur

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie

Aula Grote aula, buiten aula, huiskamer
Aantal opbaarkamers 4
Aantal bezoekers Grote aula: 350, buiten aula: 80, huiskamer: 36
Condoleanceruimtes Diverse mogelijkheden
Muziek In het gehele gebouw mogelijk
Bereikbaarheid Goed
Aantal parkeerplaatsen op terrein 200
Directe omgeving Park, bosrijk
Rolstoel Ja
Invalidenparkeerplaatsen 3
Kindervoorzieningen Op diverse plekken

Bezoekmogelijkheden

Familiebezoek 24 uur per dag met pasje
Condoleancebezoek Op afspraak
24-uurskamers 4

Floormanager

Ria Böckling

Crematorium en uitvaartcentrum

Ons crematorium in Lelystad beschikt over 2 sfeervolle aula's en een buiten-aula in de natuurrijke omgeving. In de aula's zijn diverse faciliteiten om de sfeer van het afscheid zoveel mogelijk zelf te bepalen. Bijvoorbeeld met muziek, licht, kleuren en beeld.

Uitvaartcentrum

Ons uitvaartcentrum heeft een warme, sfeervolle uitstraling. In de week na het overlijden, die voor u in het teken staat van afscheid nemen, kunt u dag en nacht bij ons terecht. Vanaf het moment van overlijden tot aan de dag van de plechtigheid staan wij voor u klaar om u te ondersteunen. Zo krijgt u de tijd en de rust die u voor het afscheid nemen nodig heeft.

De overledene kan door de familie worden verzorgd. Rituele bewassing en thanatopraxie behoren ook tot de mogelijkheden.

Begraafplaats

De algemene gemeentelijke begraafplaats grenst aan het crematorium. Hierdoor biedt het Yardenhuis van Lelystad verschillende uitvaartfaciliteiten onder 1 dak; een uitvaartcentrum, crematorium én begraafplaats allemaal aan de rand van het bos.

Condoleance en catering

Na de uitvaart is er ruimte voor de condoleance in ons grand café. Hier kan iedereen elkaar spreken en kan er samen wat gegeten of gedronken worden. Wij bieden verschillende cateringmogelijkheden aan die geheel af te stemmen zijn op uw wensen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kop koffie met cake, maar ook een uitgebreide lunch of diner of een borrel.

Het grand café is geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. Er is een kinderhoekje en een buitenruimte, waar bezoekers bij mooi weer een drankje kunnen nuttigen. Hier mag ook worden gerookt. We vinden het belangrijk dat u voldoende tijd heeft om samen afscheid te nemen en daarom wordt er ruim tijd gereserveerd voor de plechtigheid en condoleance. Deze tijden zijn in overleg en tegen extra kosten eventueel uit te breiden.

Bekijk ons overzicht eten en drinken

Asbestemmingsmogelijkheden

Na de crematie wordt de as minimaal 1 maand bewaard in een asbus in de algemene nis van ons crematorium. U heeft tot 6 maanden de tijd om na te denken over de definitieve asbestemming. Bent u er nog niet uit of wilt u nog even wachten, dan kan de bewaartermijn na deze 6 maanden steeds worden verlengd met 1 of 5 jaar. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden. We informeren u graag over de vele mogelijkheden voor asbestemming, zodat u een nagedachtenisvorm kunt kiezen die bij u past.

Begraafplaats Lelystad heeft verschillende soorten graven en mogelijkheden om de as van uw overleden dierbare een plekje te geven, zoals het strooiveld, een urnenmuur en urnengraven.

Samengevat beschikt yardenhuis van Leystad onder andere over:

  • Vier 24-uurs opbaarkamers
  • Crematorium met 2 sfeervolle aula’s
  • Prachtige buitenaula in natuurrijke omgeving
  • Uitgebreid assortiment nagedachtenisvormen, waaronder ook sieraden
  • Grand café met uitgebreide mogelijkheden voor condoleance en catering
  • Verzorging overledene door familie. Naar wens ook rituele bewassing

NEEM CONTACT OP

Beeld & geluid

Yardenhuis van Lelystad beschikt over een uitgebreide muziekcollectie, maar het is ook mogelijk om zelf muziek aan te leveren op een cd of USB-stick (MP3 of WMA bestanden). Wij vragen u om eigen muziek en/of beeldmateriaal minimaal 1 werkdag voor de plechtigheid, vóór 12.00 uur bij ons aan te leveren (de zaterdag geldt hierbij niet als werkdag). Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Wanneer u beeldmateriaal wilt afspelen, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Uitvaartmuziek via Yarden.nl

U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Opname plechtigheid

Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan familie en vrienden van de nabestaande, en alleen vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk.

