Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Een uitvaartverzekering voor uw kind

De geboorte van een kind brengt veel geluk en liefde met zich mee. Maar ook verantwoordelijkheden. Een uitvaartverzekering voor uw kind is misschien het laatste waar u aan wilt denken. Toch geeft het afsluiten van een uitvaartverzekering voor kinderen u het vertrouwen dat zij verzekerd zijn voor een passende uitvaart.

Uitvaartverzekering bij Yarden?

Heeft u een uitvaartverzekering bij Yarden? Dan zijn er 2 mogelijkheden om uw kind te verzekeren. U kiest ervoor om uw kind gratis mee te verzekeren. Uw kind krijgt dan een eigen polis waarbij de waarde is gekoppeld aan het verzekerd bedrag van de verzekeringnemer. Deze verzekering vervalt als uw kind 21 jaar is. De 2e mogelijkheid is dat u een eigen uitvaartverzekering afsluit voor uw kind van jongs af aan.

Kinderen mee verzekeren tot 21 jaar
zonder extra kosten

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden biedt de mogelijkheid om kinderen gratis mee te verzekeren. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Meld uw kind dan aan bij Yarden. Na onze goedkeuring krijgt uw kind een zelfstandige, volwaardige polis.

De verzekerde waarde van uw  polis is gekoppeld aan de waarde van de polis van uw kind. Voor deze dekking betaalt u geen premie tot 21 jaar! Direct uw kind aanmelden en gratis meeverzekeren? Neem contact op met Yarden.

Meld mijn kind nu aan

Eigen verzekering voor uw kind afsluiten

Kiest u ervoor om een eigen uitvaartverzekering af te sluiten voor uw kind(eren)? Dan betaalt u een lage premie. Op het moment dat uw kind 21 jaar is krijgt hij/zij de mogelijkheid om deze polis over te nemen. Onder dezelfde voorwaarden en tegen een gunstige premie.

Heeft u uw kind aangemeld voor meeverzekeren én daarnaast een eigen uitvaartverzekering voor uw kind afgesloten? Bij overlijden voor het 21e levensjaar bestaat het totale verzekerd bedrag uit:

  • Het verzekerd bedrag uit zijn of haar eigen uitvaartverzekering.
  • Plús het verzekerd bedrag van de verzekeringnemer waaraan uw kind is gekoppeld.

Het verzekerd bedrag is maximaal € 20.000  uit beide polissen.

Voor ongeboren kinderen en baby’s tot 6 maanden geldt een uitzondering. Uw ongeboren kind is, vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na geboorte automatisch meeverzekerd, mits uw polis langer dan 1 jaar loopt. Yarden vergoedt dan uitvaartgerelateerde kosten tot een bedrag van € 2500. Tenzij uw kind door u al is aangemeld voor een eigen polis of meeverzekerd op uw polis. Er is dan geen recht op bovenstaand bedrag.

Lees meer over Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering van Yarden. Voor kinderen.

Veelgestelde vragen

Is mijn kind gratis meeverzekerd?

Uw kind is 6 maanden na de geboorte tot de 21e verjaardag gratis mee te verzekeren. Is uw kind nog niet verzekerd? Meldt uw kind of kinderen dan aan bij Yarden. Voorwaarde is dat uw kind in Nederland woont en wij uw aanmelding accepteren.

De dekking bij overlijden is gelijk aan dat van de verzekeringnemer (de persoon die de polis heeft afgesloten). Deze gratis kinderverzekering vervalt op de 21e verjaardag van het kind. U heeft dan de mogelijkheid om de polis tegen premiebetaling te continueren.

Als ik zwanger ben; is mijn ongeboren kind dan verzekerd?

Uw ongeboren kind is, vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na geboorte automatisch meeverzekerd. Yarden vergoedt dan uitvaartgerelateerde kosten tot een bedrag van € 2500. Tenzij uw kind bij geboorte al is aangemeld, dan vervalt deze dekking.

Na deze 6 maanden  is uw kind niet automatisch meeverzekerd. Als u dit alsnog wilt regelen, neem dan contact op met Yarden om uw kind aan te melden.

Is een uitvaartverzekering voor mijn kind verplicht?

Een uitvaartverzekering voor uw kind is niet verplicht. Toch is dit het overwegen waard. Yarden biedt hiervoor verschillende mogelijkheden:

  • Een eigen uitvaartverzekering voor uw kind(eren), deze blijft doorlopen na de 21e verjaardag
  • Een gratis uitvaartverzekering voor uw kind(eren), deze loopt af als uw dochter of zoon 21 jaar oud is.

Hoeveel premie betaal ik voor de uitvaartverzekering voor mijn kind?

Wilt u uw kind gratis meeverzekeren dan betaalt u geen premie. De kinderdekking vervalt als het kind 21 jaar is. Kiest u ervoor om een aparte betalende uitvaartverzekering voor uw kind af te sluiten dan zijn de premies relatief laag. Dat is ook logisch, want statistisch gezien zal uw kind langer leven dan iemand van 80 jaar. Hierdoor betaalt uw kind dus meerdere jaren premie. Hoe jonger u bent, hoe lager de premie is.

Bestaat er een aparte uitvaartverzekering voor studenten?

Nee, er bestaat niet zoiets als een uitvaartverzekering voor studenten bij Yarden. Toch is het vaak zo dat juist in deze periode wanneer jongeren gaan studeren er meerdere zaken moeten worden geregeld rondom verzekeringen. Wellicht hebben je ouders een aparte uitvaartverzekering voor je afgesloten. Mischien dat je gratis bent meeverzekerd voor het bedrag op de polis van de verzekeringnemer. Bespreek eens met je ouders of er iets geregeld is rondom een uitvaartverzekering. Heb je vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Welke vergoeding keert de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering uit?

U kunt uw eigen kind(eren) vanaf de geboorte tot de 21e verjaardag gratis meeverzekeren. U moet ons alleen laten weten dat u dat wilt en voor welk(e) kind(eren). Na goedkeuring door Yarden is uw kind gratis meeverzekerd. Wij raden aan om uw kind zo snel mogelijk na de geboorte bij te schrijven op uw eigen uitvaartverzekering. Het wel of niet laten bijschrijven van uw kinderen op uw uitvaartverzekering heeft invloed op de vergoeding die Yarden uitkeert in het geval van overlijden.
Bekijk de tabel hieronder:

Meer over uitvaartverzekeringen