Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering dekt geheel of gedeeltelijk de kosten van uw begrafenis of crematie. Zo zorgt u er nu alvast voor dat straks alles goed geregeld is.

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

Bereken direct uw premie

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Er zijn veel verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Als u wilt vergelijken, is het belangrijk dat u kijkt naar de wijze van uitkeren. Sommige uitvaartverzekeringen keren uit in geld, anderen kiezen voor een uitvaartverzekering die een vooraf afgesproken pakket aan diensten levert en weer andere uitvaartverzekeringen combineren beide opties. DELA biedt verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan en helpt u graag bij het vinden van een passende uitvaartverzekering.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat de kosten van uw begrafenis of crematie (deels) zijn gedekt. Een uitvaartverzekering is hetzelfde als een uitvaartpolis, een begrafenisverzekering of crematieverzekering. Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo zijn er uitvaartverzekeringen waarbij het verzekerd bedrag na uw overlijden wordt uitgekeerd zodat uw nabestaanden uw gewenste uitvaart kunnen regelen, dit noemen we een geld of kapitaalverzekering.
Met een DELA UitvaartPlan in Geld kiest u ervoor om een geldbedrag te verzekeren. Het geldbedrag keert DELA uit na een overlijden. Een geldverzekering is geschikt als u flexibel wilt zijn in de keuze voor een uitvaartverzorger of als aanvulling op een huidige uitvaartverzekering.

Er zijn ook uitvaartverzekeraars die een pakket aan uitvaartdiensten verzekeren. Dit noemt men een natura-uitvaartverzekering.
De dienstenverzekering van DELA bestaat uit een pakket uitvaartdiensten en uit een geldbedrag voor aanvullende wensen. Deze diensten worden voor en tijdens de uitvaart geregeld en verzorgd door DELA. De invulling van de diensten is aan u of aan uw nabestaanden. Kiest u er bij deze DELA uitvaartverzekering voor om uw uitvaart elders te laten uitvoeren? Dan wordt er een vergoeding voor het dienstenpakket uitgekeerd.

Waarom een uitvaartverzekering?

Een begrafenis of crematie in besloten kring kost al snel een paar duizend euro. Als u een uitvaartverzekering heeft, zijn de kosten van uw uitvaart (deels) gedekt. Uw nabestaanden kunnen voor de laatste keer afscheid van u nemen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de kosten van uw uitvaart.

  Wat kost een uitvaartverzekering?

  De maandelijkse kosten van uw uitvaartverzekering zijn afhankelijk van uw uitvaartwensen. Daarnaast is de leeftijd op het moment van afsluiten, de hoogte van het verzekerd bedrag en de periode waarin u premie betaalt, van invloed op het maandbedrag. Er zijn vaak verschillende premielooptijden mogelijk.

  Wat kost uw uitvaart?

  Wilt u snel en gemakkelijk uw uitvaartkosten berekenen? Met de Yarden uitvaartkostencalculator weet u binnen een paar minuten hoeveel uw uitvaart ongeveer kost.

  BEREKEN UW KOSTEN

  Wilt u rouwkaarten laten versturen? Wenst u een speciale en persoonlijke kist? Misschien denkt u na over een koets als rouwvervoer tijdens uw uitvaart. Al deze opties zijn van invloed op de uitvaartkosten en voor iedereen anders en heel persoonlijk. Ieder mens is immers anders en uniek.

  Uitvaartpolis van Yarden

  Het is niet mogelijk om een nieuwe Yarden uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht.

  Heeft u de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden? Dan kunt u uw bestaande uitvaartpolis nog wel aanpassen. Voordelen van de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering zijn:

  De voordelen:

  • Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
  • Zelf uw uitvaartverzorger en uitvaartlocatie uitkiezen
  • 10% extra budget als u kiest voor Yarden uitvaartzorg

  Het is mogelijk om de uitvaartverzekering van Yarden op verschillende manieren uit te
  laten uitkeren. Hieronder vindt u nogmaals kort de verschillende mogelijkheden.

  Kapitaalverzekering of uitvaartverzekering in geld

  U krijgt het bedrag waarvoor u verzekerd bent uitgekeerd in geld. Dit wordt bij overlijden uitgekeerd aan uw erfgenaam/begunstigde. Uw erfgenaam of begunstigde heeft alle vrijheid om dit geld te besteden. Uw erfgenaam hoeft dus niet per se het bedrag te gebruiken voor uw uitvaart.

  Natura sommenverzekering of natura sommenpolis

  Een natura sommenverzekering keert geen geld uit aan uw nabestaanden bij overlijden. Een natura sommenpolis geeft nabestaanden de mogelijkheid om kosten van uw uitvaart te declareren bij de uitvaartverzekeraar. Nabestaanden hebben dus wel de vrijheid over de invulling van uw gewenste uitvaart, maar kunnen het geld niet op een andere wijze besteden.

  Een combinatieverzekering

  Een combinatie van een kapitaal- en natura sommen verzekering is ook mogelijk. Yarden vergoedt dan een deel van de uitvaartkosten ter hoogte van uw gewenste bedrag. Het andere deel wordt uitgekeerd in geld aan de erfgenaam/begunstigde.

  U bepaalt zelf hoe u het verzekerd bedrag verdeelt. En u krijgt de vrijheid en flexibiliteit om dit altijd aan te passen.

  Meer informatie over de uitkering van uw uitvaartpolis

  Uitvaartverzekering aanvragen

  U wilt een uitvaartverzekering aanvragen? Het is niet meer mogelijk om bij Yarden een nieuwe polis af te sluiten. U kunt voor een nieuwe verzekering uiteraard wel bij DELA terecht.

  Meer informatie

  Bij het aanvragen van een uitvaartverzekering doorloopt u een aantal stappen.

  1. Bereken een indicatie van de kosten van uw uitvaart;
  2. Vul hier uw geboortedatum in en vergelijk de mogelijkheden;
  3. Kies een bij u passende uitvaartverzekering;
  4. Bepaal het verzekerde bedrag;
  5. Klik op uitvaartverzekering aanvragen;
  6. Vul uw persoonsgegevens in;
  7. Vul de gezondheidvraag in;
  8. Controleer de door u ingevulde gegevens;
  9. Bevestig de aanvraag van uw uitvaartverzekering.

  Na goedkeuring van de verzekeraar ben u verzekerd. Soms is het nodig om nog extra
  vragen over uw gezondheid te beantwoorden voordat de verzekeraar goedkeuring kan
  geven.

  Veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

  Kan ik nu ook weer nieuwe Yarden verzekeringen afsluiten?

  Nee, dit is bij Yarden niet meer mogelijk. In bepaalde gevallen is het nog wel mogelijk om uw kind aan te melden voor gratis kinderdekking of als uw kind 18 jaar of 21 jaar, in geval van een Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering, is geworden. Dit staat in uw polisvoorwaarden. Ook verhogen van het verzekerde bedrag bij bijvoorbeeld een Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering is nog mogelijk, dit na medische acceptatie. U kunt voor een nieuwe uitvaartverzekering uiteraard wel bij DELA terecht. Kijk hiervoor dela.nl/uitvaartplan.

  Hoe kan ik mijn kind aanmelden op mijn uitvaartverzekering?

  Als u al een uitvaartverzekering bij Yarden heeft, zijn er 2 manieren om uw kind aan te melden:

  1) Door te bellen naar 0800 – 1292
  2) Door contact op te nemen met de adviseur waarbij u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten.

  Bij het aanmelden van uw kind worden er 3 gezondheidsvragen gesteld. Nadat Yarden uw aanmelding goedgekeurd heeft, is uw kind gratis mee verzekerd tot zijn/haar 18e of 21e verjaardag (afhankelijk van de verzekering die u bij ons heeft afgesloten).

  Wat is een uitvaartpolis?

  Een uitvaartpolis is hetzelfde als een uitvaartverzekering. U sluit een uitvaartpolis af om de kosten van uw begrafenis of crematie te verzekeren. Zo krijgen uw nabestaanden alle rust en ruimte om afscheid van u te nemen. Zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de kosten van uw uitvaart. Uw uitvaartopolis dekt deze kosten geheel of gedeeltelijk.

  Wat vergoedt een uitvaartverzekering?

  Dat is afhankelijk van het door u gekozen verzekerde bedrag. Maar de polis vergoedt nooit meer dan het verzekerd bedrag.

  Wat kost een uitvaartverzekering per maand?

  U betaalt (in de meeste gevallen) maandelijks een premie voor uw uitvaartverzekering. De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren:

  • uw leeftijd
  • het aantal jaar dat u premie wilt betalen
  • de hoogte van het verzekerd bedrag.

  Kan ik mijn uitvaartverzekering bij Yarden later nog wijzigen?

  U kunt de samenstelling van uw Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden op ieder gewenst moment wijzigen. Zijn uw uitvaartwensen veranderd? Dan wilt u misschien ook uw verzekerd bedrag wijzigen. Bel ons dan op 0800 - 1292 om wijzigingen door te geven. Of voer zelf online de wijzigingen door binnen uw persoonlijke Mijn Yarden omgeving.

  Zijn mijn kinderen meeverzekerd op mijn uitvaartpolis?

  Wanneer u uw kind aanmeldt bij Yarden, is uw kind tot 18 jaar meeverzekerd. Heeft u een Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering dan is uw kind tot zijn/haar 21ste levensjaar meeverzekerd op uw polis. Uw kind is verzekerd voor hetzelfde verzekerd bedrag van de verzekeringnemer. Voor deze dekking hoeft u tot het 18e of 21ste levensjaar van uw kind geen premie te betalen.