"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"
Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis Beukenhof in Schiedam

Yardenhuis Beukenhof, voorheen Yarden Crematorium, Begraafplaats en Uitvaartcentrum Beukenhof ligt in een bosrijke omgeving aan de rand van Schiedam. De locatie biedt vele mogelijkheden. Yardenhuis Beukenhof voldoet aan de uitvaartwensen van vandaag de dag. De warme inrichting en begeleiding van onze medewerkers maken een persoonlijk en waardig afscheid mogelijk.

R

Burgemeester van Haarenlaan 1450

3118 GR Schiedam

Routebeschrijving
K 088 927 2250 088 927 2250
p

Stel uw vraag via ons

vragenformulier

Praktische informatie

Kunstwerk op begraafplaats Beukenhof Schiedam

Kunstwerk op begraafplaats Beukenhof Schiedam

De ontvangstruimte van yardenhuis Beukenhof

De ontvangstruimte van yardenhuis Beukenhof

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Openingstijden

Plechtigheden Maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. In overleg kan er van deze tijden worden afgeweken.
Openstelling begraafplaats Gedurende wintertijd van 08.00 - 20.00 uur; tijdens zomertijd van 08.00 - 21.00 uur
Kantoor Maandag t/m vrijdag 9.00-16.30 uur
Asbestemming en nagedachtenisruimte Uitsluitend op afspraak
Afgifte bloemen Op de dag van de plechtigheid bij de administratie

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein 200
Invalidenparkeerplaatsen Naast het hoofdpand bij de ingang van de belangstellendenruimte 4 invalidenparkeerplaatsen aanwezig

Beschikbare ruimtes

Aula
Aantal zitplaatsen 140
Aantal staplaatsen 150-200
Grote koffiekamer
Aantal zitplaatsen 65
Kleine koffiekamer 1
Aantal zitplaatsen 40

Beschikbare tijd

Basistijd aula 45 minuten
Basistijd koffiekamer 45 minuten
Uitbreiding tijd aula Per 15 minuten
Uitbreiding tijd koffiekamer Per 15 minuten

Locatiemanager

Henk Kroon, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Belangrijke mededeling: Opheffen algemene graven AY 083 t/m AY 154

De graven AY 083 t/m AY 154, die zijn uitgegeven tussen 13 maart 2003 en 5 maart 2005, zijn verlopen en worden opgeheven.

Heeft vragen of wilt u hier meer over weten? Neem contact op met de administratie van yardenhuis Beukenhof voor aanvullende informatie. U kunt ons bereiken via telefoonnummer: 088 927 2250.

Deze informatie vindt u ook in onderstaande bijlage:
Aankondiging ruimen graven Yardenhuis Beukenhof in Schiedam 2020

Crematorium, Begraafplaats en Uitvaartcentrum

Het crematorium van yardenhuis Beukenhof beschikt over een ruime aula, 2 koffiekamers en verschillende familiekamers. De aula biedt een passende omgeving voor een sfeervol afscheid. De aula heeft zitplaatsen voor 140 belangstellenden en een totale capaciteit tot 200 personen.

Begraafplaats

De begraafplaats behoort tot de mooiste binnenstedelijke natuurgebieden van Schiedam. De rijkdom aan flora en fauna is ongekend. De parkachtige begraafplaats Beukenhof beschikt over meerdere begraafakkers. Naast particuliere, algemene en katholieke grafakkers, vindt u op onze begraafplaats een islamitische grafakker. Voor baby's en kinderen zijn speciale hofjes ingericht.

Brochure yardenhuis Beukenhof: crematorium en begraafplaats in Schiedam

Samengevat beschikt yardenhuis Beukenhof onder andere over:

 • Crematorium, begraafplaats en gedenkpark
 • Mogelijkheden voor opbaren, familiebezoek en condoleance
 • Familiekamer voor nabestaanden
 • Aula met 140 zitplaatsen en capaciteit voor 200 belangstellenden
 • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de crematieruimte
 • Uitgebreide cateringmogelijkheden
 • Avondplechtigheden zijn mogelijk
 • De Koffiehoek; vroege ontvangst, napraten, rustpunt tijdens bezoek.

Reglement begraafplaatsen

Per 1 juni 2019 is het reglement voor begraafplaatsen van Yarden aangepast. De belangrijkste veranderingen gaan over verruiming van de beschikbare termijnen voor particuliere graven, urnentuinen en urnennissen. Bij sommige begraafplaatsen zijn specifieke bepalingen gewijzigd.

Herdenkingsmonument

Op de begraafplaats bevindt zich ook een herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de overleden militairen uit Schiedam in Korea en het voormalig Nederlands-Indië. Het monument bestaat uit 10 bronzen platen met daarop de namen van overleden Schiedamse militairen en mensen in reliëf, waarvan het aantal steeds verder afneemt. Het is ontworpen door kunstenares Ella van de Ven. Op het herdenkingsmonument staat: 'Gedenk in uw gedachten dat zij hun leven gaven. En ver van hun verwanten in den vreemde zijn begraven.'

Condoleance & catering

De koffiekamers in Yardenhuis Beukenhof zijn geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. De koffiekamers zijn voorzien van een kinderhoekje en een buitenruimte, waar de bezoekers bij mooi weer een hapje en drankje kunnen nuttigen. Tijdens de condoleance kunnen we uitgebreide catering verzorgen, zoals een receptie-arrangement, maar ook zoete lekkernijen of een uitgebreide lunch. Speciaal voor de avonden is er een exclusief avondarrangement.

