Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Begrafenisverzekering afsluiten

Begrafenisverzekering en crematieverzekering zijn andere woorden voor uitvaartverzekering. Als u bij Yarden een uitvaartverzekering afsluit, bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart tot maximaal het verzekerd bedrag. Of u nu kiest voor een begrafenis of een crematie. De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden biedt u de mogelijkheid om het verzekerd bedrag te laten uitkeren, of om kosten van de uitvaart te laten vergoeden. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Direct afsluiten

Begrafenis of crematie? Met Yarden bent u verzekerd

Een begrafenisverzekering of begrafenispolis dekt na uw overlijden geheel of gedeeltelijk de kosten van de uitvaart. Een uitvaartplechtigheid kost gemiddeld € 8.000. Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie.

Begraven is vaak duurder dan cremeren door bijkomende kosten zoals de grafsteen, grafrechten en grafonderhoud. De kosten van een begrafenis zijn niet overal gelijk. Grafkosten verschillen per gemeente.

Tijdens uw leven bepaalt u zelf of u kiest voor begraven of cremeren. Met de Yarden uitvaartverzekering heeft u alle vrijheid om uw uitvaart te regelen zoals u dat wenst. Uw wensen voor uw begrafenis of crematie kunt u vastleggen in het uitvaartwensenformulier.

Door vooraf de kosten van uw uitvaart te berekenen, kunt u een verzekerd bedrag kiezen dat aansluit bij de wensen voor uw uitvaart.

Met de Yarden uitvaartkostencalculator of de uitvaartberekenaar van het Nibud berekent u snel en eenvoudig de geschatte kosten van uw uitvaart. U bepaalt zelf voor welk bedrag u uw begrafenis of crematie verzekert. Ook kiest u zelf hoe u het verzekerd bedrag van uw begrafenisverzekering laat uitkeren:

1. Yarden vergoedt uw uitvaart

De kosten van de uitvaart worden vergoed aan de hand van de rekeningen tot het maximaal verzekerd bedrag.

2. Uitkering in geld

Yarden keert het verzekerd bedrag uit aan uw nabestaanden. Dit noemen we een kapitaalverzekering.

3. Combinatie van laten vergoeden en geld

U kunt er ook voor kiezen om een deel van de uitvaartkosten direct door Yarden te laten vergoeden. En het andere deel van het verzekerd bedrag aan uw nabestaanden uit te keren.

U bepaalt zelf hoe u het verzekerd bedrag verdeelt. Ook dit is op elk moment aan te passen. Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden verandert namelijk mee met u en uw situatie.

Steun voor, tijdens en na de uitvaart

Een uitvaart is meer dan alleen een dierbare begraven of cremeren. Tijdens een belangrijke periode moeten nabestaanden in korte tijd veel regelen. Een goed afscheid helpt je verder in het rouwproces. En daar hoort dus ook ondersteuning voor, tijdens én na de uitvaart bij. Onze uitvaartverzorgers staan u dan ook graag bij.