"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"
Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis van Heerenveen

Yardenhuis van Heerenveen, voorheen Yarden Uitvaartcentrum De Schans, is onlangs volledig gerenoveerd en zowel van binnen als van buiten sfeervol aangekleed. De fraaie uitvaartlocatie ademt zorgzaamheid tot in de kleinste details. Yardenhuis van Heerenveen beschikt over een intieme aula, 3 comfortabele opbaarkamers en een prachtige ruimte voor rituele bewassing.

R

Schans 11 B

8441 AB Heerenveen

Routebeschrijving
K 0513 633 088 0513 633 088
p

Stel uw vraag via ons

vragenformulier

Praktische informatie

Opbaarkamer bij Uitvaartcentrum De Schans

Opbaarkamer bij Uitvaartcentrum De Schans

Opbaarkamer Uitvaartcentrum De Schans in Heerenveen

Opbaarkamer bij Uitvaartcentrum De Schans Heerenveen

Praktische informatie
bekijk

Praktische informatie

Algemene informatie

Aula Ja
Aantal opbaarkamers 3
Condoleancekamers 1
Muziek Ja, in de aula
Bereikbaarheid Goed, nabij uitvalswegen
Aantal parkeerplaatsen op terrein 20
Directe omgeving 40
Rolstoel Nee
Invalidenparkeerplaatsen Nee
Kindervoorzieningen Nee


Bezoekmogelijkheden

Familiebezoek Met eigen sleutel 24 uur per dag
Condoleancebezoek Op afspraak
24-uurs opbaarkamers Ja, sleutelsysteem
Aantal bezoekers condoleance 100

Locatiemanager

Janet de Vries, Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten

Uitvaartcentrum yardenhuis van Heerenveen

Een mooie grote kastanje met een bankje eromheen, aan het einde van de oprijlaan. Het typeert de prettige, rustige sfeer die kenmerkend is voor Uitvaartcentrum yardenhuis van Heerenveen. Bij binnenkomst in de ontvangsthal valt direct de prachtige fotowand op, met een beeld van het voor Heerenveners zo herkenbare Heidemeer.

Faciliteiten uitvaartcentrum yardenhuis van Heereveen:

  • Intieme aula voor ongeveer 40 bezoekers, onbeperkte tijd mogelijk;
  • 3 opbaarkamers, 24 uur toegankelijk;
  • ruimte voor rituele bewassing;
  • lounge-/wachtruimte voor familie;
  • mogelijkheid voor condoleance;
  • diverse cateringmogelijkheden;
  • muziekinstallatie;
  • beamer voor bijvoorbeeld Powerpoint- of fotopresentatie.

Het uitvaartcentrum in Heerenveen onderging een grondige restyling en werd in 2007 door Ali B. officieel heropend. Het 25 jaar oude pand is gemoderniseerd en sfeervol ingericht volgens het Feeling Environment concept van Yarden.Daarbij is zorgvuldig gekozen voor kleuren, geuren, materialen en beelden die het afscheid op een passende manier ondersteunen. Het pand is fraai afgewerkt in alle details, tot aan de toiletten aan toe. Ook het terrein is opgeknapt en aangekleed met kleurrijke bloemen.

Ruimtes

De intieme aula biedt ruimte voor een uitvaartplechtigheid met ongeveer 40 bezoekers. Er is een ruimte ingericht als loungeruimte voor familie. Hier zijn koffie, thee en frisdrank beschikbaar. Ook is er een aparte spreekkamer gecreëerd voor de uitvaartverzorgers, om te werken of mensen te ontvangen. De ruimtes zijn tevens te huur voor bijvoorbeeld bijeenkomsten en trainingen. Of… een verjaardagsfeestje, ook dat is mogelijk. U kunt ook bij yardenhuis van Heerenveen terecht als u een langere plechtigheid wilt organiseren, of als u wat langer na wilt praten na de uitvaart.

24-uurs opbaarkamers

Yardenhuis van Heerenveen beschikt over 3 ruime opbaarkamers: Heide, Veen en Water. Elke kamer is voorzien van een prachtige fotowand in het thema van de kamer: heidelandschap, waterlandschap of veenlandschap. Als familie krijgt u een sleutel van de kamer en heeft u 24 uur toegang. Zo kunt u bij uw overleden dierbare zijn om afscheid te nemen op de momenten die u wilt. U kunt bloemen, foto’s en andere persoonlijke aandenkens neerzetten, maar ook tekeningen of kunst ophangen. Onze medewerkers geven u alle ruimte voor een persoonlijk afscheid.

Condoleance en Koffiekamer

In het uitvaartcentrum is er ruimte om elkaar te spreken, condoleances uit te wisselen en samen iets te drinken. Dit kan op vele manieren. Van een kop koffie tot een uitgebreide lunch in het restaurant. En van een broodje kaas tot een complete rijsttafel.

Is de plechtigheid in de namiddag of avond, dan is er bijvoorbeeld een receptie-, tapas- of ander arrangement mogelijk. Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg kunnen we vaak de tijden uitbreiden.

Bekijk ons overzicht eten en drinken

Het draait om uw wensen

De wensen van u en uw familie staan centraal in onze dienstverlening. En er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Leg uw persoonlijke ideeën, behoeften en wensen vooral aan ons voor. Dan denken we met u mee, passen we onze dienstverlening er zoveel mogelijk op aan en zorgen we dat de plechtigheid verloopt zoals u het wilt.

Bloemen

Wilt u bloemen laten bezorgen? Yardenhuis van Heerenveen heeft afspraken met de bloemisten in de buurt. Zij beschikken over een sleutel of leveren op afspraak.

Rituele bewassing

Trots is het uitvaartcentrum op haar nieuwe ruimte voor rituele bewassing. In de wijde omgeving van Heerenveen Noord is er geen vergelijkbare faciliteit te vinden voor rituele bewassing. Dat maakt deze ruimte één van de unieke voordelen van De Schans. Daarnaast onderhoudt De Schans goede contacten met de Islamitische en de Nederlands Hindoestaanse gemeenschap in de buurt.

Crematorium in de buurt

Op 10 minuten rijden van Uitvaartcentrum yardenhuis van Heerenveen ligt yardenhuis Schoterhof, een landelijk gelegen crematorium. Meer informatie over yardenhuis Schoterhof.

Route

Yardenhuis van Heerenveen ligt in een rustige omgeving van Heerenveen-Noord, maar toch dicht bij de afslag van de snelweg. Hierdoor is het uitvaartcentrum ook vanuit andere plaatsen binnen en buiten de regio goed bereikbaar. Bij de hoofdingang is een ruim parkeerterrein, maar ook in de buurt vindt u voldoende parkeergelegenheid. Reist u met het openbaar vervoer? Er is een bushalte vlakbij en op 5 minuten lopen ligt het NS-station.

Plan hier uw route naar yardenhuis Heerenveen.

Downloads

Informatieve documenten
Algemene voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Tarieven yardenhuis van Heerenveen

Uitvaartverzorgers in uw buurt

Kleine dingen persoonlijk maken; dat is wat mij drijft. Maak kennis
uitvaartverzorger carolein de lange Mijn doel is om een uitvaart te verzorgen die past bij de overledene en waar nabestaanden verder mee kunnen. Want een goed afscheid en het creëren van mooie herinneringen helpen in het rouwproces. Maak kennis

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt