Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis van Lelystad

Yardenhuis van Lelystad, voorheen Crematorium en Uitvaartcentrum Ölandhorst, ligt aan de rand van een bos. De ruimtes bieden een prachtig uitzicht op het park en de rustige, groene omgeving.

Yardenhuis van Lelystad

9.0

Crematorium Lelystad

Ons crematorium in Lelystad beschikt over 2 sfeervolle aula's en een buiten-aula in de natuurrijke omgeving. In de aula's zijn diverse faciliteiten om de sfeer van het afscheid zoveel mogelijk zelf te bepalen. Bijvoorbeeld met muziek, licht, kleuren en beeld.

Uitvaartcentrum

Ons uitvaartcentrum heeft een warme, sfeervolle uitstraling. In de week na het overlijden, die voor u in het teken staat van afscheid nemen, kunt u dag en nacht bij ons terecht. Vanaf het moment van overlijden tot aan de dag van de plechtigheid staan wij voor u klaar om u te ondersteunen. Zo krijgt u de tijd en de rust die u voor het afscheid nemen nodig heeft.

De overledene kan door de familie worden verzorgd. Rituele bewassing en thanatopraxie behoren ook tot de mogelijkheden.

Begraafplaats

De algemene gemeentelijke begraafplaats grenst aan het crematorium. Hierdoor biedt het Yardenhuis van Lelystad verschillende uitvaartfaciliteiten onder 1 dak; een uitvaartcentrum, crematorium én begraafplaats allemaal aan de rand van het bos.

Kindermonument

Op de begraafplaats vindt u een monument voor overleden en stilgeboren kinderen. Het monument bestaat uit een grote steenkorf waaraan een slotje, bloemen of knuffels gehangen mogen worden. Hierdoor blijft er een band bestaan tussen de ouders of andere personen en het kind. Nabestaanden kunnen het sleuteltje van het slotje mee naar huis nemen.

Samengevat beschikt yardenhuis van Leystad onder andere over:

Condoleance en catering

Na de uitvaart is er ruimte voor de condoleance in ons grand café. Hier kan iedereen elkaar spreken en kan er samen wat gegeten of gedronken worden. Wij bieden verschillende cateringmogelijkheden aan die geheel af te stemmen zijn op uw wensen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kop koffie met cake, maar ook een uitgebreide lunch, diner of een borrel.

Het grand café is geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. Er is een kinderhoekje en een buitenruimte, waar bezoekers bij mooi weer een drankje kunnen nuttigen. Hier mag ook worden gerookt. We vinden het belangrijk dat u voldoende tijd heeft om samen afscheid te nemen en daarom wordt er ruim tijd gereserveerd voor de plechtigheid en condoleance. Deze tijden zijn in overleg en tegen extra kosten eventueel uit te breiden.

BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN EN DRINKEN

Beeld en geluid

Yardenhuis van Lelystad beschikt over een uitgebreide muziekcollectie, maar het is ook mogelijk om zelf muziek aan te leveren op een cd of USB-stick (MP3 of WMA bestanden). Wij vragen u om eigen muziek en/of beeldmateriaal minimaal 1 werkdag voor de plechtigheid, vóór 12.00 uur bij ons aan te leveren (de zaterdag geldt hierbij niet als werkdag). Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Wanneer u beeldmateriaal wilt afspelen, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Asbestemming en nagedachtenis

Na de crematie wordt de as minimaal 1 maand bewaard in een as bewaarbox in de algemene nis van ons crematorium. U heeft tot 6 maanden de tijd om na te denken over de definitieve asbestemming. Bent u er nog niet uit of wilt u nog even wachten, dan kan de bewaartermijn na deze 6 maanden steeds worden verlengd met 1 of 5 jaar. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden. We informeren u graag over de vele mogelijkheden voor asbestemming, zodat u een nagedachtenisvorm kunt kiezen die bij u past.

Begraafplaats Lelystad heeft verschillende soorten graven en mogelijkheden om de as van uw overleden dierbare een plekje te geven, zoals het strooiveld, een urnenmuur en urnengraven.

Route en contact

Wanneer u met het openbaar vervoer komt, kunt u vanaf station Lelystad centrum bus 145 nemen die u in 9 minuten naar onze uitvaartlocatie brengt. U stapt uit bij halte crematorium Lelystad, vanaf daar is nog 2 minuten lopen naar Yardenhuis van Lelystad.

Wanneer u met de auto komt, neemt u vanaf de A6 afrit 10 richting Lelystad. Daarna volgt u de N309 naar de Oostranddreef. Onze locatie bevindt zich aan de rechterkant van de weg. U kunt op het terrein parkeren. Plan hier uw route naar Yardenhuis van Lelystad.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 032 022 6675

Meer praktische informatie

Praktische informatie
bekijk
Tekst

Een uitvaart bij yardenhuis van Lelystad

Een uitvaart verzorgen is niet zomaar iets. Er moet in een korte tijd veel geregeld worden waarbij de emoties het niet altijd makkelijk maken. Het is dan ook altijd mogelijk om van te voren contact op te nemen met het crematorium om uw wensen tijdens een afspraak te bespreken. Wilt u bijvoorbeeld beeld-, en geluid van te voren testen? Of ruimtes van te voren te bekijken? Of de mogelijkheden op het gebied van catering bespreken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Wellicht dat de Checklist bij Overlijden u houvast geeft in deze emotionele periode.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart naar uw persoonlijke wensen, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze geeft een gedetailleerde indicatie van de kosten voor de uitvaart die u voor ogen heeft.

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij yardenhuis van Lelystad? Volg de digitale rondleiding en bekijk het crematorium vanuit 360 graden.

Of bekijk met de video hoe ons crematorium en uitvaartcentrum er van binnen uitzien:

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 032 022 6675

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

  • We kijken of het 'klikt'
  • We bespreken uw wensen
  • Schept rust en ruimte

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie

Aula Grote aula, buiten aula, huiskamer
Aantal opbaarkamers 4
Aantal bezoekers Grote aula: 300, buiten aula: 80, huiskamer: 25
Condoleanceruimtes Diverse mogelijkheden
Muziek In het gehele gebouw mogelijk
Bereikbaarheid Goed
Aantal parkeerplaatsen op terrein 200
Directe omgeving Park, bosrijk
Rolstoel Ja
Invalidenparkeerplaatsen 3
Kindervoorzieningen Op diverse plekken

Bezoekmogelijkheden

Familiebezoek 24 uur per dag met pasje
Condoleancebezoek Op afspraak
24-uurskamers 4

Locatiemanager:

Rob IJntema

Andere uitvaartlocaties

Yarden heeft ook de volgende uitvaartlocaties in de regio Lelystad:

Downloads

Informatieve documenten
Brochure crematorium yardenhuis van Lelystad
Asbestemmingsmogelijkheden yardenhuis van Lelystad
Aanvraagformulier crematie bij yardenhuis van Lelystad
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie bij yardenhuis van Lelystad
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Tarieven yardenhuis van Lelystad
Tarieven eten & drinken bij Yarden

Yardenhuis van Lelystad

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yardenhuis van Lelystad

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken