Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Begrafenisverzekering afsluiten

Met een begrafenisverzekering zorgt u ervoor dat de kosten van uw begrafenis geheel of gedeeltelijk worden vergoed als u komt te overlijden. Dat is fijn voor uw nabestaanden, want een uitvaart kost gemiddeld € 8.000. In een periode van intens verdriet, hoeven zij zich niet druk te maken over de kosten van uw begrafenis en kunnen zij zich richten op het regelen van uw afscheid.

Waarom een begrafenisverzekering bij Yarden?

 • Zelf uw uitvaartverzorger uitkiezen
 • Zelf uw begraafplaats uitkiezen
 • 10% extra budget voor uw begrafenis als u kiest voor Yarden uitvaartzorg

Begrafenisverzekering afsluiten

Wat kost een begrafenisverzekering?

De maandelijkse kosten van uw begrafenisverzekering hangen af van meerdere factoren, zoals:

 • Op welke leeftijd u de begrafenisverzekering afsluit
 • Hoe lang u premie wilt betalen voor uw begrafenisverzekering
 • De hoogte van het bedrag dat u wilt laten uitkeren

Over het algemeen geldt dat hoe jonger u bent op het moment van afsluiten, hoe lager de maandpremie. Daarnaast is de premielooptijd van invloed. Hiermee bedoelen wij de totale periode dat u premie wilt betalen. Bij Yarden kunt u kiezen voor een looptijd van 10, 20, 30 jaar, of voor een looptijd tot uw 65e of 85e levensjaar.

De hoogte van het bedrag dat u wilt laten uitkeren voor uw begrafenis, noemen wij het verzekerd bedrag. Hoe hoog dit bedrag moet zijn, hangt af van uw persoonlijke wensen voor uw begrafenis. De een kiest voor een begrafenis in besloten kring, terwijl de ander gaat voor een begrafenis en plechtigheid waarbij iedereen welkom is.

Bereken de kosten van uw begrafenis

Wilt u een idee krijgen van de kosten van uw begrafenis zoals u die voor ogen hebt? De basiskosten van een begrafenis liggen tussen de € 2.500 en € 3.000. Hiermee zijn onderstaande kosten in elk geval gedekt:

 • Bespreken van de begrafenis
 • Begeleiden van de begrafenis
 • Regelen van wettelijke formaliteiten
 • Administratieve verwerking
 • Grafkist (basisuitvoering)

In onze uitvaartkostencalculator kunt u uw persoonlijke wensen invullen om een indruk te krijgen van de kosten die daarmee gepaard gaan. Kies voor een snelle berekening of vul uw wensen een voor een in.

Bereken uw begrafeniskosten

Uitkeren van uw begrafenisverzekering

U kiest hoe Yarden het verzekerde bedrag beschikbaar stelt aan uw nabestaanden. Dit zijn de opties:

 • Laat Yarden het bedrag overmaken
 • Laat uw erfgenaam nota's indienen
 • Combinatie van bovenstaande opties

De meeste mensen kiezen er voor om Yarden het verzekerd bedrag te laten overmaken. Het laten indienen van nota’s blijft echter ook populair. Als u kiest voor deze optie, is het handig dat u afstemt met uw erfgenaam of hij of zij in staat is om grotere bedragen voor te schieten. Lukt het niet om dit nu af te stemmen, dan kunt u ook kiezen voor een combinatie van 'laten uitkeren' en 'nota’s indienen'.

Uw begrafenisverzekering bij ernstige ziekte

Mocht u onverhoopt ernstig ziek worden en is genezing niet meer mogelijk? Dan kunt u maximaal 50% van de verzekerde waarde in geld als voorschot aanvragen. Met dit voorschot kunt u eventueel een laatste wens in vervulling laten gaan of bijvoorbeeld thuiszorg inschakelen als u wenst om nog wat langer thuis te blijven wonen.

Een begrafenisverzekering voor een uniek en persoonlijk afscheid

Op een persoonlijke en betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen van een geliefde, is van onschatbare waarde voor het rouwproces van nabestaanden. Met een begrafenisverzekering zadelt u uw nabestaanden niet op met (onverwachte) kosten en kunnen zij zich focussen op uw afscheid.

Bereken premie uitvaartverzekering

Veelgestelde vragen over onze begrafenisverzekering

Wat is een begrafenisverzekering?

Begrafenisverzekering is net als begrafenispolis een ander woord voor uitvaartverzekering. Met een begrafenisverzekering dekt u (deels) de kosten van uw afscheid. U kunt met een begrafenisverzekering niet alleen een begrafenis laten vergoeden, maar ook een crematie.

Vanaf welke leeftijd kan ik een begrafenisverzekering afsluiten?

U kunt vanaf 18 jaar een begrafenisverzekering afsluiten bij Yarden. Kies voor de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering.

Wat is een begrafenispolis?

Een begrafenispolis is een ander woord voor uitvaartverzekering. Met een begrafenispolis dekt u geheel of gedeeltelijk de kosten van uw begrafenis of crematie. Bij Yarden kiest u voor de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering als u een begrafenispolis wilt afsluiten.

Kan ik bij Yarden een begrafenispolis afsluiten?

Dat kan. Kies voor de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering en u heeft een begrafenispolis waarmee u de kosten van uw afscheid (deels) dekt.

Wat is een natura begrafenisverzekering?

Een natura begrafenisverzekering keert geen geld uit, maar betaalt de kosten van uw begrafenis rechtstreeks aan de uitvaartondernemer. In een natura begrafenisverzekering zit een vooraf afgesproken pakket aan diensten. Denk bijvoorbeeld aan een standaard kist, rouwkaarten en vervoer van de overledene. Een van de voordelen van de natura verzekering is dat de meeste wensen voor de begrafenis al vastgelegd zijn. Een van de nadelen van de natura verzekering is dat er weinig ruimte is voor persoonlijke wensen van de nabestaanden of dat zij vaak moeten bijbetalen om de begrafenis persoonlijker te maken.

Wat is een kapitaal begrafenisverzekering?

Een kapitaal begrafenisverzekering is een uitvaartverzekering die geld overmaakt. Een groot voordeel van deze verzekering is dat uw erfgenaam uw begrafenis volledig naar eigen inzicht in kan vullen. Hij of zij kan bij elke uitvaartverzorger in Nederland terecht en op elke begraafplaats. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

Bel gratis 0800 1292
Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

Bel mij terug

Online kosten van uitvaart uitzoeken

Sluit uw verzekering af

Sluit nu gemakkelijk en snel een Yarden uitvaartverzekering af tegen een aantrekkelijke premie.

Bereken nu uw premie