Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yarden Uitvaartcentrum Smelt in Hengelo

Op een centrale plek in Hengelo, vlak bij het centrum, staat uitvaartcentrum Smelt. Een kleinschalig uitvaartcentrum in een karakteristiek pand aan de Deldenerstraat. U kunt hier uw dierbare laten opbaren in een van onze 24-uurskamers, waar u op elk gewenst moment naar binnen kunt. Ook is het mogelijk om bij ons een condoleance te houden en een uitvaartdienst in ‘huiskamersetting’.

Yarden Uitvaartcentrum Smelt in Hengelo

0
R

Deldenerstraat 157

7555 AB Hengelo

Routebeschrijving
M Stel uw vraag via ons vragenformulier

Uitvaartcentrum Smelt

‘Smelt’ is al jaren een begrip in Hengelo en omgeving. Het uitvaartcentrum is gevestigd in een opvallend pand, het voormalige woonhuis van een uitvaartondernemer. De huiselijke sfeer is gebleven, onder meer door de inrichting volgens het Feeling Environment-concept van Yarden. De warme kleuren en materialen geven de ruimtes een knusse, comfortabele sfeer. Ook de kleinschalige opzet zorgt ervoor dat u en uw gasten zich snel thuis zullen voelen.

Onze gastvrije medewerkers ondersteunen u, ook bij de zorg voor uw dierbare. In het uitvaartcentrum is overdag ook altijd iemand aanwezig. Bij vragen of onverhoopte problemen, kunt u ons altijd persoonlijk aanspreken. Dat vinden wij uitermate belangrijk. Afscheid nemen is immers al moeilijk genoeg.

Bloemen afgeven

Aan de achterzijde van het uitvaartcentrum is een bloemenkast. Hier kunnen zowel particulieren als bloemisten bloemen afgeven. Deze worden door de medewerkers van Smelt bij de overledenen geplaatst.

Samengevat beschikt uitvaartcentrum Smelt onder andere over:

  • 'huiselijke' aula;
  • 4 opbaarkamers, 24 uur per dag toegankelijk;
  • koffielounge;
  • speelhoekje voor kinderen;
  • mogelijkheden voor muziek en beeld;
  • eigen parkeerterrein.
Condoleance en catering

In onze aula met huiskamersetting kunnen wij voor u een condoleance-avond organiseren. Daarbij is het ook mogelijk om bezoekers de gelegenheid te bieden om afscheid te nemen van de overledene, in een aparte ruimte. In de aula kunnen we een kleine uitvaartdienst houden, voor maximaal 25 à 30 personen. Graag serveren we u daarna koffie en thee. Ook kunnen we uitgebreide catering verzorgen, zoals een receptie-arrangement, maar ook zoete lekkernijen of een uitgebreide lunch.


BEKIJK ONS OVERZICHT ETEN EN DRINKEN

Beeld en geluid

Wilt u tijdens de plechtigheid of condoleance muziek afspelen of foto's presenteren? Dat is mogelijk. U kunt CD's of MP3's laten afspelen en in de aula is tevens een scherm aanwezig voor bijvoorbeeld een foto- of PowerPointpresentatie.

Verzorgen en opbaren

Bij Smelt beschikken we over een viertal netjes ingerichte 24-uurs kamers. Elke opbaarkamer heeft een eigen ‘thema’, uitgebeeld in een fotowand, met een afbeelding van bijvoorbeeld het kerkgebouw aan de Deldenerstraat, of een voor Hengelo kenmerkend boortorentje of zouthuisje. Er zijn 3 ‘standaard’ ingerichte opbaarkamers, en 1 grotere, luxer ingerichte kamer. In deze kamer staat een comfortabel bankstel en heeft u beschikking over een toilet.

U kunt de 24-uurskamer persoonlijk aankleden met behulp van voorwerpen van of aandenkens aan de overledene. Denk aan bloemen, foto’s, tekeningen, kunst of dierbare persoonlijke bezittingen. Voor kaarten, foto’s en tekeningen hangt er een prikbord in de opbaarkamer.

Toegang wanneer u wilt


Als nabestaande krijgt u een eigen sleutel van de opbaarkamer, waarmee u 24 uur toegang heeft tot het gebouw en de opbaarkamer. Zo kunt u uw dierbare bezoeken op momenten dat u daar behoefte aan heeft en zo lang blijven als u wilt. In de gezamenlijke koffielounge vindt u koffie- en theefaciliteiten, een koelkast met frisdrank en een bankstel. Voor de kleintjes is er een kinderhoekje waar zij bijvoorbeeld kunnen tekenen.

Route en contact

Yarden Uitvaartcentrum Smelt ligt aan de Deldenerstraat, centraal in Hengelo, en is goed bereikbaar. Op loopafstand bevinden zich 2 bushaltes (halte Narcisstraat op 650m, halte Thiemsbrug op 900m) en het NS-station van Hengelo ligt op een kwartiertje wandelen.

Komt u met de auto, dan kunt u de auto kwijt op het eigen parkeerterrein achter het uitvaartcentrum. Hier is ruimte voor circa 20 auto’s.

Plan hier uw route naar Yarden Uitvaartcentrum Smelt.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 088 927 3900

Meer praktische informatie

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de globale kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar de uitvaartkostencalculator. Deze calculator geeft een indicatie van de gemiddelde kosten.

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 088 927 3900

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie
Muziek Ja, in aula. Geluidsopname van dienst mogelijk.
Aantal parkeerplaatsen op terrein 20/25
Kindervoorzieningen Kinderhoekje
Familiebezoek Op afspraak, of eigen gelegenheid in 24-uurskamer
Condoleancebezoek Op afspraak

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

  • We kijken of het 'klikt'
  • We bespreken uw wensen
  • Schept rust en ruimte

Downloads

Informatieve documenten
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Yarden Reglement begraafplaats en crematorium
Tarieven uitvaartcentrum 2023

Yarden Uitvaartcentrum Smelt in Hengelo

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yarden Uitvaartcentrum Smelt in Hengelo

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken