Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Een uitvaartverzekering voor uw kind

De geboorte van een kind brengt veel geluk en liefde met zich mee. Maar ook verantwoordelijkheden. Een uitvaartverzekering voor uw kind is misschien het laatste waar u aan wilt denken. Toch geeft het afsluiten van een uitvaartverzekering voor kinderen u het vertrouwen dat zij verzekerd zijn voor een passende uitvaart.

Uitvaartverzekering bij Yarden?

Heeft u een uitvaartverzekering bij Yarden? Dan zijn er 2 mogelijkheden om uw kind te verzekeren.

 1. De eerste optie is om uw kind gratis mee te verzekeren. Staat de optie gratis kinderdekking in uw Yarden-polisvoorwaarden? Dan kan bij Yarden een gratis kinderverzekering worden aangevraagd tot 18 of 21 jaar. Uw kind krijgt dan een eigen polis waarbij de waarde is gekoppeld aan het verzekerd bedrag van de verzekeringnemer. Deze verzekering vervalt als uw kind 18 of 21 jaar is. Informeer vervolgens tijdig bij Yarden of het omzetten naar een volwassen Yarden polis mogelijk is of sluit een nieuwe uitvaartverzekering af bij DELA.
 2. De tweede mogelijkheid is dat u van jongs af aan een eigen uitvaartverzekering tegen premiebetaling afsluit voor uw kind(eren). Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van DELA via 040 260 16 36. Wilt u eerst meer lezen over het DELA UitvaartPlan? Kijk dan op DELA.nl.

Kinderen gratis mee verzekeren tot 21 jaar

De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden biedt de mogelijkheid om kinderen gratis mee te verzekeren. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Meld uw kind dan aan bij Yarden. Voorwaarde is dat uw kind in Nederland woont. Bij het aanmelden van uw kind worden 3 gezondheidsvragen gesteld. Nadat Yarden uw aanmelding goedgekeurd heeft, is uw kind gratis mee verzekerd tot zijn/haar 21e verjaardag.

De verzekerde waarde van uw polis is gekoppeld aan de waarde van de polis van uw kind. Voor deze dekking betaalt u geen premie tot 21 jaar. Wilt u direct uw kind aanmelden en gratis meeverzekeren? Neem dan contact op met Yarden.

Meld mijn kind nu aan

Eigen verzekering voor uw kind afsluiten

Kiest u ervoor om een eigen uitvaartverzekering tegen premiebetaling voor uw kind(eren) af te sluiten, dus vanaf jongs af aan? Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt in dit geval kiezen voor een nieuwe uitvaartverzekering bij DELA. Er zijn dan 2 opties.

 1. Heeft u zelf een uitvaartverzekering bij Yarden lopen? Dan kunt u los daarvan bij DELA een eigen polis tegen premiebetaling voor uw kind afsluiten. U betaalt dan zelf nog wel zijn/haar premie. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van DELA via 040 260 16 36. Wilt u eerst meer lezen over het DELA UitvaartPlan? Kijk dan op DELA.nl.
 2. Heeft u zelf nog geen uitvaartverzekering en wilt u samen met uw kind(eren) een uitvaartverzekering afsluiten? Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij uw gezin past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk een DELA UitvaartPlan af.

Heeft u al een verzekering voor uw kind?

Heeft u uw kind aangemeld voor gratis meeverzekeren én daarnaast een eigen Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering van Yarden voor uw kind afgesloten? Bij overlijden voor het 21e levensjaar bestaat het totale verzekerd bedrag uit:

 • Het verzekerd bedrag uit zijn of haar eigen uitvaartverzekering.
 • Plús het verzekerd bedrag van de verzekeringnemer waaraan uw kind is gekoppeld.

Yarden keert niet meer uit dan maximaal 20.000 euro.

Voor ongeboren kinderen en baby’s tot 6 maanden geldt een uitzondering. Uw ongeboren kind is, vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na geboorte automatisch meeverzekerd, mits uw polis langer dan 1 jaar loopt en alle premies zijn voldaan. Yarden vergoedt dan uitvaartgerelateerde kosten tot een bedrag van € 2.500. Tenzij uw kind door u al is aangemeld voor een eigen polis of meeverzekerd op uw polis.

Lees meer over de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering van Yarden voor kinderen.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn kind gratis meeverzekeren als ik nog geen uitvaartverzekering heb?

Het afsluiten van een nieuwe uitvaartverzekering is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt in dat geval kiezen voor een nieuwe verzekering bij DELA. Kijk hiervoor op DELA.nl. Tijdens het online afsluiten van uw eigen uitvaartverzekering kunt u uw kind(eren) opgeven. Wanneer u uw kind bijschrijft op uw polis, dan betaalt u bij DELA tot 25 jaar kinderpremie. Vanaf 25 jaar verandert in een DELA UitvaartPlan de kinderpremie in een volwassenpremie.

Kan ik mijn kind gratis meeverzekeren op mijn Yarden verzekering?

Afhankelijk van de uitvaartverzekering die u bij ons heeft afgesloten, kunt u uw kind gratis mee verzekeren tot 18 of 21 jaar. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is ons te laten weten welk kind u wilt laten bijschrijven op uw polisblad. Voorwaarde is dat uw kind in Nederland woont. Bij het aanmelden van uw kind worden 3 gezondheidsvragen gesteld. Nadat Yarden uw aanmelding goedgekeurd heeft, is uw kind gratis mee verzekerd tot zijn/haar 18e of 21e verjaardag (afhankelijk van de verzekering die u bij ons heeft afgesloten).

Lees altijd vooraf goed uw Yarden-polisvoorwaarden door. Het toevoegen van uw kind(eren) op uw uitvaartverzekering kan op 2 manieren:

 1. Door te bellen met Yarden, naar het telefoonnummer 0800 1292;
 2. Door contact op te nemen met de adviseur bij wie u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten.

Zijn mijn kinderen automatisch verzekerd?

Kinderen zijn bij Yarden alleen automatisch verzekerd vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na de geboorte, als u zelf minimaal 1 jaar verzekerd bent bij Yarden en alle premies zijn voldaan. Als uw baby 6 maanden oud wordt en nog niet is aangemeld bij Yarden, vervalt de automatische verzekering.

Is mijn kind gratis meeverzekerd?

Heeft u de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden? Uw kind is vanaf de geboorte tot zijn of haar 21e verjaardag gratis mee te verzekeren. Meld uw kind(eren) hiervoor zo snel mogelijk aan bij Yarden. Voorwaarde is dat uw kind in Nederland woont. Bij het aanmelden van uw kind worden 3 gezondheidsvragen gesteld. Nadat Yarden uw aanmelding goedgekeurd heeft, is uw kind gratis mee verzekerd tot zijn/haar 21e verjaardag.

De dekking van de gratis kinderverzekering is gelijk aan die van de verzekeringnemer (de persoon die de polis heeft afgesloten). De gratis kinderverzekering vervalt op de 21e verjaardag van het kind. U heeft dan de mogelijkheid om de polis tegen premiebetaling te continueren.

Als ik zwanger ben, is mijn ongeboren kind dan verzekerd?

Heeft u de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden? Uw kind is vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na de geboorte automatisch meeverzekerd. Mocht uw (ongeboren) kind tijdens deze periode overlijden, dan vergoedt Yarden de uitvaartgerelateerde kosten tot een bedrag van € 2.500. Als uw kind vanaf de geboorte is aangemeld, geldt dezelfde dekking als die van de verzekeringnemer.

Na 6 maanden is uw kind niet meer automatisch meeverzekerd. Als u dit alsnog wilt regelen, kunt u uw kind aanmelden. Bel hiervoor naar: 0800 1292.

Heeft u een andere uitvaartverzekering van Yarden? Bekijk dan uw Yarden-polisvoorwaarden of neem bij vragen contact op met onze klantenservice.

Is een uitvaartverzekering voor mijn kind verplicht?

Een uitvaartverzekering voor uw kind is niet verplicht, maar wel het overwegen waard. Hierin zijn verschillende mogelijkheden:

 • U heeft zelf een Yarden uitvaartverzekering lopen en wilt uw kind(eren) gratis meeverzekeren. Staat de optie gratis kinderdekking in uw Yarden-polisvoorwaarden? Dan kan bij Yarden een gratis kinderverzekering worden aangevraagd tot 18 of 21 jaar. Voorwaarde is dat uw kind in Nederland woont. Bij het aanmelden van uw kind worden 3 gezondheidsvragen gesteld. Nadat Yarden uw aanmelding goedgekeurd heeft, is uw kind gratis mee verzekerd tot zijn/haar 18e of 21e verjaardag.
 • U heeft zelf een Yarden uitvaartverzekering lopen en wilt los daarvan een polis tegen premiebetaling voor uw kind(eren) afsluiten. Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt bij DELA een polis tegen premiebetaling voor uw kind afsluiten. U betaalt dan zelf nog wel zijn/haar premie. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van DELA via 040 260 16 36. Wilt u eerst meer lezen over het DELA UitvaartPlan? Kijk dan op DELA.nl.
 • U heeft zelf nog geen uitvaartverzekering en wilt samen met uw kind(eren) een uitvaartverzekering afsluiten. Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij uw gezin past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk een DELA UitvaartPlan af.

Welke vergoeding keert de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering van Yarden uit?

U kunt uw eigen kind(eren) vanaf de geboorte tot de 21e verjaardag gratis meeverzekeren. U moet ons alleen laten weten dat u dat wilt en voor welk(e) kind(eren). Voorwaarde is dat uw kind in Nederland woont. Bij het aanmelden van uw kind worden 3 gezondheidsvragen gesteld. Nadat Yarden uw aanmelding goedgekeurd heeft, is uw kind gratis mee verzekerd tot zijn/haar 21e verjaardag.

Wij raden aan om uw kind zo snel mogelijk na de geboorte bij te schrijven op uw eigen uitvaartverzekering. Het wel of niet laten bijschrijven van uw kinderen op uw uitvaartverzekering heeft invloed op de vergoeding die Yarden uitkeert in het geval van overlijden. Bekijk de tabel hieronder:

Meer informatie over uitvaartverzekeringen