Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Geen uitvaartverzekering

Geen uitvaartverzekering, is dat een probleem? Een uitvaartverzekering is niet noodzakelijk. Bovendien is een uitvaartverzekering niet verplicht in Nederland.

Als u voldoende geld spaart, is het voor uw nabestaanden mogelijk om hiervan de uitvaart te betalen. En zeker als u op tijd begint is een flink bedrag opzij zetten voor uw uitvaart niet onmogelijk. Kortom; het hangt van uw persoonlijke en financiële situatie af. Denkt u aan sparen? Bedenk hoeveel jaar u wilt sparen en probeer een inschatting te maken van uw uitvaartkosten.

Kiest u voor een goede uitvaartverzekering dan maakt u zich geen zorgen over uw uitvaart. En uw nabestaanden ook niet. Een uitvaartverzekering betekent dat er direct geld beschikbaar is om uw uitvaart te betalen.

Niet verzekerd voor uw uitvaart

Hoe uw afscheid er precies uit komt te zien bepalen u en uw nabestaanden uiteraard helemaal zelf. Maar of u nu kiest voor een sobere of uitgebreide uitvaart, er zijn kosten aan verbonden. Wilt u niet dat uw nabestaanden ineens voor verrassingen komen te staan? Dan is het belangrijk om dit zelf vooraf goed te regelen.

Geen uitvaartverzekering, wat nu?

Het kan confronterend zijn om na te denken over uw eigen dood. Misschien staat deze nog heel ver van u vandaan. Of u wilt er niet over nadenken omdat het u emotioneert of het bepaalde herinneringen boven laat komen.

Juist dan kan een uitvaartverzekering u rust geven. Een uitvaartverzekering geeft u de zekerheid dat uw uitvaart geheel of gedeeltelijk wordt gedekt. Uw nabestaanden kunnen dan later zonder zorgen over de kosten uw afscheid organiseren. En u kunt nu bezig zijn met het leven.

Zelf sparen voor uw uitvaart

Zelf sparen voor uw uitvaart is een mogelijkheid. Het hangt van uw persoonlijke en financiële situatie af of sparen in uw geval verstandig is. Denkt u aan sparen? Bedenk hoeveel jaar u wilt sparen en probeer een inschatting te maken van uw uitvaartkosten.

Dit brengt echter risico's met zich mee. Stel, u spaart maandelijks een bepaald bedrag, dan bestaat het gevaar dat er niet genoeg gespaard is om de kosten voor de gewenste uitvaart te voldoen wanneer u eerder overlijdt dan verwacht. De kosten komen dan alsnog bij uw nabestaanden te liggen. Met een uitvaartverzekering bent u direct voor het hele verzekerd bedrag gedekt.

Uitvaartverzekering of zelf sparen

Wilt u zelf sparen voor uw uitvaart? Dan is genoeg financiële ruimte en discipline belangrijk. Hoe langer u leeft hoe meer geld u moet sparen voor uw uitvaart. Maar uw uitvaartkosten stijgen ook. Dit komt omdat de kosten van een begrafenis of crematie jaarlijks stijgen.

Kiest u ervoor om een uitvaartverzekering af te sluiten? Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

  Bereken mijn premie


  Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

  Kunnen wij u helpen?

  Bel gratis 0800 1292
  Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

  Bel mij terug

  Online kosten van uitvaart uitzoeken

  Sluit uw uitvaartverzekering af

  Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

  Bereken nu uw premie