Verzeker u ook van een goed afscheid:

U heeft al een uitvaartverzekering vanaf € 1,99 per maand.

Verzeker u ook van een goed afscheid:

U heeft al een uitvaartverzekering vanaf € 1,99 per maand.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering dekt geheel of gedeeltelijk de kosten van uw begrafenis of crematie. Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? De flexibele Yarden uitvaartverzekering geeft u 100% keuzevrijheid. Sluit nu snel en gemakkelijk een uitvaartpolis af. Hiermee kunnen uw nabestaanden later zorgeloos uw gewenste uitvaart regelen.

Vergelijking maandpremies uitvaartverzekeringen

Maandpremie
 • Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering
  € 8,36
 • Geld Garant Uitvaartplan
  € 10,23
 • Uitvaart Geld
  € 10,52
 • DELA UitvaartPlan Geld
  € 11,75
Data uit april 2018, bij een leeftijd van 30 jaar en een verzekerd bedrag van € 8.500. Berekend voor Yarden, Monuta en Dela o.b.v. looptijd 55 jaar, Ardanta o.b.v. 50 jaar.

Uitvaartverzekering afsluiten

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering of uitvaartpolis is hetzelfde als een begrafenisverzekering of crematieverzekering. U verzekert zich hiermee tegen de kosten van uw uitvaart. Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo zijn er uitvaartverzekeringen waarbij het verzekerd bedrag na uw overlijden wordt uitgekeerd zodat uw nabestaanden uw gewenste uitvaart kunnen regelen. Er zijn ook uitvaartverzekeraars die een pakket aan uitvaartdiensten verzekeren. Dit noemt met een natura-uitvaartverzekering. Het is vaak een pakket met standaard diensten, waardoor er weinig keuzevrijheid is bij de invulling van de uitvaart.

Een andere vorm is de natura-sommenverzekering, waarbij de uitvaartgerelateerde kosten worden vergoed aan de hand van ingediende facturen.

Waarom een uitvaartverzekering?

De flexibele uitvaartverzekering van Yarden geeft u alle keuzevrijheid. U kiest zelf op welke manier u uw verzekering laat uitkeren. Voor sommige mensen is het een geruststellende gedachte om te weten dat nabestaanden zich straks geen zorgen hoeven te maken over de kosten van de uitvaart. Uw nabestaanden krijgen hierdoor de gelegenheid om in alle rust afscheid te nemen. Het geeft u en uw naasten zekerheid. U kiest bij Yarden zelf hoe u het bedrag wilt laten uitkeren. Ook kiest u zelf de looptijd en het bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren. De premie is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen.

De voordelen van een uitvaartverzekering bij Yarden

Yarden maakt een goed afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar. Daarom bieden
we 1 verzekering voor iedereen: Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. De voordelen:

 • Scherpe premie al vanaf € 1,99 per maand
 • Flexibele verzekering met 100% keuzevrijheid
 • 3 eenvoudige gezondheidsvragen
 • Online uw verzekering inzien
 • Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren *

*Let op: dit geldt voor uitvaartverzekeringen die zijn afgesloten vanaf 2016.

UITVAARTVERZEKERING AFSLUITEN

Wat kost een uitvaartverzekering?

De maandelijkse kosten van uw uitvaartverzekering zijn onder meer afhankelijk van uw leeftijd op het moment van afsluiten, de hoogte van het verzekerd bedrag en de premielooptijd.

De premielooptijd is de termijn waarin u alle verschuldigde premies voor de polis afbetaalt. Er zijn verschillende premielooptijden mogelijk bij Yarden: u kunt een uitvaartverzekering afsluiten met een premielooptijd van 10, 20 of 30 jaar, of u kiest voor een looptijd tot uw 65e of 85e levensjaar.

Wilt u snel en gemakkelijk uw uitvaartkosten berekenen? Met de Yarden uitvaartkostencalculator weet u binnen een paar minuten hoeveel uw uitvaart ongeveer kost. Want als u nadenkt over uw eigen uitvaart, is er vast een aantal zaken dat voor u belangrijk is. Gaat uw voorkeur uit naar een begrafenis of crematie? Wilt u rouwkaarten laten versturen? Wenst u een speciale en persoonlijke kist? Misschien denkt u na over een koets als rouwvervoer tijdens uw uitvaart. Al deze opties zijn van invloed op de uitvaartkosten en voor iedereen anders en heel persoonlijk. Ieder mens is immers anders en uniek.

BEREKEN UW KOSTEN

Uitvaartpolis van Yarden

Het is mogelijk om de uitvaartverzekering van Yarden op verschillende manieren uit te laten uitkeren. Hieronder vindt u nogmaals kort de verschillende mogelijkheden.

Kapitaalverzekering of uitvaartverzekering in geld

U krijgt het bedrag waarvoor u verzekerd bent uitgekeerd in geld. Dit wordt bij ovelijden uitgekeerd aan uw erfgenaam/begunstigde. Uw erfgenaam of begunstigde heeft alle vrijheid om dit geld te besteden. Uw erfgenaam hoeft dus niet per se het bedrag te gebruiken voor uw uitvaart.

Natura sommenverzekering of natura sommenpolis

Een natura sommenverzekering keert geen geld uit aan uw nabestaanden bij overlijden. Een natura sommenpolis geeft nabestaanden de mogelijkheid om kosten van uw uitvaart te declareren bij de uitvaartverzekeraar. Nabestaanden hebben dus wel de vrijheid over de invulling van uw gewenste uitvaart, maar kunnen het geld niet op een andere wijze besteden.

Een combinatieverzekering

Een combinatie van een kapitaal- en natura sommen verzekering is ook mogelijk. Yarden vergoedt dan een deel van de uitvaartkosten ter hoogte van uw gewenste bedrag. Het andere deel wordt uitgekeerd in geld aan de erfgenaam/begunstigde.

U bepaalt zelf hoe u het verzekerd bedrag verdeelt. En u krijgt de vrijheid en flexibiliteit om dit altijd aan te passen.

Meer informatie over de uitkering van uw uitvaartpolis

Veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Wat is een uitvaartpolis?

Een uitvaartpolis is hetzelfde als een uitvaartverzekering. U sluit een uitvaartpolis af om de kosten van uw begrafenis of crematie te verzekeren. Zo krijgen nabestaanden alle rust en ruimte om afscheid van u te nemen. Zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de kosten van uw uitvaart. Uw uitvaartopolis dekt deze kosten geheel of gedeeltelijk.

Wat vergoedt een uitvaartverzekering?

Dat is afhankelijk van het door u gekozen verzekerde bedrag. Maar de polis vergoedt nooit meer dan het verzekerd bedrag.

Wat kost een uitvaartverzekering per maand?

U betaalt (in de meeste gevallen) maandelijks een premie voor uw uitvaartverzekering. De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • uw leeftijd
 • het aantal jaar dat u premie wilt betalen
 • de hoogte van het verzekerd bedrag.

Op basis van deze gegevens bereken wij uw maandpremie. Bij Yarden is het mogelijk om u al vanaf € 1,99 per maand te verzekeren. U bepaalt zelf de invulling van uw afscheid en het verzekerd bedrag dat bij uw persoonlijke uitvaart past. Ook beslist u zelf hoe Yarden het verzekerd bedrag uitkeert.

Is online een uitvaartverzekering afsluiten voordeliger?

Het maakt niet uit of u de verzekering online of telefonisch afsluit. Ukiest zelf wat u het prettigste vindt. Bekijk de mogelijkheden voor het afsluiten van uw uitvaartverzekering. U betaalt in alle gevallen een vast bedrag aan distributiekosten van € 59 per verzekerde. Als u kiest voor een persoonlijk adviesgesprek, betaalt u distributiekosten en advieskosten.

Kan ik mijn uitvaartverzekering bij Yarden later nog wijzigen?

Het is mogelijk om de samenstelling van uw uitvaartverzekering op ieder gewenst moment wijzigen. Zijn uw uitvaartwensen veranderd? Dan wilt u misschien ook uw verzekerd bedrag wijzigen. Bel ons dan op 0800 - 1292 om wijzigingen door te geven.

Hoe kan ik overstappen van mijn huidige uitvaartverzekeraar naar Yarden?

Als u een uitvaartpolis bij een andere uitvaartverzekeraar heeft, dan is het goed om de voorwaarden bij deze uitvaartpolis te bekijken. Vaak is er sprake van een opzegtermijn. Heeft u vragen over het overstappen naar Yarden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik een uitvaartverzekering aanvragen?

Een uitvaartverzekering aanvragen bij Yarden gaat snel en gemakkelijk online. U krijgt opties om de verzekering samen te stellen op basis van uw persoonlijke wensen.

Zijn mijn kinderen meeverzekerd op mijn uitvaartpolis?

Wanneer u uw kind aanmeldt bij Yarden, is uw kind tot zijn/haar 21ste levensjaar meeverzekerd op uw polis. Uw kind is verzekerd voor de waarde van uw polis. Voor deze dekking hoeft u tot het 21ste levensjaar van uw kind geen premie te betalen.

Heeft Yarden ook een uitvaartverzekering voor studenten?

Yarden heeft 1 uitvaartverzekering: Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Deze uitvaartverzekering is ook geschikt voor studenten. Hoe eerder je begint met een uitvaartverzekering, hoe lager je maandelijkse premie. Ben je dus student, dan is de maandelijkse premie voor een uitvaartverzekering nog erg laag.

Hoeveel premie betaal ik voor de uitvaartpolis van Yarden?

De premie die u betaalt is afhankelijk van meerdere factoren, bijvoorbeeld van uw leeftijd. Bereken uw premie om te weten te komen wat u zou betalen aan premie.

Welke uitvaartpolissen biedt Yarden aan?

Yarden biedt 1 polis aan: Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Wilt u deze uitvaartpolis afsluiten? Stel dan hier gemakkelijk uw uitvaartverzekering samen.

Uitvaart verzekeren bij Yarden

Een verzekering afsluiten bij Yarden is eenvoudig. U kunt zowel online als telefonisch een Yarden verzekering afsluiten, via 0800 1292. Wilt u meer informatie over uw persoonlijke situatie en een uitvaartpolis? Neem dan contact op met een van onze adviseurs voor een adviesgesprek. Of maak een afspraak met een onafhankelijk assurantietussenpersoon. Bekijk ons dienstverleningsdocument voor meer informatie over onze service.

Uw uitvaart verzekeren

dec

6

Impressie Nieuw Eykenduynen Den Haag

Nieuw Eykenduynen opent in zomer 2019

Nieuwbouw multifunctioneel uitvaartcentrum ligt op schema.

Nieuw Eykenduynen opent in zomer 2019

Op de Yarden Blog

dec

11

Inkomen partner bij overlijden
Wat is uw inkomen na overlijden partner?

Wat is bij overlijden het inkomen van uw partner? Als u er niet meer bent kán dit financiële gevolgen hebben voor uw nabestaanden.

Inkomen partner bij overlijden