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij yardenhuis van Lelystad? Volg de digitale rondleiding en bekijk het crematorium vanuit 360 graden.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart naar uw persoonlijke wensen, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze geeft een gedetailleerde indicatie van de kosten voor de uitvaart die u voor ogen heeft.

De uitvaartverzekering

Informeer van tevoren ook goed  naar de uitvaartverzekering van de overledene om inzicht te krijgen welke kosten wel ofniet verzekerd zijn.

Een uitvaartverzekering maakt de financiële afwikkeling van de uitvaart eenvoudiger. Dat is prettig voor uw nabestaanden, maar ook voor uzelf. Heeft u vragen met betrekking tot een uitvaartverzekering voor uw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld:

  • Ben ik zelf wel genoeg verzekerd?
  • Hoe kan ik mijn verzekering verhogen?
  • Hoe kan ik mijn verzekering oversluiten naar Yarden?
  • Hoe kan ik een verzekering afsluiten bij Yarden?

Of wilt u meer informatie over de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Route & Beschikbaarheid

Wanneer u met het openbaar vervoer komt, kunt u vanaf station Lelystad centrum bus 145 nemen die u in 9 minuten naar onze uitvaartlocatie brengt. U stapt uit bij halte crematorium Lelystad, vanaf daar is nog 2 minuten lopen naar Yardenhuis van Lelystad.

Wanneer u met de auto komt, neemt u vanaf de A6 afrit 10 richting Lelystad. Daarna volgt u de N309 naar de Oostranddreef. Onze locatie bevindt zich aan de rechterkant van de weg. U kunt op het terrein parkeren.

Plan uw route naar yardenhuis van Lelystad.

Een uitvaart bij yardenhuis van Lelystad

Een uitvaart verzorgen is niet zomaar iets. Er moet in een korte tijd veel geregeld worden waarbij de emoties het niet altijd makkelijk maken. Het is dan ook altijd mogelijk om van te voren contact op te nemen met het crematorium om uw wensen tijdens een  afspraak te bespreken. Wilt u bijvoorbeeld beeld-, en geluid van te voren testen? Of ruimtes van te voren te bekijken? Of de mogelijkheden op het gebied van catering bespreken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Wellicht dat de Checklist bij Overlijden u houvast geeft in deze emotionele periode.

Andere uitvaartlocaties

Yarden heeft ook de volgende uitvaartlocaties in de regio Lelystad:

Downloads

Informatieve documenten
Brochure crematorium yardenhuis van Lelystad
Asbestemmingsmogelijkheden yardenhuis van Lelystad
Aanvraagformulier crematie bij yardenhuis van Lelystad
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie bij yardenhuis van Lelystad
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Eten & Drinken bij Yarden
Tarieven yardenhuis van Lelystad
Tarieven Eten & Drinken yardenhuis van Lelystad

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Het liefst doe ik net iets meer dan mensen verwachten. Maak kennis
Uitvaartverzorger Heleen van der Kwaak Kijken, luisteren en invoelen. Maak kennis
Dit vak kies je niet zomaar, het zit in je. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorger Marianne Ronday Een handvat bieden voor een passende en mooie uitvaart. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorger Joost Veenstra Een handvat bieden voor een passende en mooie uitvaart. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorger Trudy Brenninkmeijer Er samen met de familie een mooi, warm, waardig en respectvol afscheid van maken. Maak kennis
Yarden uitvaartverzorger Remco Meijerink Met een ode aan het leven afscheid nemen. Daar help ik graag bij. Maak kennis
Uitvaartverzorger Floor van der Hoeven Als uitvaartverzorger wil ik samen met de familie een mooi, passend én persoonlijk afscheid verzorgen. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt