Wilt u meer weten over uitvaarten en coronavirus? Bekijk hier de meest gestelde vragen.Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis van Brabant in Oosterhout

Yardenhuis van Brabant in Oosterhout is het 1e crematorium van Yarden in Noord-Brabant. Het eigentijdse en toegankelijke pand is modulair gebouwd van duurzaam Accoya hout en ingedeeld volgens het plug-and-play-principe. Hierdoor is het gebouw eenvoudig groter of kleiner te maken, waarbij het milieu minimaal wordt belast. Ook is het gebouw grotendeels zelfvoorzienend dankzij de zonnepanelen op het dak.

Yardenhuis van Brabant in Oosterhout

9.4
R

Florijnstraat 60

4903 RM Oosterhout

Routebeschrijving
M Stel uw vraag via ons vragenformulier

Crematorium en uitvaartcentrum Oosterhout

Yardenhuis van Brabant beschikt over één aula en één restaurant. We bieden nabestaanden altijd het alleenrecht op ons pand. U komt dus geen andere familie tegen op de tijd dat u gereserveerd heeft.

De aula van het crematorium heeft 150 zitplaatsen. Dit aantal is met de ontvangstruimte erbij uit te breiden naar 300 zitplaatsen. Vanuit de aula heeft u een uitzicht over de prachtige vijver en de bosrijke omgeving waarin het crematorium en uitvaartcentrum zich bevinden.

Het uitvaartcentrum van crematorium Oosterhout beschikt over 24-uurskamers met eigen ingang.

Samengevat beschikt yardenhuis van Brabant onder andere over:

  • 24-uurskamers met eigen ingang; rouwbezoek in intieme sfeer
  • Mogelijkheid om in de avond en in het weekend een uitvaart te houden
  • Verlichting in de aula aan te passen aan iedere gewenste kleur, thema of zelfs meerdere kleuren die elkaar afwisselen (club-stijl)
  • Volledige horecavoorziening. Alle culinaire wensen zijn bespreekbaar
  • Een rustiek uitzicht vanuit de aula op de vijver en het bos
Condoleance en catering

Uitvaartcentrum Oosterhout


De laatste verzorging van uw overleden dierbare kan zowel thuis als in het uitvaartcentrum plaatsvinden. U kunt hierbij aanwezig zijn en als u dat wilt helpen. Denk hierbij aan helpen bij het kammen van de haren of het helpen bij de volledige verzorging. De compleet ingerichte verzorgingsruimte van het uitvaartcentrum is ook geschikt voor rituele bewassingen. Voor nabestaanden is het uitvaartcentrum dag en nacht toegankelijk.

Het uitvaartcentrum beschikt over twee 24-uurskamers met een eigen ingang. Nabestaanden krijgen een eigen toegangspas van het uitvaartcentrum en de 24-uurskamer. Deze kunt u inrichten met bloemen, foto’s en persoonlijke bezittingen. U bepaalt zelf wanneer en hoe lang u bij uw overleden dierbare wilt zijn. Tevens kunt u een rouwbezoek organiseren in één van onze rouwkamers. Wij informeren u graag over deze mogelijkheden.

Uitvaartcentrum Bruijns


Uitvaartcentrum Bruijns is sinds april 2015 gevestigd in hetzelfde gebouw als het yardenhuis van Brabant. Hierdoor kunnen we de verzorging, opbaring en desgewenst de crematie van uw overleden dierbare onder hetzelfde dak verzorgen. Dit uitvaartcentrum beschikt over ruime mogelijkheden voor het opbaren van uw dierbare. Er zijn 2 rouwkamers met vaste bezoektijden en 2 24-uurs rouwkamers.

Condoleance & Catering


In de familiekamer kunt u in besloten kring bij elkaar zijn, voorafgaand aan de plechtigheid. Na de aulaplechtigheid kunt u, met een beperkt aantal mensen, afscheid nemen tot in de ovenruimte.
In ons sfeervolle restaurant kunt u samen zijn met alle mensen die u en uw dierbare een warm hart toedragen. De condoleance kan worden voorzien van alle wensen op het gebied van catering. Er zijn dan ook verschillende catering-arrangementen mogelijk. Van koffie met cake, een wijntje met borrelhapjes tot aan een drie-gangendiner.

BEKIJK ONZE TARIEVEN

Beeld en geluid

Yardenhuis van Brabant in Oosterhout is voorzien van de nieuwste en modernste technieken op gebied van audio, video en verlichting. Indien u geen foto of videopresentatie heeft, kijkt u uit over de bossen aan de Vijf Eikenweg.

U kunt bij ons muziek en beeld afspelen tijdens de uitvaartplechtigheid. Het meest gangbare software-programma is: PowerPoint. Dit programma biedt de mogelijkheid om op een professionele manier foto's en muziek af te spelen. De foto’s, video’s en/of muziek dienen uiterlijk 24 uur voor de plechtigheid te worden aangeleverd op CD of USB. Zo kunnen wij het materiaal op voorhand testen.

Indien u niet over tijd of kennis beschikt om een video- en/of fotopresentatie te maken, dan helpen onze medewerkers u graag. Hiervoor wordt wel een kleine vergoeding in rekening gebracht (zie de PDF met tarieven bij downloads).

Mogelijkheden voor foto en film


- Mogelijkheid tot het afspelen van muziek en video
- Foto’s worden via een diapresentatie afgespeeld
- Materiaal kan worden aangeleverd op CD en USB
- U kunt ook uw eigen laptop gebruiken

Uitvaartmuziek via Yarden.nl


Het crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie. U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Hier vindt u een ruim aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen. Onze medewerkers adviseren u graag.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Opname van plechtigheid


Opnames van de plechtigheid worden enkel gemaakt op verzoek van de opdrachtgever. Nadat de opname is overgedragen wordt het bestaande materiaal door ons gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan of vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk.

Asbestemming en nagedachtenis

Na de crematie krijgt u de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen over de bestemming van as. Er is bij yardenhuis van Brabant geen mogelijkheid om as uit te strooien op een strooiveld. Wel is mogelijk de as bij te zetten in de urnentuin of urnenmuur. Ook kunt u de as ook uitstrooien op een andere locatie naar keuze. We informeren u graag over de mogelijkheden van verstrooiing en nagedachtenisvormen.

Route en contact

Plan hier uw route naar yardenhuis van Brabant.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 016 242 4117

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden crematorium

Plechtigheden Plechtigheden zijn mogelijk overdag en in de avond
Gedenkpark Niet aanwezig
Administratie Maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m zaterdag: 9.00-17.00 uur
Uitvaartcentrum 24/7 geopend met sleutel

Parkeren

Parkeren 230 parkeerplaatsen
Parkeren omgeving Beperkt
Parkeren Invaliden 3 parkeerplaatsen

Bezoekmogelijkheden uitvaartcentrum

Familiebezoek Op afspraak (maandag t/m zondag)
Condoleancebezoek Op afspraak (maandag t/m zondag)
24-uurssuite 24/7 met sleutelsysteem.
Aantal bezoekers condoleance Geen beperkingen

Algemene informatie uitvaartcentrum

Aula Nee
Aantal 24-uurssuites 3
Condoleanceruimtes 1
Muziek Op verzoek kan alle muziek gespeeld worden
Bereikbaarheid Bushalte Europaweg daarna 19 minuten lopen.
Rolstoel Ja (aanwezig in het invalidetoiletten)
Invalidenparkeerplaatsen Ja (Indien hulp gewenst graag bellen met de locatie)
Kindervoorzieningen Diverse kinderhoekjes. Knuffels en snoep aanwezig

Beschikbare ruimtes crematorium

Aantal aula's 1
Aula 1 Grote aula
Totaal aantal bezoekers 200
Aantal zitplaatsen 100
Restaurant 1 restaurant
Totaal aantal bezoekers 150
Aantal zitplaatsen 75
Terras Ja
Kinderhoekje Ja
Aantal familiekamers 1
Familiekamer 1 Kamer ten Strijen
Aantal personen 10
Aantal zitplaatsen 10
Aantal wachtruimtes 1
Aantal personen 175
Aantal zitplaatsen 75
Basistijd aula 60 minuten
Basistijd condoleanceruimte 60 minuten
Uitbreidingstijd aula Op aanvraag
Uitbreidingstijd condoleanceruimte Op aanvraag

Aanwezige voorzieningen

Asverstrooiveld Nee
Binnencolumbarium Ja
Urnentuin Ja
Gedenkstenen Ja

Locatiemanager uitvaartfaciliteiten

Gino Houtzager

Meer praktische informatie

Een uitvaart bij yardenhuis van Brabant

Een uitvaart verzorgen is niet zomaar iets. Er moet in een korte tijd veel geregeld worden. De emoties daarbij kunnen het extra moeilijk maken. Het is dan ook altijd mogelijk om van te voren een afspraak te maken met het crematorium om uw wensen te bespreken. Wilt u bijvoorbeeld van tevoren beeld en geluid testen of ruimtes bekijken? Of de mogelijkheden op het gebied van catering bespreken? Neem gerust telefonisch contact met ons op.

Checklist bij overlijden

Zodra een dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Denk aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan allerlei praktische zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist bij overlijden gemaakt. Hierin leest u waar u aan moet denken na het overlijden van een naaste.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een uitvaart, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze tool geeft een globale indicatie van de kosten voor een uitvaart op basis van uw persoonlijke wensen.

Uitvaartverzekering

Wilt u een plechtigheid verzorgen bij yardenhuis van Brabant? Informeer vooraf naar de uitvaartverzekering van de overledene. De vorm en het verzekerd bedrag van de uitvaartverzekering bepaalt in hoeverre en op welke wijze de uitvaartkosten worden vergoed.

Voor tarieven en meer gedetailleerde informatie omtrent een crematie bij yardenhuis van Brabant verwijzen wij u graag naar onderstaande downloads.

360 graden tour

Wilt u binnenkijken bij yardenhuis van Brabant? Volg de digitale rondleiding en bekijk de locatie vanuit 360 graden.

Of bekijk met de video's hoe ons crematorium en uitvaartcentrum er van binnen uitzien:

We zijn er voor u

Onze betrokken en professionele medewerkers staan voor u klaar en geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Wilt u weten welke mogelijkheden passen bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEL 016 242 4117

Onze uitvaartverzorgers

Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We stellen vragen, helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

Vrijblijvende kennismaking

  • We kijken of het 'klikt'
  • We bespreken uw wensen
  • Schept rust en ruimte

Downloads

Informatieve documenten:
Algemene Voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Aanvraag crematie bij yardenhuis van Brabant
Tarieven uitvaarten yardenhuis van Brabant
Tarieven eten & drinken bij Yarden

Yardenhuis van Brabant in Oosterhout

Wij bespreken graag uw wensen voor een uitvaart in Yardenhuis van Brabant in Oosterhout

Neem contact met ons op en plan een afspraak Direct afspraak maken