Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis van Heerenveen

Yardenhuis van Heerenveen, voorheen Yarden Uitvaartcentrum De Schans, is onlangs volledig gerenoveerd en zowel van binnen als van buiten sfeervol aangekleed. De fraaie uitvaartlocatie ademt zorgzaamheid tot in de kleinste details. Yardenhuis van Heerenveen beschikt over een intieme aula, 3 comfortabele opbaarkamers en een prachtige ruimte voor rituele bewassing.

Yardenhuis van Heerenveen

0

Uitvaartcentrum yardenhuis van Heerenveen

Een mooie grote kastanje met een bankje eromheen, aan het einde van de oprijlaan. Het typeert de prettige, rustige sfeer die kenmerkend is voor Uitvaartcentrum yardenhuis van Heerenveen. Bij binnenkomst in de ontvangsthal valt direct de prachtige fotowand op, met een beeld van het voor Heerenveners zo herkenbare Heidemeer.

Het uitvaartcentrum in Heerenveen onderging een grondige restyling en werd in 2007 door Ali B. officieel heropend. Het 25 jaar oude pand is gemoderniseerd en sfeervol ingericht volgens het Feeling Environment concept van Yarden.Daarbij is zorgvuldig gekozen voor kleuren, geuren, materialen en beelden die het afscheid op een passende manier ondersteunen. Het pand is fraai afgewerkt in alle details, tot aan de toiletten aan toe. Ook het terrein is opgeknapt en aangekleed met kleurrijke bloemen.

Ruimtes

De intieme aula biedt ruimte voor een uitvaartplechtigheid met ongeveer 40 bezoekers. Er is een ruimte ingericht als loungeruimte voor familie. Hier zijn koffie, thee en frisdrank beschikbaar. Ook is er een aparte spreekkamer gecreëerd voor de uitvaartverzorgers, om te werken of mensen te ontvangen. De ruimtes zijn tevens te huur voor bijvoorbeeld bijeenkomsten en trainingen. Of… een verjaardagsfeestje, ook dat is mogelijk. U kunt ook bij yardenhuis van Heerenveen terecht als u een langere plechtigheid wilt organiseren, of als u wat langer na wilt praten na de uitvaart.

Het draait om uw wensen

De wensen van u en uw familie staan centraal in onze dienstverlening. En er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Leg uw persoonlijke ideeën, behoeften en wensen vooral aan ons voor. Dan denken we met u mee, passen we onze dienstverlening er zoveel mogelijk op aan en zorgen we dat de plechtigheid verloopt zoals u het wilt.

Bloemen

Wilt u bloemen laten bezorgen? Yardenhuis van Heerenveen heeft afspraken met de bloemisten in de buurt. Zij beschikken over een sleutel of leveren op afspraak.

Faciliteiten uitvaartcentrum yardenhuis van Heereveen:

 • Intieme aula voor ongeveer 40 bezoekers, onbeperkte tijd mogelijk;
 • 3 opbaarkamers, 24 uur toegankelijk;
 • ruimte voor rituele bewassing;
 • lounge-/wachtruimte voor familie;
 • mogelijkheid voor condoleance;
 • diverse cateringmogelijkheden;
 • muziekinstallatie;
 • beamer voor bijvoorbeeld Powerpoint- of fotopresentatie.
Condoleance en catering

In het uitvaartcentrum is er ruimte om elkaar te spreken, condoleances uit te wisselen en samen iets te drinken. Dit kan op vele manieren. Van een kop koffie tot een uitgebreide lunch in het restaurant. En van een broodje kaas tot een complete rijsttafel.

Is de plechtigheid in de namiddag of avond, dan is er bijvoorbeeld een receptie-, tapas- of ander arrangement mogelijk. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg kunnen we vaak de tijden uitbreiden.

BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN EN DRINKEN

Beeld en geluid

Ons uitvaartcentrum beschikt over een uitgebreide muziekcollectie, maar het is ook mogelijk om zelf media in de vorm van muziek, foto's of film af te laten spelen. Onze medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden.

Mogelijkheden voor foto en film


- Mogelijkheid tot afspelen van muziek, video's of foto's
- Foto's worden middels een diapresentatie afgespeeld
- Materiaal kan worden aangeleverd op CD/DVD of USB
- Ook uw eigen laptop kan worden gebruikt.

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


U kunt uw uitvaartmuziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct doorsturen.

Luister, kies en verstuur uw muziek

Opname van de plechtigheid


Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan/vertonen in huiselijke kring.

Opbaren en verzorgen

24-uurs opbaarkamers


Yardenhuis van Heerenveen beschikt over 3 ruime opbaarkamers: Heide, Veen en Water. Elke kamer is voorzien van een prachtige fotowand in het thema van de kamer: heidelandschap, waterlandschap of veenlandschap. Als familie krijgt u een sleutel van de kamer en heeft u 24 uur toegang. Zo kunt u bij uw overleden dierbare zijn om afscheid te nemen op de momenten die u wilt. U kunt bloemen, foto’s en andere persoonlijke aandenkens neerzetten, maar ook tekeningen of kunst ophangen. Onze medewerkers geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid.

Rituele bewassing


Trots is het uitvaartcentrum op haar nieuwe ruimte voor rituele bewassing. In de wijde omgeving van Heerenveen Noord is er geen vergelijkbare faciliteit te vinden voor rituele bewassing. Dat maakt deze ruimte één van de unieke voordelen van De Schans. Daarnaast onderhoudt De Schans goede contacten met de Islamitische en de Nederlands Hindoestaanse gemeenschap in de buurt.

Route en contact

Yardenhuis van Heerenveen ligt in een rustige omgeving van Heerenveen-Noord, maar toch dicht bij de afslag van de snelweg. Hierdoor is het uitvaartcentrum ook vanuit andere plaatsen binnen en buiten de regio goed bereikbaar. Bij de hoofdingang is een ruim parkeerterrein, maar ook in de buurt vindt u voldoende parkeergelegenheid. Reist u met het openbaar vervoer? Er is een bushalte vlakbij en op 5 minuten lopen ligt het NS-station.

Plan hier uw route naar yardenhuis Heerenveen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL: 051 363 3088

Meer praktische informatie

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Iedere uitvaart is uniek. Om een beeld te krijgen van de kosten die bij een plechtigheid komen kijken, hebben wij de uitvaartcalculator ontwikkeld. Deze geeft u snel een overzicht van de gemiddelde kosten bij een crematie of begrafenis naar uw wensen.

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 051 363 3088

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

 • We kijken of het 'klikt'
 • We bespreken uw wensen
 • Schept rust en ruimte

Crematorium in de buurt

Op 10 minuten rijden van Uitvaartcentrum yardenhuis van Heerenveen ligt yardenhuis Schoterhof, een landelijk gelegen crematorium. Meer informatie over yardenhuis Schoterhof.

Downloads

Informatieve documenten
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Tarieven uitvaartcentrum 2023
Praktische informatie
bekijk
Tekst
Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie

Aula Ja
Aantal opbaarkamers 3
Condoleancekamers 1
Muziek Ja, in de aula
Bereikbaarheid Goed, nabij uitvalswegen
Aantal parkeerplaatsen op terrein 20
Directe omgeving 40
Rolstoel Nee
Invalidenparkeerplaatsen Nee
Kindervoorzieningen Nee


Bezoekmogelijkheden

Familiebezoek Met eigen sleutel 24 uur per dag
Condoleancebezoek Op afspraak
24-uurs opbaarkamers Ja, sleutelsysteem
Aantal bezoekers condoleance 100

Locatiemanager

Janet de Vries, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Yardenhuis van Heerenveen

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yardenhuis van Heerenveen

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken