Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Islamitische uitvaartverzekering regelen

Veel islamieten willen na hun overlijden graag volgens islamitische tradities en regels begraven worden. In Nederland, of in het geboorteland. Dat kan natuurlijk. Om de kosten hiervan te dekken, is het aan te raden een islamitische uitvaartverzekering af te sluiten.

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Voor een klein bedrag per maand hebben uw dierbaren geen zorgen over hoge uitvaartkosten. Wilt u meer lezen over de uitvaartverzekering van DELA? Kijk dan op DELA.nl

Waarom een islamitische uitvaartverzekering bij DELA?

 • Flexibel, makkelijk aan te passen aan uw wensen
 • Bij de geldverzekering: uw familie ontvangt een geldbedrag om de begrafenis zelf te verzorgen in Nederland of in het buitenland
 • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst. Het verzekerd bedrag is waardevast, het stijgt mee met de uitvaartkosten
 • Kinderen zijn voordelig meeverzekerd tot hun 25e levensjaar
 • Alle hulp voor uw familie bij het regelen van een islamitische uitvaart

Islamitische verzekering afsluiten

Wat kost een islamitische begrafenis?

De kosten van een islamitische begrafenis worden voor een groot deel bepaald door de keuze of u in het land van herkomst of in Nederland begraven wilt worden. Het is verstandig uw wensen in kaart te brengen. Zo heeft u een indicatie van de kosten die erbij komen kijken, en dus van welk verzekerd bedrag nodig is om uw uitvaartwensen te realiseren.

Kiest u voor een islamitische begrafenis in uw vaderland? Met een uitvaartverzekering voor moslims verzekert u zich voor de kosten van het overbrengen van uw lichaam naar het land van herkomst (repatriëring). Kiest u voor een islamitische begrafenis in Nederland? Dan begeleiden onze uitvaartverzorgers uw nabestaanden graag bij het regelen van een mooi afscheid volgens islamitische regels en tradities.

Islamitische uitvaartverzekering vergelijken

Een islamitische uitvaart kent verschillende tradities, rituelen en regels. Natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat de kosten van uw islamitische uitvaart zijn gedekt. Daarom is het goed om u van tevoren te verdiepen in de kosten van uw toekomstige islamitische uitvaart en hiervoor een verzekering af te sluiten. Hiermee voorkomt u financiële zorgen voor uw nabestaanden en zorgt u ervoor dat zij zich in een verdrietige periode volledig kunnen richten op de islamitische begrafenisrituelen en het rouwen.

Een passende uitvaartverzekering afsluiten kan lastig zijn. Het is daarom altijd goed om verschillende islamitische uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Verschillende soorten

Bij het afsluiten van een DELA uitvaartverzekering kiest u tussen een geldverzekering en een dienstenverzekering.

 1. Met de geldverzekering krijgt uw familie een bedrag om zelfstandig de uitvaart te regelen. Ze kunnen zelf een islamitische uitvaartverzorger kiezen in Nederland of in het buitenland.
 2. Met een dienstenverzekering verzekert u een pakket uitvaartdiensten. Zo krijgt uw familie begeleiding van een professionele uitvaartverzorger van DELA. Hij of zij komt bij uw familie thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Ook zaken zoals het verzorgen en vervoeren van de overledene zijn verzekerd. Uitvaartverzorgers met kennis van islamitische begrafenissen staan klaar om te helpen bij islamitische rituelen en eeuwige grafrust. 
 3. De combinatieverzekering. Bij diverse uitvaartverzekeraars is ook een combinatie mogelijk van bovenstaande verzekeringen.

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht.

Meer informatie

Overbrengen van het lichaam

De kosten voor 'repatriëring' van het lichaam kunt u opnemen in de dekking van uw islamitische uitvaartverzekering. Bij een begrafenis in het buitenland moeten formaliteiten worden geregeld bij overheidsinstanties zoals de ambassade, de gemeente en het consulaat. Uw lichaam moet worden vervoerd en uw nabestaande(n) wil(len) wellicht mee, met eventuele begeleiders.

Tot slot is het ook goed om u alvast te verdiepen in de kosten van de door u gewenste begraafplaats in uw geboorteland. Als u hier een goed beeld van heeft, kunt u het bedrag bepalen dat u na uw overlijden wilt laten uitkeren.

Hoe verloopt het repatriëren, het vervoer van het lichaam naar het land van herkomst?

 • Nadat het overlijden is vastgesteld, volgt allereerst de rituele wassing, uitgevoerd door mensen van hetzelfde geslacht als de overledene.
 • Het lichaam wordt in een lijkwade (kafan) gewikkeld en daarna volgt het Al-djanaazah gebed.
 • Voor het luchttransport wordt het lichaam in een zinken kist gelegd. Yarden maakt gebruik van de diensten van mortuarium Schiphol.
 • Bij aankomst in uw vaderland wordt het lichaam aan de nabestaanden overgedragen. De familie begraaft het lichaam met het hoofd in de richting van de Ka’aba in Mekka.

Moslim uitvaart in Nederland

U kunt uw islamitische begrafenis ook in Nederland laten verzorgen. Zo kunt u worden begraven in de buurt van uw kinderen en kleinkinderen. Eeuwige grafrust kan op een aantal begraafplaatsen in Nederland gegarandeerd worden. Hierbij is het afkopen van een graf vermoedelijk de grootste kostenpost (gemiddeld € 5000). Houd hier rekening mee bij het in kaart brengen van uw uitvaartwensen, als u het bedrag bepaalt dat u wilt laten uitkeren als u komt te overlijden.

Yarden-locaties bieden faciliteiten voor de rituele wassing. Wij hebben professionele en betrokken uitvaartverzorgers in dienst met specialistische kennis over een islamitisch afscheid. Wij helpen graag de uitvaart te regelen naar eigen wensen en tradities.

Islamitische uitvaartverzekering

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Voor een klein bedrag per maand hebben uw dierbaren geen zorgen over hoge uitvaartkosten en helpen we een mooie uitvaart te regelen. Wilt u meer lezen over de uitvaartverzekering van DELA? Kijk dan op DELA.nl. Neem bij vragen telefonisch contact op met de klantenservice van DELA via 040 260 16 36.

Islamitische uitvaartverzekering afsluiten


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

Bel gratis 0800 1292
Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

Bel mij terug

Online kosten van uitvaart uitzoeken

Sluit uw uitvaartverzekering af

Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

Bereken nu uw premie