Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden.

Yarden Delhuyzen in Arnhem

Aan de Zuid-Veluwerand, vlak bij Arnhem, ligt het Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen. Een gebied van 80 hectare vol bos en heide. Een prachtige omgeving als u kiest voor asverstrooiing in de natuur. Het terrein is van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk.

Yarden Delhuyzen in Arnhem

0

Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen

Laat u bij aankomst op Verstrooiterrein Delhuyzen overweldigen door de prachtige natuur. Het terrein, van circa 80 hectare groot, bestaat uit prachtig glooiende heidevelden en bossen. Op het terrein grazen Schotse Hooglanders, edelherten en everzwijnen. Hier kunt u, onder begeleiding van een van onze medewerkers, de as van uw overleden dierbare uitstrooien in de bossen of op de heide.

Het gebied straalt rust uit en wordt keurig onderhouden. Her en der staan bankjes waar u even plaats kunt nemen om van de omringende natuur en rust te genieten. Niet voor niets is het gebied geliefd bij wandelaars en natuurbeminnaars.

Monument voor het Onbekende Kind

Op Verstrooiterrein Delhuyzen vindt u ook het Internationaal Monument voor het Onbekende Kind. Dit monument eert, en vraagt aandacht voor, kinderen in moeilijke levensomstandigheden. Yarden heeft een deel van het terrein beschikbaar gesteld aan dit 'groeiende' monument van Stichting Roos, dat bestaat uit een verzameling grote stenen afkomstig van over de hele wereld.

Elke 2e zondag in december wordt, door stichting Roos in samenwerking met Yarden, bij het monument Wereldlichtjesdag gehouden. Wereldwijd gaat er om 19:00 uur, tijdzone na tijdzone, een golf van licht over de wereld. Ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Dit is het enige moment waarop er kaarsen gebrand mogen worden op het terrein van Delhuyzen. Een moment van samenzijn en samen dragen.

Natuurlijke rustplaats

Het natuurgebied van Verstrooiterrein Delhuyzen vormt een waardige laatste rustplaats, waar de stilte uit respect voor de overledenen wordt gewaarborgd. U kunt de as van uw overleden dierbare uitstrooien op het ceremonieel veld, een toegankelijke open ruimte met enkele bankjes, maar ook in de bossen of de bosranden nabij de heide. U mag zelf, in overleg, een mooi plekje uitkiezen. Nabestaanden kunnen aanwezig zijn bij de verstrooiing, maar u kunt de as ook laten verstrooien door een medewerker van Crematorium Slangenburg zonder zelf aanwezig te zijn.

Gedenkplekje? Adopteer een herinnerboom

Ter nagedachtenis aan uw overleden dierbare kunt u op het terrein van Delhuyzen een boom 'adopteren'. U kunt dan de as bij deze boom verstrooien. Ook als de verstrooiing eerder heeft plaatsgevonden, kunt u een boom adopteren. Met een adoptieboom levert u tegelijk een bijdrage aan het bijzondere natuurgebied.

Ecologisch evenwicht

Delhuyzen wordt met zorg onderhouden en daarbij streven we naar een zo goed mogelijke ecologische balans. Om het natuurlijke karakter van het terrein te waarborgen, gebruiken wij geen chemische bestrijdingsmiddelen. Om dezelfde reden is het niet toegestaan om zelf struiken, bomen, gedenktekens of (brandende) kaarsen te plaatsen.

Openingstijden

Het terrein is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Uit respect voor de overledenen is het wenselijk dat u op de aangeduide paden blijft. Honden zijn, mits aangelijnd, welkom. Voor het uitkiezen of bezoeken van een verstrooiplek, verzoeken wij u een afspraak te maken met een van onze medewerkers.

Hiervoor, of voor meer informatie over Verstrooiterrein Delhuyzen, kunt u contact opnemen met Crematorium Slangenburg. Uitgebreide informatie over andere vormen van asbestemming en nagedachtenis vindt u op de pagina's Asbestemming en Nagedachtenisvormen.

Route

Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen ligt aan de Apeldoornsewegin Arnhem. Het terrein is alleen met eigen vervoer bereikbaar en ligt zo'n 3 minuten vanaf de snelweg. Volg de Apeldoornseweg richting Vliegveld Terlet. De parkeerplaats ligt ter hoogte van hectometerpaal 5,3. Er is parkeergelegenheid bij het terrein, maar houd op zondagen rekening met drukte door recreatieve bezoekers.

Plan uw route naar Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen. Let op: het terrein ligt in de natuur en heeft dan ook geen exact adres dat u kunt ingeven in uw navigatiesysteem.

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 031 434 5774

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

  • We kijken of het 'klikt'
  • We bespreken uw wensen
  • Schept rust en ruimte

Yarden Delhuyzen in Arnhem

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yarden Delhuyzen in Arnhem

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken