Berichtengeving Yarden Uitvaartverzekeringen in de media

In een aantal media verschenen onlangs berichten over Yarden Uitvaartverzekeringen. Op deze pagina leest u ons officiële statement.

Statement Yarden

“Het is juist dat de solvabiliteit van Yarden Uitvaartverzekeringen N.V. onder druk staat. Dat komt onder andere door de samenstelling van het polisbestand en de lage rente.

De directie van Yarden Uitvaartverzekeringen heeft op 22 augustus 2018 vastgesteld dat de noodzakelijke omzetting van de pakketpolissen naar een sommenpolis in 2007 niet op een juiste wijze heeft plaatsgevonden. Daardoor hebben de polishouders nog altijd een pakketverzekering en is de situatie van vóór 2007 weer actueel geworden. Dit heeft tot gevolg dat Yarden de technische voorzieningen dermate moest verhogen waardoor de solvabiliteit sterk daalde. Daardoor staan de lange termijn buffers ten aanzien van het eigen vermogen van Yarden onder druk.

Yarden werkt op dit moment hard aan de versterking van haar buffers en heeft bij De Nederlandsche Bank een herstelplan ingediend om weer aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen. Het kost enige tijd om dit proces zorgvuldig te doorlopen. Die tijd is er ook omdat er geen druk op de liquiditeit is. Yarden kan de uitvaarten, die voor polishouders uitgevoerd moeten worden, gewoon uitvoeren.”

  Animatievideo over dekkingseisen

  In bovenstaand statement gaat het over de solvabiliteit van Yarden, ook wel dekkingseisen genoemd. Wat betekent dit? Bekijk onderstaande animatie voor een korte uitleg.

  Contact

  Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.


  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op of kijk bij veelgestelde vragen.

  Veelgestelde vragen

  Orchidee uitvaart bloemen Yarden

  Over Yarden

  Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

  Lees over Yarden