Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis van Rotterdam

Crematorium en uitvaartcentrum yardenhuis van Rotterdam ligt vlakbij de Zuiderbegraafplaats aan de zuidrand van Rotterdam. Het crematorium heeft alles te bieden om nabestaanden op een betekenisvolle manier afscheid te laten nemen van hun dierbare. Onze medewerkers komen u tegemoet in al uw uitvaartwensen.

Yardenhuis van Rotterdam

9.1

Crematorium Rotterdam

Het crematorium in Rotterdam beschikt over 3 aula’s. De grote aula biedt zitplaats aan 120 personen, maar u kunt voor 250 belangstellenden een plechtigheid houden. De kleine ronde aula (Willemsbrug) heeft 80 zitplaatsen en kan worden uitgebreid tot 120 personen. Daarnaast is er nog een familie-aula voor maximaal 20 personen. Hier kan een intiem afscheid worden georganiseerd. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg kunnen we de tijden vaak uitbreiden.

Uitvaartcentrum

Ons uitvaartcentrum heeft 2 opbaarkamers. Hier kunt u in de dagen voorafgaand aan de uitvaartdienst afscheid nemen van uw dierbare.

Samengevat beschikt dit crematorium inclusief uitvaartcentrum in Rotterdam onder andere over:

 • Grote aula met 120 zitplaatsen, uit te breiden met staanplaatsen
 • Kleine aula met 80 zitplaatsen, uit te breiden met staanplaatsen
 • Intieme familie-aula voor maximaal 20 personen
 • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte
 • 2 opbaarkamers
 • Uitgebreide cateringmogelijkheden
 • Ruime koffiekamers voor grotere groepen
Condoleance en catering

In de 3 koffiekamers is er ruimte voor de condoleance, waar iedereen na de plechtigheid tijd en ruimte heeft om elkaar te spreken en samen iets te drinken of eten. U kunt kiezen uit ons uitgebreide assortiment van koffie, thee en belegde broodjes. Ook bieden we culinaire arrangementen die passen bij een sfeervol afscheid.

BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN EN DRINKEN

Beeld en geluid

Alle ruimtes van yardenhuis van Rotterdam zijn voorzien van de modernste audiovisuele faciliteiten. Tijdens de plechtigheid kunt u gebruikmaken van de muziekinstallatie om muziek te laten horen. Tevens is er de mogelijkheid om in diverse ruimtes op schermen, foto’s en filmbeelden te tonen.

Om alles vlekkeloos te laten verlopen vragen wij u het geluidsmateriaal minimaal 24 uur van tevoren aan te leveren. En beeldmateriaal 48 uur van tevoren aan te leveren. Bij voorkeur op de originele CD of een USB-stick. Onze medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden.

Mogelijkheden voor foto en film


- Mogelijkheid tot afspelen van muziek, video's of foto's
- Materiaal kan worden aangeleverd op CD/DVD of USB
- In de condoleanceruimte kunt u een presentatie of een filmpje afspelen (ook op uw eigen laptop).

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


Op yarden.nl vindt u, ter inspiratie, ons online muziekboek. Dit muziekboek wordt dagelijks bijgewerkt en bevat een grote diversiteit aan muziekgenres. U kunt hieruit kiezen ter voorbereiding van de plechtigheid. De geselecteerde muziek kunt u naar uzelf of de uitvaartlocatie laten versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Opname van de plechtigheid


Het is mogelijk om een opname te laten maken van de plechtigheid. Deze opname zal als enkele kopie aan u worden uitgegeven, waarna de originele opnames verwijderd zullen worden. Vanwege de privacywetgeving mag u deze opname alleen in de thuisomgeving gebruiken.

Asbestemming en nagedachtenis

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden (kosteloos) bewaard in een asbus in de bewaarruimte van ons crematorium. Dit geeft u de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen over de definitieve asbestemming. Voor de bestemming van de as zijn vele mogelijkheden. Wij adviseren u hier graag over.

Route en contact

Er zijn 200 parkeerplaatsen op het terrein. Daarnaast zijn er ook nog enkele plekken in de directe omgeving. Komt u met het openbaar vervoer? Bus 70 vanaf Zuidplein tot halte Dumasstraat/Pascalweg. Tram 25 vanaf Centraal Station richting Carnisselande. Uitstappen bij halte Vrijeburgerbos. Vanaf beide haltes is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar crematorium.

Plan uw route naar yardenhuis van Rotterdam

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 010 480 3344

Meer praktische informatie

Een uitvaart bij yardenhuis van Rotterdam

Het is altijd mogelijk om van tevoren contact op te nemen met het crematorium of uitvaartcentrum om uw wensen tijdens een  afspraak te bespreken. Zo kunnen alle afspraken omtrent beeld en geluid, ruimte en catering allen voorafgaand aan de plechtigheid duidelijk zijn.

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Iedere uitvaart is uniek. Om een beeld te krijgen van de kosten die bij een plechtigheid komen kijken, hebben wij de uitvaartkostencalculator ontwikkeld. Deze geeft u snel een overzicht van de gemiddelde kosten bij een crematie of begrafenis naar uw wensen

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij het crematorium en het uitvaartcentrum? Met onderstaande 360 graden tour kunt u virtueel rondkijken in ons gebouw.

Of bekijk met de video hoe ons crematorium en uitvaartcentrum er van binnen uitzien:

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 010 480 3344

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Parkeren

Beschikbare ruimtes

Beschikbare tijd

Aanwezige voorzieningen

Locatiemanager

Edwin van der Meulen

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

 • We kijken of het 'klikt'
 • We bespreken uw wensen
 • Schept rust en ruimte

Uitvaartlocaties in de buurt

Onze medewerkers kennen de regio en helpen u kiezen uit verschillende crematoria, begraafplaatsen, of niet-traditionele locaties in de buurt. Het is zelfs mogelijk om je uitvaart bij een niet Yarden locatie te plannen. Bel ons om de mogelijkheden te bespreken of bekijk locaties bij u in de buurt.
Andere Yarden uitvaartlocaties in de regio Rotterdam:

 1. Crematorium, begraafplaats en uitvaartcentrum yardenhuis Beukenhof in Schiedam
 2. Crematorium en begraafplaats Eikelenburg yardenhuis van Rijswijk
 3. Crematorium yardenhuis Ockenburgh in Den Haag

Downloads

Wilt u meer informatie voor een uitvaartplechtigheid bij yardenhuis van Rotterdam? Hieronder vindt u de benodigde downloads die u desgewenst met uw uitvaartbegeleider kan invullen.

Informatieve documenten:
Brochure crematorium en uitvaartcentrum yardenhuis van Rotterdam
Informatiekaart yardenhuis van Rotterdam
Aanvraagformulier crematie bij Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Rotterdam
Algemene voorwaarden uitvaartzorg
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Belangrijke informatie voor de opdrachtgever van een crematie
Asbestemmingsmogelijkheden in Rotterdam
Aanleveren muziek yardenhuis van Rotterdam
Tarieven yardenhuis van Rotterdam
Tarieven Eten & Drinken yardenhuis van Rotterdam

Yardenhuis van Rotterdam

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yardenhuis van Rotterdam

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken