"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Yardenhuis Amsterdam-Zuidoost

Yardenhuis Amsterdam-Zuidoost is het eerste multiculturele uitvaartcentrum van Amsterdam. Het is in aanbouw en opent in 2019.


Alle praktische informatie over de locatie

Impressie yardenhuis Amsterdam-Zuidoost

Impressie yardenhuis Amsterdam-Zuidoost

Sfeerimpressie yardenhuis Amsterdam Zuidoost
yardenhuis Amsterdam Zuidoost ingang
Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Locatiemanager

Anita van Loon, Manager uitvaartzorg

Nuttige downloads
Algemene voorwaarden
Reglement

yardenhuis Amsterdam-Zuidoost

Yarden bouwt een nieuw, multicultureel uitvaartcentrum aan de Hoogoorddreef in Amsterdam-Zuidoost. De bouw is in 2018 gestart en naar verwachting opent het uitvaartcentrum in 2019 zijn deuren. Het yardenhuis Amsterdam-Zuidoost is volledig ontworpen samen met mensen van verschillende culturen, religies, achtergronden en gemeenschappen in Zuidoost. Daarmee biedt het uitvaartcentrum voor alle bewoners van Amsterdam-Zuidoost mogelijkheden om hun uitvaart te organiseren.

Het yardenhuis Amsterdam-Zuidoost wordt sober ingericht en is zo voor alle bevolkingsgroepen te gebruiken. Met de verlichting krijgt de ruimte iedere gewenste sfeer die op dat moment het beste past bij de bezoekers. Daarmee creëren we een huiselijke sfeer, die aansluit bij de beleving van de bezoeker.

Medewerkers

Voor het yardenhuis Amsterdam-Zuidoost hebben wij oog voor sociale participatie. Een doel van dit rouwcentrum is om het personeel en de vrijwilligers een afspiegeling te laten zijn van de gasten van ons uitvaartcentrum. Dit betekent dat de voorkeur uit gaat naar medewerkers die in Amsterdam-Zuidoost en omgeving wonen.

Mogelijkheden

Met de bouw gaat een langgekoesterde wens van bewoners, bestuur van stadsdeel Zuidoost en Yarden in vervulling. Met het multiculturele uitvaartcentrum komt er een plek waar alle gemeenschappen volgens hun eigen geloofsovertuiging en uitvaartrituelen afscheid kunnen nemen van hun dierbaren. Met iedereen wordt rekening gehouden. Het gebouw biedt voor elke inwoner van Amsterdam-Zuidoost de mogelijkheid om afscheid te nemen op zijn of haar manier.

Yardenhuis Amsterdam-Zuidoost betekent dat u 24 uur per dag de beschikking heeft over een ruimte waar u kunt bidden, waken, koken, mensen ontvangen samenzijn zoals u dat graag wilt doen. We zijn bij de ontwikkeling van dit gebouw in gesprek geweest met mensen van allerlei religies en nationaliteiten die in de Bijlmer wonen. Daarmee bouwen we een uitvaartcentrum waar iedere inwoner van Amsterdam Zuidoost zich welkom voelt.

Het gebouw beschikt over veel mogelijkheden om aan alle wensen te voldoen. Zo komen er meerdere keukens met de juiste afzuigsystemen voor geurige gerechten uit de diversiteit aan keukens, toiletten die ruimte bieden voor grote gewaden en omvangrijke hoofddeksels van bijvoorbeeld Ghanese vrouwen en een geluidsinstallatie die afgestemd kan worden op zowel ingetogen als uitbundige diensten. Nabestaanden kunnen de overledene naar eigen inzicht verzorgen of bewassen en zich terugtrekken in een eigen (gebeds-)ruimte.

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Yarden uitvaartverzorgster Wilna Bolner Luisteren, helpen, organiseren - en er zijn. Maak kennis
In een zware week ben ik er voor mensen. Punt. Maak kennis
Ik wil mensen helpen, dat kan ik ook niet helpen. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt