"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"
Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Afscheidshuis De Hoeskamer Buchten

Afscheid nemen in een warme, huiselijke sfeer? Kom eens kijken bij Afscheidshuis De Hoeskamer van Yarden & Golsteijn Uitvaartzorg. Het afscheidshuis, gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Buchten, beschikt over een familiekamer, een gastenkamer, een huiskamer en een aula die geschikt is voor afscheidsbijeenkomsten in kleine kring.

R

Dorpstraat 53

6122 CE Buchten

Routebeschrijving
K 046 850 44 88 046 850 44 88
p

Stel uw vraag via ons

vragenformulier

Praktische informatie

Yarden afscheidshuis de Hoeskamer Buchten

Yarden afscheidshuis de Hoeskamer Buchten

Een huiselijk afscheid in Buchten

Een huiselijk afscheid in Buchten

Huiselijke sfeer in De Hoeskamer

Huiselijke sfeer in De Hoeskamer

In een warme, huiselijke sfeer afscheid nemen

Niemand ontkomt er aan. Vroeg of laat moeten we allemaal een keer afscheid nemen van mensen die ons dierbaar zijn. Er zijn families die kiezen voor een afscheid thuis. Echter, voor veel families is een thuisopbaring om praktische redenen niet mogelijk of om persoonlijke redenen niet wenselijk. Toch heeft iedereen de wens om in een warme, huiselijke sfeer afscheid nemen. De Hoeskamer biedt u de faciliteiten om afscheid te nemen van uw dierbare zoals u dat thuis zou doen.

Afscheidshuis De Hoeskamer is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Buchten, een karakteristiek dertigerjarenpand met een aantal ruime en sfeervolle kamers. Het voormalige domein van bestuurders en ambtenaren, is met zorg en aandacht getransformeerd in een ontmoetingsplek voor nabestaanden. Het huis beschikt over een familiekamer, een gastenkamer, een huiskamer en een aula die geschikt is voor afscheidsbijeenkomsten in kleine kring.

Bekijk de sfeerimpressie

Onze familiekamer

Kiest u voor een verblijf in de familiekamer, dan staat deze kamer vanaf het moment van overlijden tot aan de dag van de uitvaart tot uw beschikking. Uw overleden dierbare verblijft hier gedurende de hele duur van zijn verblijf. U bent welkom tussen 8.00 uur in de ochtend en 22.00 uur in de avond, zonder afspraak.

De momenten waarop u uw overleden familielid bezoekt, bepaalt u zelf en uiteraard kunt u zo lang blijven als u zelf wenst. Ook kunt u zelf bepalen of en op welk moment u gasten ontvangt. Koffie en thee staat voor uw klaar. Wilt u uw eigen versnaperingen meenemen en bijvoorbeeld een laatste keer in het bijzijn van uw overleden familielid het glas wijn heffen of een stukje zelf gebakken vlaai of lievelingskostje van de overledene nuttigen? Ook dat is mogelijk.

Onze gastenkamer

Voor families waarvoor één of enkele kortere bezoeken aan de overledene op vastgestelde tijden volstaat, hebben wij een sfeervolle afscheidskamer ingericht. Net als de familiekamer heeft de gastenkamer een huiselijk karakter en is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee. Het verschil is dat we in onderling overleg vooraf de bezoektijden vastleggen.

Gastenkamer afscheidshuis De Hoeskamer Buchten

Meehelpen met de laatste verzorging

Eeuwenlang was het gebruikelijk dat overleden mensen door hun eigen familie werden verzorgd. De laatste decennia is dat vooral een taak van de uitvaartondernemer geweest. We zien in toenemende mate de behoefte bij nabestaanden om een rol in de laatste verzorging te hebben. Onze ervaring leert dat het (gedeeltelijk) zelf doen van de laatste verzorging op een positieve wijze bijdraagt aan het rouwproces. Nabestaanden omschrijven het als een betekenisvolle laatste handeling.

Als u de wens heeft om bij de laatste verzorging aanwezig te zijn en misschien mee te helpen, dan stellen wij graag onze verzorgingsruimte ter beschikking om dat mogelijk te maken.

Afscheidsbijeenkomst

Mensen worden steeds ouder. Een hoge leeftijd bereiken in goede gezondheid is mooi, maar dat betekent vaak ook dat de kring van familie en naasten kleiner wordt. Ook zien we dat families regelmatig kiezen voor een afscheid in besloten kring. Een kerk of aula in het crematorium kan dan als te groot of te afstandelijk ervaren worden.

In de huiskamer van het afscheidshuis kan een intieme afscheidsbijeenkomst in kleine kring tot maximaal 30 personen georganiseerd worden. Ter afsluiting kan een hapje en drankje naar uw wens geserveerd worden.

Spreekt het organiseren van een afscheidsbijeenkomst op een andere locatie dan kerk of crematorium u aan, maar is het gezelschap groter dan 30 personen, dan denken wij graag met u mee over de mogelijkheden in de regio.

Nagedachtenisvormen – om niet te vergeten

Na het afscheid begint voor nabestaanden de periode van rouwverwerking. Uw overleden dierbare zal altijd in uw herinnering voortbestaan. Een passende nagedachtenisvorm maakt deze herinneringen tastbaar en kan u helpen bij de verwerking van het verlies. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld (mini-)urnen, asbeelden, en (as-)sierraden.

Meer informatie

Meer informatie over Yarden & Golsteijn of wilt u een kijkje nemen in De Hoeskamer? Bel met Ingrid Golsteijn op: 046 - 850 44 88.

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Yarden uitvaartverzorgster Ingrid Golsteijn Een passend afscheid is het begin van een waardevolle herinnering. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt