Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Islamitische uitvaartverzekering regelen

Veel islamieten willen na hun overlijden graag volgens islamitische tradities en regels begraven worden. In Nederland, of in het geboorteland. Dat kan natuurlijk. Om de kosten hiervan te dekken, is het aan te raden een islamitische uitvaartverzekering af te sluiten. Bij Yarden kunt u zich verzekeren voor de kosten van de uitvaart in Nederland, maar ook voor eventueel vervoer van het lichaam naar uw geboorteland. Met het afsluiten van een islamitische uitvaartverzekering, neemt u uw nabestaanden zorg voor later uit handen. Wij helpen u graag verder.

Waarom een islamitische uitvaartverzekering in geld bij Yarden?

  • U bepaalt zelf waaraan u het verzekerd bedrag wilt besteden
  • Yarden heeft professionele en betrokken uitvaartverzorgers in dienst met specialistische kennis over een islamitisch afscheid
  • De verzekering is eenvoudig online af te sluiten en altijd aan te passen

Islamitische verzekering afsluiten

Wat kost een islamitische begrafenis?

De kosten van een islamitische begrafenis worden voor een groot deel bepaald door de keuze of u in het land van herkomst of in Nederland begraven wilt worden. Het is verstandig uw wensen in kaart te brengen. Zo heeft u een indicatie van de kosten die erbij komen kijken, en dus van welk verzekerd bedrag nodig is om uw uitvaartwensen te realiseren.

Kiest u voor een islamitische begrafenis in uw vaderland? Met onze uitvaartverzekering voor moslims verzekert u zich voor de kosten van het overbrengen van uw lichaam naar het land van herkomst (repatriëring). Kiest u voor een islamitische begrafenis in Nederland? Dan begeleiden onze uitvaartverzorgers uw nabestaanden graag bij het regelen van een mooi afscheid volgens islamitische regels en tradities.

Islamitische uitvaartverzekering vergelijken

Een islamitische uitvaart kent verschillende tradities, rituelen en regels. Natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat de kosten van uw islamitische uitvaart zijn gedekt. Daarom is het goed om u van tevoren te verdiepen in de kosten van uw toekomstige islamitische uitvaart en hiervoor een verzekering af te sluiten. Hiermee voorkomt u financiële zorgen voor uw nabestaanden en zorgt u ervoor dat zij zich in een verdrietige periode volledig kunnen richten op de islamitische begrafenisrituelen en het rouwen.

Een passende uitvaartverzekering afsluiten kan lastig zijn. Het is daarom altijd goed om verschillende islamitische uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Verschillende soorten

Let wel op dat u dezelfde type uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijkt, dus een 'uitvaartverzekering in geld' met een 'uitvaartverzekering in geld'. Er zijn namelijk 3 verschillende soorten uitvaartverzekeringen die uw islamitische uitvaart kunnen vergoeden:

  1. De uitvaartverzekering 'in geld' of 'kapitaal'. Deze verzekering maakt het verzekerde geldbedrag over aan uw nabestaanden. Zij hebben daarmee de volledige vrijheid in het regelen van uw islamitische uitvaart.
  2. De natura uitvaartverzekering. Bij deze verzekering wordt er een pakket aan diensten vergoed. Een voordeel hiervan is dat uw nabestaanden weinig hoeven te regelen. De keerzijde is dat er minder ruimte is voor eigen inbreng.
  3. De combinatieverzekering. Bij diverse uitvaartverzekeraars is ook een combinatie mogelijk van bovenstaande verzekeringen.

Bij Yarden kunt u kiezen voor elk van de 3 bovengenoemde opties. Kiest u bij ons voor de islamitische uitvaartverzekering in geld, dan komt het volledige bedrag vrij na uw overlijden. Yarden maakt het bedrag rechtstreeks over naar uw nabestaanden. Zij kunnen dit bedrag dan besteden aan wat u wenst en belangrijk vindt.

Islamitische uitvaartverzekering afsluiten

Overbrengen van het lichaam

De kosten voor 'repatriëring' van het lichaam kunt u bij Yarden opnemen in de dekking van uw islamitische uitvaartverzekering. Bij een begrafenis in het buitenland moeten formaliteiten worden geregeld bij overheidsinstanties zoals de ambassade, de gemeente en het consulaat. Uw lichaam moet worden vervoerd en uw nabestaande(n) wil(len) wellicht mee, met eventuele begeleiders.

Tot slot is het ook goed om u alvast te verdiepen in de kosten van de door u gewenste begraafplaats in uw geboorteland. Als u hier een goed beeld van heeft, kunt u het bedrag bepalen dat u na uw overlijden wilt laten uitkeren door Yarden (op een Nederlandse bankrekening). Heeft u nog niet alles concreet? Dat is geen probleem. Na het afsluiten van uw verzekering kunt u het verzekerd bedrag altijd nog verhogen of verlagen.

Hoe verloopt het repatriëren, het vervoer van het lichaam naar het land van herkomst?

  • Nadat het overlijden is vastgesteld, volgt allereerst de rituele wassing, uitgevoerd door mensen van hetzelfde geslacht als de overledene.
  • Het lichaam wordt in een lijkwade (Kafan) gewikkeld en daarna volgt het Al-djanaazah gebed.
  • Voor het luchttransport wordt het lichaam in een zinken kist gelegd. Yarden maakt gebruik van de diensten van mortuarium Schiphol.
  • Bij aankomst in uw vaderland wordt het lichaam aan de nabestaanden overgedragen. De familie begraaft het lichaam met het hoofd in de richting van de Ka’aba in Mekka.

Moslim uitvaart in Nederland

U kunt uw islamitische begrafenis ook in Nederland laten verzorgen. Zo kunt u worden begraven in de buurt van uw kinderen en kleinkinderen. Eeuwige grafrust kan op een aantal begraafplaatsen in Nederland gegarandeerd worden. Hierbij is het afkopen van een graf vermoedelijk de grootste kostenpost (gemiddeld € 5000). Houd hier rekening mee bij het in kaart brengen van uw uitvaartwensen, als u het bedrag bepaalt dat u wilt laten uitkeren door Yarden als u komt te overlijden.

Yarden-locaties bieden faciliteiten voor de rituele wassing. Wij hebben professionele en betrokken uitvaartverzorgers in dienst met specialistische kennis over een islamitisch afscheid. Wij helpen graag de uitvaart te regelen naar eigen wensen en tradities.

Islamitische uitvaartverzekering

Yarden streeft ernaar om iedereen een goed afscheid te geven en dit met onze uitvaartverzekering ook betaalbaar te maken. De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is een flexibele verzekering met 100% keuzevrijheid. U bepaalt zelf hoe hoog het verzekerd bedrag is, dus ook of u de kosten voor eventueel vervoer van het lichaam en/of vliegtickets voor nabestaanden wilt meeverzekeren. Mochten uw wensen wijzigen, dan kunt u uw uitvaartverzekering altijd tussentijds nog aanpassen.

Islamitische uitvaartverzekering afsluiten


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

Bel gratis 0800 1292
Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

Bel mij terug

Online kosten van uitvaart uitzoeken

Sluit uw uitvaartverzekering af

Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

Bereken nu uw premie