Bekijk ons overzicht eten en drinken

Asbestemming

Na de crematie wordt de as minimaal 1 en maximaal 6 maanden bewaard in een asbus in de bewaarruimte van ons crematorium. Zo hebben nabestaanden de tijd een weloverwogen beslissing nemen over de definitieve asbestemming. Yardenhuis Beukenhof biedt diverse mogelijkheden, zoals een bijzetting in de urnentuin, de urnengrafjes of de urnenmuur. Daarnaast kan de as worden verstrooid op ons verstrooiveld.
We informeren u graag uitgebreid over de vele mogelijkheden voor asbestemming en nagedachtenisvormen

Neem contact op

Aanleveren muziek yardenhuis Beukenhof

Mogelijkheden voor foto en film

 • Mogelijkheid tot afspelen van muziek, video's en foto's
 • Foto's worden afgespeeld als een diapresentatie
 • Materiaal kunt u aanleveren op cd, dvd of USB
 • Aanwezigheid van een te bespelen vleugel

Uitvaartmuziek via Yarden.nl

U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via het uitvaartmuziek gedeelte. Hier vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

LUISTER, KIES EN VERSTUUR UW MUZIEK

In de aula staat een vleugel die kosteloos kan worden gebruikt. Ook een losse microfoon met standaard is aanwezig.

Opname van de plechtigheid

Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. In het kader van privacywetgeving mag alleen u de opname uitsluitend verstrekken aan of vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is daarom niet mogelijk.

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij het crematorium? Volg de digitale rondleiding en bekijk het crematorium vanuit 360 graden.

Kosten van een uitvaart

Om u een idee te geven van de totale kosten die komen kijken bij een uitvaart naar uw persoonlijke wensen, verwijzen wij u graag naar onze uitvaartkostencalculator. Deze geeft een gedetailleerde indicatie van de kosten voor de uitvaart die u voor ogen heeft.

Route & Bereikbaarheid

Yardenhuis Beukenhof is het makkelijkst per metro te bereiken. Lijn A & C brengen u tot station Troelstralaan waar vandaan het nog zo'n10 minuten lopen is tot de ingang van het terrein.

Plan hier uw route naar yardenhuis Beukenhof in Schiedam.

Een uitvaart bij Crematorium en Begraafplaats Beukenhof in Schiedam

Een uitvaart verzorgen is niet zomaar iets. Er moet in een korte tijd veel geregeld worden. De emoties daarbij kunnen het extra moeilijk maken. De door Yarden opgestelde ‘Checklist bij Overlijden’ kan houvast bieden in deze emotionele periode.

Wilt u meer informatie voor een plechtigheid bij yardenhuis Beukenhof? Hieronder treft u verschillende informatieve downloads over onze uitvaartlocatie. Wilt u een plechtigheid verzorgen bij yardenhuis Beukenhof? Informeer vooraf naar de uitvaartverzekering van de overledene. De vorm van de uitvaartverzekering bepaalt in hoeverre en op welke wijze de uitvaartkosten worden vergoed.

Nieuws

Nieuwe begraafvorm

Begraafplaats Beukenhof kent een nieuwe begraafvorm: 'algemeen één-diep'. Deze begraafvorm houdt het midden tussen onder- en bovengronds begraven. Het is een goed alternatief voor mensen die meer inspraak willen in de grootte en vorm van het grafmonument. Andere kenmerken zijn: het graf wordt niet gedeeld met anderen, er is een grafrust termijn van 15 jaar en de kosten liggen tussen die van een particulier en een algemeen graf.

Nieuwe indeling begraafplaats

De begraafplaats is opnieuw ingedeeld. Daarom zullen wij op grote delen van de begraafplaats geen nieuwe graven uitgeven. Op de plattegrond zijn dit de rode delen. Met deze maatregel krijgt de begraafplaats een meer parkachtige uitstraling. Bijzettingen op dit gedeelte van de begraafplaats blijven gewoon mogelijk.

Heeft u een graf? Geef tijdig uw adreswijzigingen door, dan blijft u op de hoogte als er iets wijzigt. Dit kunt u doen door contact op te nemen met yardenhuis Beukenhof. Telefonisch via 088-927 2250 of per e-mail naar yardenhuis.beukenhof@yarden.nl.

PLATTEGROND

Bovenstaand vindt u de plattegrond van het terrein yardenhuis Beukenhof. Hierin ziet u de diverse begraafplaatsakkers alsook de anders bestemmingen.

Ruiming gedeelte algemene graven AY-akker

De directie van Yarden Uitvaartzorg maakt bekend dat een gedeelte van de algemene graven op de AY-akker opgeheven zal gaan worden.

Meer informatie over ruiming

Andere uitvaartlocatie

Yarden heeft ook de volgende uitvaartlocaties in de buurt van Schiedam:

Downloads

Informatieve documenten:
Aanvraagformulier crematie
Aanvraagformulier begrafenis
Reglement
Brochure crematorium yardenhuis Beukenhof
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Plattegrond begraafplaats yardenhuis Beukenhof
Aanleveren muziek yardenhuis Beukenhof
Eten & Drinken bij Yarden
Tarieven yardenhuis Beukenhof
Tarieven Eten & Drinken yardenhuis Beukenhof

Een rondleiding door yardenhuis Beukenhof


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt