Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Islamitische begrafenis verzekeren

Veel islamieten wensen na hun overlijden, in hun vaderland begraven te worden. Het overbrengen van het lichaam naar het land van herkomst (repatriëring) zorgt voor hoge begrafeniskosten. Veel moslims sluiten tegenwoordig een islamitische uitvaartverzekering af om zich hiervoor in te dekken.

Wat kost een islamitische begrafenis?

Met een uitvaartverzekering voor moslims verzekert u zich voor de kosten van de repatriëring. U neemt uw nabestaanden zorg voor later uit handen. Het verzekerde bedrag komt vrij na uw overlijden, en mag volledig naar keuze besteed worden. Uw nabestaanden kunnen zich volledig richten op de islamitische begrafenisrituelen en het rouwen.

Repatriëring

Na de rituele wassing en het omwikkelen van de overledene in een lijkwade (Kafan) volgt het Al-djanaazah gebed. Voor het luchttransport wordt het lichaam in een zinken kist gelegd. Yarden maakt gebruik van de diensten van mortuarium Schiphol. De kosten voor repatriëring kunt u opnemen in uw uitvaartverzekering. Bij aankomst in uw vaderland wordt het lichaam aan de nabestaanden overgedragen. De familie begraaft het lichaam met het hoofd in de richting van de Ka’aba in Mekka.

Moslim uitvaart in Nederland

In Nederland kunt u ook uw islamitische begrafenis laten verzorgen. Eeuwige grafrust kan op een aantal begraafplaatsen in Nederland gegarandeerd worden. Zo wordt u begraven in de buurt van uw kinderen en kleinkinderen. Yarden-locaties bieden faciliteiten voor de rituele wassing. De uitvaartverzorgers van Yarden kunnen u helpen de uitvaart te regelen.

Islamitische uitvaartverzekering

De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering is een flexibele verzekering met 100% keuzevrijheid. U kunt zelf bepalen hoe hoog het verzekerde bedrag is, en of u de kosten voor repatriëring of vliegtickets mee wilt verzekeren. Wij streven ernaar om iedereen een goed afscheid te geven en dit met onze verzekeringen ook betaalbaar te maken. Want een goed afscheid helpt je verder.

Bereken uw premie


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

Bel gratis 0800 1292
Maandag t/m zaterdag: 8.00 - 17.00 uur.

Bel mij terug

WebChat

Online kosten van uitvaart uitzoeken

Sluit uw verzekering af

Sluit nu gemakkelijk en snel een Yarden uitvaartverzekering af tegen een aantrekkelijke premie.

Bereken nu uw premie