"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen.

Yarden Uitvaartcentrum De Schans in Heerenveen

Uitvaartcentrum De Schans in Heerenveen Noord is onlangs volledig gerenoveerd en zowel van binnen als van buiten sfeervol aangekleed. De fraaie uitvaartlocatie ademt zorgzaamheid tot in de kleinste details. De Schans beschikt over een intieme aula, 3 comfortabele opbaarkamers en een prachtige ruimte voor rituele bewassing.


Opbaarkamer bij Uitvaartcentrum De Schans

Opbaarkamer bij Uitvaartcentrum De Schans

Opbaarkamer Uitvaartcentrum De Schans in Heerenveen

Opbaarkamer bij Uitvaartcentrum De Schans Heerenveen

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie

Aula Ja
Aantal opbaarkamers 3
Condoleancekamers 1
Muziek Ja, in de aula
Bereikbaarheid Goed, nabij uitvalswegen
Aantal parkeerplaatsen op terrein 20
Directe omgeving 40
Rolstoel Nee
Invalidenparkeerplaatsen Nee
Kindervoorzieningen Nee

Bezoekmogelijkheden

Familiebezoek Met eigen sleutel 24 uur per dag
Condoleancebezoek Op afspraak
24-uurs opbaarkamers Ja, sleutelsysteem
Aantal bezoekers condoleance 100

Locatiemanager

Janet de Vries, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Handige downloads

Algemene voorwaarden
Reglement

Uitvaartcentrum De Schans in Heerenveen

Een mooie grote kastanje met een bankje eromheen, aan het einde van de oprijlaan. Het typeert de prettige, rustige sfeer die kenmerkend is voor Uitvaartcentrum De Schans. Bij binnenkomst in de ontvangsthal valt direct de prachtige fotowand op, met een beeld van het voor Heerenveners zo herkenbare Heidemeer.

Faciliteiten uitvaartcentrum De Schans:
- intieme aula voor ongeveer 40 bezoekers, onbeperkte tijd mogelijk;
- 3 opbaarkamers, 24 uur toegankelijk;
- ruimte voor rituele bewassing;
- lounge-/wachtruimte voor familie;
- mogelijkheid voor condoleance;
- diverse cateringmogelijkheden;
- muziekinstallatie;
- beamer voor bijvoorbeeld Powerpoint- of fotopresentatie.

Niemand minder dan Ali B. verrichtte in maart de heropening van het uitvaartcentrum in Heerenveen, na de grondige restyling. Het 25-jaar oude pand is gemoderniseerd en sfeervol ingericht volgens het Feeling Environment concept van Yarden. Er is zorgvuldig gekozen voor kleuren, geuren, materialen en beelden die het afscheid op een passende manier ondersteunen. Het pand is fraai afgewerkt in alle details, tot aan de toiletten aan toe. Ook het terrein is opgeknapt en aangekleed met kleurrijke bloemen.

Ruimtes


De intieme aula biedt ruimte voor een uitvaartplechtigheid met ongeveer 40 bezoekers. Er is een ruimte ingericht als loungeruimte voor familie. Hier zijn koffie, thee en frisdrank beschikbaar. Ook is er een aparte spreekkamer gecreëerd voor de uitvaartverzorgers, om te werken of mensen te ontvangen. De ruimtes zijn tevens te huur voor bijvoorbeeld bijeenkomsten en trainingen. Of… een verjaardagsfeestje, ook dat is mogelijk.
U kunt ook bij De Schans terecht als u een langere plechtigheid wilt organiseren, of als u wat langer na wilt praten na de uitvaart.

24-uurs opbaarkamers

De Schans beschikt over 3 ruime opbaarkamers: Heide, Veen en Water. Elke kamer is voorzien van een prachtige fotowand in het thema van de kamer: heidelandschap, waterlandschap of veenlandschap. Als familie krijgt u een sleutel van de kamer en heeft u 24 uur toegang. Zo kunt u bij uw overleden dierbare zijn om afscheid te nemen op de momenten die u wilt. U kunt bloemen, foto’s en andere persoonlijke aandenkens neerzetten, maar ook tekeningen of kunst ophangen. Onze medewerkers geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid.

Condoleance en Koffiekamer

In ons crematorium is er ruimte om elkaar te spreken, condoleances uit te wisselen en samen iets te drinken. Dit kan op vele manieren. Van een kop koffie tot een uitgebreide lunch. En van een broodje kaas tot een complete rijsttafel.

Is de plechtigheid in de namiddag of avond, dan is er bijvoorbeeld een receptie-, tapas- of ander arrangement mogelijk. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg kunnen we vaak de tijden uitbreiden.

Het draait om uw wensen


De wensen van u en uw familie staan centraal in onze dienstverlening. En er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Leg uw persoonlijke ideeën, behoeften en wensen vooral aan ons voor. Dan denken we met u mee, passen we onze dienstverlening er zoveel mogelijk op aan en zorgen we dat de plechtigheid verloopt zoals u het wilt.

Bloemen


Wilt u bloemen laten bezorgen? De Schans heeft afspraken met de bloemisten in de buurt. Zij beschikken over een sleutel of leveren op afspraak.

Rituele bewassing


Trots is het uitvaartcentrum op haar nieuwe ruimte voor rituele bewassing. In de wijde omgeving van Heerenveen Noord is er geen vergelijkbare faciliteit te vinden voor rituele bewassing. Dat maakt deze ruimte één van de unieke voordelen van De Schans. Daarnaast onderhoudt De Schans goede contacten met de Islamitische en de Nederlands Hindoestaanse gemeenschap in de buurt.

Crematorium in de buurt

Op tien minuten rijden van Uitvaartcentrum De Schans ligt yardenhuis van Heerenveen, een landelijk gelegen crematorium. Meer informatie over yardenhuis van Heerenveen.

Route

De Schans ligt in een rustige omgeving van Heerenveen-Noord, maar toch dicht bij de afslag van de snelweg. Hierdoor is het uitvaartcentrum ook vanuit andere plaatsen binnen en buiten de regio goed bereikbaar. Bij de hoofdingang is een ruim parkeerterrein, maar ook in de buurt vindt u voldoende parkeergelegenheid. Reist u met het openbaar vervoer? Er is een bushalte vlakbij en op 5 minuten lopen ligt het NS-station.

Plan hier uw route naar Yarden Uitvaartcentrum De Schans.

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Kleine dingen persoonlijk maken; dat is wat mij drijft. Maak kennis
uitvaartverzorger carolein de lange Mijn doel is om een uitvaart te verzorgen die past bij de overledene en waar nabestaanden verder mee kunnen. Want een goed afscheid en het creëren van mooie herinneringen helpen in het rouwproces. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

U kunt met al uw vragen over afscheid bij ons terecht.

We zijn dagelijks open van 8.00 - 21.00 uur.

Bel gratis 0800 1292

Neem contact op

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur