"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen.

Yarden Huis van Brabant in Oosterhout

Yarden Huis van Brabant in Oosterhout is in alle opzichten uniek. Het is niet alleen het 1e crematorium van Yarden in Noord-Brabant, het is ook de 1e locatie die is ontwikkeld volgens het Yarden Huis-concept. Het zal dan ook een veel bredere en een maatschappelijke functie gaan vervullen. Zo wordt een goed en waardig afscheid mogelijk voor iedereen.


Interieur van aula in crematorium Oosterhout

Interieur van aula in crematorium Oosterhout

Interieur Yarden crematorium Oosterhout

Interieur Yarden crematorium Oosterhout

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. In overleg kan er van deze tijden worden afgeweken.
Administratie Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur
Asbestemming en nagedachtenisruimte Op afspraak
Afgifte bloemen Maandag t/m zaterdag tussen 9.00 t/m 17.00 uur.

Bereikbaarheid

Vanuit de richting Utrecht/Breda A27 afrit 17 Oosterhout Zuid, Vijfeikenweg (N631) richting Rijen, Eerste afslag rechts (rotonde), bedrijventerrein Vijf Eiken-West

Handige downloads

Tarieven Crematorium in Oosterhout
Algemene voorwaarden
Reglement
Aanvraag voor crematie bij Yarden Huis van Brabant

Huis van Brabant

Het nieuwe Yarden Huis aan de Florijnstraat in het zuiden van Oosterhout is duurzaam gebouwd en ingericht. Het eigentijdse en toegankelijke pand is modulair gebouwd van Accoya hout en ingedeeld volgens het Plug and play-principe. Hierdoor is het gebouw eenvoudig groter of kleiner te maken, waarbij het milieu minimaal wordt belast. Daarbij is het gebouw grotendeels zelfvoorzienend dankzij de zonnepanelen op het dak.

 • 24-uurskamers met eigen ingang; rouwbezoek in intieme sfeer
 • Mogelijkheid om in de avond en op zondag een uitvaart te houden
 • Verlichting in de aula aan te passen aan iedere gewenste kleur, thema of zelfs meerdere kleuren die elkaar afwisselen (club stijl)
 • Volledige horecavoorziening. Alle culinaire wensen zijn bespreekbaar
 • Een rustiek uitzicht vanuit de aula op de vijver en het bos

Feeling Environment

Huis van Brabant is ingericht volgens het zogenaamde Feeling Environment-concept. Hiermee wordt een huiselijke sfeer gecreëerd. Kleuren, geuren, materialen, geluiden en beelden sluiten aan op de emoties die nabestaanden en bezoekers ervaren.

Crematorium

Huis van Brabant beschikt over één aula en één restaurant. Hierdoor wordt nabestaanden altijd het alleenrecht op ons pand aangeboden. U komt dus geen andere familie tegen op de tijd dat u gereserveerd heeft. Wij kunnen u bijstaan vanaf de eerste zorg tot aan de uitvaartplechtigheid. Verder onderscheidt Huis van Brabant zich door;

Neem contact op

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij het crematorium? Volg de digitale rondleiding en bekijk het crematorium vanuit 360 graden.

Condoleance

In de familiekamer kunt u in besloten kring bij elkaar zijn voorafgaand aan de plechtigheid. Na de aulaplechtigheid kunt u, met een beperkt aantal mensen, afscheid nemen tot in de ovenruimte. In ons sfeervolle restaurant kunt u samen zijn met alle mensen die u en uw dierbare een warm hart toedragen. De condoleance kan worden voorzien van alle wensen op het gebied van catering. Van koffie met cake, een wijntje met borrelhapjes tot aan een 3 gangendiner.

Asbestemmingsmogelijkheden

Na de crematie krijgt u de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen over de bestemming van de as. We informeren u graag uitgebreid over de vele mogelijkheden en nagedachtenisvormen. Via de receptie of contactknop op deze pagina kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk adviesgesprek.

Uitvaartcentrum

Yarden Huis van Brabant biedt alle faciliteiten voor de zorg van uw overleden dierbare, vanaf het moment van overlijden tot en met de plechtigheid. Het team van Uitvaartzorg Bruijns kan u voorzien in al uw wensen en behoeften. Zij kunnen u stap voor stap begeleiden in uw rouwproces. Voor nabestaanden is het uitvaartcentrum dag en nacht toegankelijk. Wilt u meer informatie over ons uitvaartcentrum?

Neem contact op

Verzorging

De laatste verzorging van uw overleden dierbare kan zowel thuis als in het uitvaartcentrum plaatsvinden. U kunt hierbij aanwezig zijn en samen met het verzorgingsteam zelf helpen. Denkt u hierbij aan helpen bij het kammen van de haren tot aan het helpen bij de volledige verzorging. De compleet ingerichte verzorgingsruimte van het uitvaartcentrum is ook geschikt voor rituele bewassingen.

24-uurskamers

Het uitvaartcentrum beschikt over twee 24-uurskamers met een eigen ingang. Nabestaanden krijgen een eigen toegangspas van het uitvaartcentrum en de 24-uurskamer. Deze kunt u inrichten met bloemen, foto’s en persoonlijke bezittingen. U bepaalt zelf wanneer en hoe lang u bij uw overleden dierbare wilt zijn. Tevens kunt u een rouwbezoek organiseren in een van onze rouwkamers. De rouwkamers zijn geschikt voor kleine en grote groepen.

Beeld & geluid

Huis van Brabant aan de Florijnstraat 60 in Oosterhout is voorzien van de nieuwste en modernste technieken op gebied van audio, video en verlichting. Indien u geen foto of videopresentatie heeft, kijkt u uit over de bossen aan de Vijf Eikenweg.

Mogelijkheden voor foto en film

U kunt bij ons muziek en beeld afspelen tijdens de uitvaartplechtigheid. Het meest gangbare is: PowerPoint. Dit programma biedt de mogelijkheid om op een professionele manier foto’s, muziek en film af te spelen. De foto’s, video’s en/of muziek dienen uiterlijk 24 uur voor de plechtigheid te worden aangeleverd. Zo kunnen wij het materiaal op voorhand testen.Het crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie. Deze collectie kunt u inzien in ons muziekboek. Onze medewerkers adviseren u graag.

Uitvaartmuziek

U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

Hulp bij een presentatie

Indien u niet over tijd of kennis beschikt om een video en foto presentatie te maken, dan helpen onze medewerkers u graag. Hiervoor wordt wel een kleine vergoeding in rekening gebracht.

Opname plechtigheid

Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan of vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk.

Route

Plan hier uw route naar Yarden Huis van Brabant in Oosterhout.

Een rondleiding door Yarden Huis van Brabant

Downloads

Informatieve documenten:
Tarieven Crematorium in Oosterhout
Algemene Voorwaarden
Reglement
Aanvraag crematie bij Yarden Crematorium Huis van Brabant

  Uitvaartverzorgers in uw buurt


  Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

  Kunnen wij u helpen?

  U kunt met al uw vragen over afscheid bij ons terecht.

  We zijn dagelijks open van 8.00 - 21.00 uur.

  Bel gratis 0800 1292

  Neem contact op

  Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

  Yarden in uw buurt

  Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

  Yarden bij u in de buurt

  Hulp nodig?

  Hulp nodig?

  Behoefte aan informatie?

  Neem gratis contact met ons op:

  0800 1292
  Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
  Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
  Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

  WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

  Behoefte aan advies?

  Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

  Adviseur Yarden
  Onafhankelijke adviseur