"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"
Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een bevestiging te sturen en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Yardenhuis van Brabant in Oosterhout

Yardenhuis van Brabant in Oosterhout is het 1e crematorium van Yarden in Noord-Brabant. Het eigentijdse en toegankelijke pand is modulair gebouwd van duurzaam Accoya hout en ingedeeld volgens het plug-and-play-principe. Hierdoor is het gebouw eenvoudig groter of kleiner te maken, waarbij het milieu minimaal wordt belast. Ook is het gebouw grotendeels zelfvoorzienend dankzij de zonnepanelen op het dak.

R

Florijnstraat 60

4903 RM Oosterhout

Routebeschrijving
K 088 927 3640 088 927 3640
p

Stel uw vraag via ons

vragenformulier

Praktische informatie

Interieur van aula in crematorium Oosterhout

Interieur van aula in crematorium Oosterhout

Interieur Yarden crematorium Oosterhout

Interieur Yarden crematorium Oosterhout

Wegwerkzaamheden rondom yardenhuis van Brabant

In de aankomende periode tot en met 07-12-2020 vinden er wegwerkzaamheden plaats. De werkzaamheden vinden plaats aan de N631 Vijf Eikenweg tussen de rijksweg N281 en Oosterhout.

Tijdens deze periode vind er een omleiding route plaats. Houd u rekening met verlengde reistijd in verband met deze wegwerkzaamheden.

Kijkt u voor meer informatie omtrent de onderhoudswerkzaamheden op:

Nieuwsbrief onderhoudswerkzaamheden N631 september 2020

Crematorium en uitvaartcentrum Oosterhout

Yardenhuis van Brabant beschikt over één aula en één restaurant. We bieden nabestaanden altijd het alleenrecht op ons pand. U komt dus geen andere familie tegen op de tijd dat u gereserveerd heeft.

De aula van het crematorium heeft 150 zitplaatsen. Dit aantal is met de ontvangstruimte erbij uit te breiden naar 300 zitplaatsen. Vanuit de aula heeft u een uitzicht over de prachtige vijver en de bosrijke omgeving waarin het crematorium en uitvaartcentrum zich bevinden.

Het uitvaartcentrum van crematorium Oosterhout beschikt over 24-uurskamers met eigen ingang.

Samengevat beschikt yardenhuis van Brabant onder andere over:

 • 24-uurskamers met eigen ingang; rouwbezoek in intieme sfeer
 • Mogelijkheid om in de avond en in het weekend een uitvaart te houden
 • Verlichting in de aula aan te passen aan iedere gewenste kleur, thema of zelfs meerdere kleuren die elkaar afwisselen (club-stijl)
 • Volledige horecavoorziening. Alle culinaire wensen zijn bespreekbaar
 • Een rustiek uitzicht vanuit de aula op de vijver en het bos

Meer informatie? Neem contact op via yardenhuis.brabant@yarden.nl of bel 088 927 3640.

Virtuele rondleiding

Wilt u binnenkijken bij yardenhuis van Brabant? Volg de digitale rondleiding en bekijk de locatie vanuit 360 graden.

Uitvaartcentrum Oosterhout

De laatste verzorging van uw overleden dierbare kan zowel thuis als in het uitvaartcentrum plaatsvinden. U kunt hierbij aanwezig zijn en als u dat wilt helpen. Denk hierbij aan helpen bij het kammen van de haren of het helpen bij de volledige verzorging. De compleet ingerichte verzorgingsruimte van het uitvaartcentrum is ook geschikt voor rituele bewassingen. Voor nabestaanden is het uitvaartcentrum dag en nacht toegankelijk.

Het uitvaartcentrum beschikt over twee 24-uurskamers met een eigen ingang. Nabestaanden krijgen een eigen toegangspas van het uitvaartcentrum en de 24-uurskamer. Deze kunt u inrichten met bloemen, foto’s en persoonlijke bezittingen. U bepaalt zelf wanneer en hoe lang u bij uw overleden dierbare wilt zijn. Tevens kunt u een rouwbezoek organiseren in één van onze rouwkamers. Wij informeren u graag over deze mogelijkheden.

Condoleance & Catering

In de familiekamer kunt u in besloten kring bij elkaar zijn, voorafgaand aan de plechtigheid. Na de aulaplechtigheid kunt u, met een beperkt aantal mensen, afscheid nemen tot in de ovenruimte.

In ons sfeervolle restaurant kunt u samen zijn met alle mensen die u en uw dierbare een warm hart toedragen. De condoleance kan worden voorzien van alle wensen op het gebied van catering. Er zijn dan ook verschillende catering-arrangementen mogelijk. Van koffie met cake, een wijntje met borrelhapjes tot aan een drie-gangendiner.

Asbestemming

Na de crematie krijgt u de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen over de bestemming van de as. Er is bij yardenhuis van Brabant geen mogelijkheid om as uit te strooien op een strooiveld. Wel is mogelijk de as bij te zetten in de urnentuin of urnenmuur. Ook kunt u de as uitstrooien op een andere locatie naar keuze. We informeren u graag over de mogelijkheden van verstrooiing en nagedachtenisvormen.

Uitvaartcentrum Bruijns

Uitvaartcentrum Bruijns is sinds april 2015 gevestigd in hetzelfde gebouw als het yardenhuis van Brabant. Hierdoor kunnen we de verzorging, opbaring en desgewenst de crematie van uw overleden dierbare onder hetzelfde dak verzorgen. Dit uitvaartcentrum beschikt over ruime mogelijkheden voor het opbaren van uw dierbare. Er zijn 2 rouwkamers met vaste bezoektijden en 2 24-uurs rouwkamers.

Beeld & geluid

Yardenhuis van Brabant in Oosterhout is voorzien van de nieuwste en modernste technieken op gebied van audio, video en verlichting. Indien u geen foto of videopresentatie heeft, kijkt u uit over de bossen aan de Vijf Eikenweg.

U kunt bij ons muziek en beeld afspelen tijdens de uitvaartplechtigheid. Het meest gangbare software-programma is: PowerPoint. Dit programma biedt de mogelijkheid om op een professionele manier foto's en muziek af te spelen. De foto’s, video’s en/of muziek dienen uiterlijk 24 uur voor de plechtigheid te worden aangeleverd op CD of USB. Zo kunnen wij het materiaal op voorhand testen.

Indien u niet over tijd of kennis beschikt om een video- en/of fotopresentatie te maken, dan helpen onze medewerkers u graag. Hiervoor wordt wel een kleine vergoeding in rekening gebracht (zie de PDF met tarieven bij downloads).

Mogelijkheden voor foto en film

 • Mogelijkheid tot het afspelen van muziek en video
 • Foto’s worden via een diapresentatie afgespeeld
 • Materiaal kan worden aangeleverd op CD en USB
 • U kunt ook uw eigen laptop gebruiken

Uitvaartmuziek via Yarden.nl

Het crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie. U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via onze website. Hier vindt u een ruim aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen. Onze medewerkers adviseren u graag.

luister, kies en verstuur uw muziek

Opname van plechtigheid

Opnames van de plechtigheid worden enkel gemaakt op verzoek van de opdrachtgever. Nadat de opname is overgedragen wordt het bestaande materiaal door ons gewist. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan of vertonen in huiselijke kring. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk

Een uitvaart bij yardenhuis van Brabant verzorgen

Om u te helpen in de drukke emotionele periode die bij een overlijden komt kijken, wijzen wij u graag naar de checklist bij overlijden.

Informeer bij een overlijden ook direct naar het soort uitvaartverzekering van de overledene. Dit om goed inzicht te krijgen in wat wel of wat niet verzekerd is.

Ook voor vragen omtrent de uitvaartverzekering van de overledene staat u niet alleen. Wij helpen u graag met het oplossen van onduidelijkheden omtrent de polis. Wij vertellen u graag wat er mogelijk is en hoe de procedures verlopen.

Een uitvaartverzekering dekt geheel of gedeeltelijk de kosten van uw begrafenis of crematie. Hiermee kunnen uw nabestaanden later zorgeloos uw gewenste uitvaart regelen. Dat is prettig voor uw nabestaanden, maar ook voor uzelf. Heeft u vragen met betrekking tot een uitvaartverzekering voor uw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld:

 • Ben ik voldoende verzekerd?
 • Wat betaalt mijn verzekering uit?
 • Kan ik makkelijk een verzekering afsluiten bij Yarden?

Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Voor tarieven en meer gedetailleerde informatie omtrent een crematie bij yardenhuis van Brabant verwijzen wij u graag naar onderstaande downloads.

Kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart kunnen nogal variëren. De Yarden uitvaartkostencalculator geeft u een helder overzicht van de gemiddelde kosten die bij een uitvaart komen kijken.

Route

Plan hier uw route naar yardenhuis van Brabant in Oosterhout.

Andere locatie

Andere locaties in de regio:

Uitvaartcentrum Bruijns in Oosterhout

Downloads

Informatieve documenten:
Algemene Voorwaarden uitvaartfaciliteiten
Reglement
Aanvraag crematie bij yardenhuis van Brabant
Eten & Drinken bij Yarden
Tarieven yardenhuis van Brabant
Tarieven Eten & Drinken yardenhuis van Brabant


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger bij u in de buurt?

Yarden bij u in de buurt