Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Een uitvaartverzekering voor uw kind

De geboorte van een kind brengt veel geluk en liefde met zich mee. Maar ook verantwoordelijkheden. Een uitvaartverzekering voor uw kind is misschien het laatste waar u aan wilt denken. Toch geeft het afsluiten van een uitvaartverzekering voor kinderen u het vertrouwen dat zij verzekerd zijn voor een passende uitvaart.

Uitvaartverzekering bij Yarden?

Heeft u een uitvaartverzekering bij Yarden? Dan zijn er 2 mogelijkheden om uw kind te verzekeren. U kiest ervoor om uw kind gratis mee te verzekeren. Uw kind krijgt dan een eigen polis waarbij de waarde is gekoppeld aan het verzekerd bedrag van de verzekeringnemer. Deze verzekering vervalt als uw kind 21 jaar is. De 2e mogelijkheid is dat u een eigen uitvaartverzekering afsluit voor uw kind van jongs af aan.

Kinderen mee verzekeren tot 21 jaar
zonder extra kosten

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden biedt de mogelijkheid om kinderen gratis mee te verzekeren. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Meld uw kind dan aan bij Yarden. Na onze goedkeuring krijgt uw kind een zelfstandige, volwaardige polis.

De verzekerde waarde van uw  polis is gekoppeld aan de waarde van de polis van uw kind. Voor deze dekking betaalt u geen premie tot 21 jaar! Direct uw kind aanmelden en gratis meeverzekeren? Neem contact op met Yarden.

Meld mijn kind nu aan

Eigen verzekering voor uw kind afsluiten

Kiest u ervoor om een eigen uitvaartverzekering af te sluiten voor uw kind(eren)? Dan betaalt u een lage premie. Op het moment dat uw kind 21 jaar is krijgt hij/zij de mogelijkheid om deze polis over te nemen. Onder dezelfde voorwaarden en tegen een gunstige premie.

Heeft u uw kind aangemeld voor meeverzekeren én daarnaast een eigen uitvaartverzekering voor uw kind afgesloten? Bij overlijden voor het 21e levensjaar bestaat het totale verzekerd bedrag uit:

  • Het verzekerd bedrag uit zijn of haar eigen uitvaartverzekering.
  • Plús het verzekerd bedrag van de verzekeringnemer waaraan uw kind is gekoppeld.

Het verzekerd bedrag is maximaal € 20.000  uit beide polissen.

Voor ongeboren kinderen en baby’s tot 6 maanden geldt een uitzondering. Uw ongeboren kind is, vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na geboorte automatisch meeverzekerd, mits uw polis langer dan 1 jaar loopt. Yarden vergoedt dan uitvaartgerelateerde kosten tot een bedrag van € 2.500. Tenzij uw kind door u al is aangemeld voor een eigen polis of meeverzekerd op uw polis. Er is dan geen recht op bovenstaand bedrag.

Lees meer over Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering van Yarden. Voor kinderen.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn kind gratis meeverzekeren als ik nog geen uitvaartverzekering heb?

Als u nog geen uitvaartverzekering bij Yarden heeft, kunt u tijdens het online afsluiten van uw eigen uitvaartverzekering uw kind(eren) opgeven. Na goedkeuring van Yarden zijn uw kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd. Zij kunnen rekenen op dezelfde vergoedingen als waar u zelf voor bent verzekerd.

Kan ik mijn kind gratis meeverzekeren op mijn Yarden verzekering?

Afhankelijk van de uitvaartverzekering die u bij ons heeft afgesloten, kunt u uw kind gratis mee verzekeren tot 18 of 21 jaar. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is ons te laten weten welk kind er bijgeschreven moet worden op uw polisblad. Het toevoegen van uw kind(eren) op uw uitvaartverzekering kan op 2 manieren:

  1. Door te bellen met Yarden, naar het telefoonnummer 0800 - 1292;
  2. Door contact op te nemen met de adviseur bij wie u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten.

Zijn mijn kinderen automatisch verzekerd?

Kinderen zijn bij Yarden alleen automatisch verzekerd vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na de geboorte, als u zelf minimaal 1 jaar verzekerd bent bij Yarden. Als uw baby 6 maanden oud wordt en nog niet is aangemeld bij Yarden, vervalt de automatische verzekering.

Is mijn kind gratis meeverzekerd?

Uw kind is vanaf de geboorte tot zijn of haar 21e verjaardag gratis mee te verzekeren. Meld uw kind(eren) hiervoor zo snel mogelijk aan bij Yarden. Voorwaarde is dat uw kind in Nederland woont en wij uw aanmelding accepteren.

De dekking is gelijk aan die van de verzekeringnemer (de persoon die de polis heeft afgesloten). De gratis kinderverzekering vervalt op de 21e verjaardag van het kind. U heeft dan de mogelijkheid om de polis tegen premiebetaling te continueren.

Als ik zwanger ben, is mijn ongeboren kind dan verzekerd?

Uw kind is vanaf 20 weken zwangerschap automatisch meeverzekerd, tot 6 maanden na de geboorte. Mocht uw (ongeboren) kind tijdens deze periode overlijden, dan vergoedt Yarden de uitvaartgerelateerde kosten tot een bedrag van € 2.500. Als uw kind vanaf de geboorte is aangemeld, geldt dezelfde dekking als die van de verzekeringnemer.

Na 6 maanden is uw kind niet meer automatisch meeverzekerd. Als u dit alsnog wilt regelen, kunt u uw kind aanmelden. Bel hiervoor naar: 0800 - 1292.

Is een uitvaartverzekering voor mijn kind verplicht?

Een uitvaartverzekering voor uw kind is niet verplicht, maar wel het overwegen waard. Yarden biedt hiervoor verschillende mogelijkheden:

  • Een eigen uitvaartverzekering voor uw kind(eren); deze blijft doorlopen na de 21e verjaardag.
  • Een gratis uitvaartverzekering voor uw kind(eren); deze loopt af als uw zoon of dochter 21 jaar oud is.

Hoeveel premie betaal ik voor de uitvaartverzekering voor mijn kind?

Als u uw kind gratis wilt meeverzekeren, betaalt u geen premie. De gratis kinderdekking vervalt als uw kind 21 jaar is. Kiest u ervoor om een aparte, betalende uitvaartverzekering voor uw kind af te sluiten, dan zijn de premies relatief laag. Hoe jonger uw kind is op het moment van afsluiten, hoe lager de premie.

Welke vergoeding keert de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering uit?

U kunt uw eigen kind(eren) vanaf de geboorte tot de 21e verjaardag gratis meeverzekeren. U moet ons alleen laten weten dat u dat wilt en voor welk(e) kind(eren). Na goedkeuring door Yarden is uw kind gratis meeverzekerd. Wij raden aan om uw kind zo snel mogelijk na de geboorte bij te schrijven op uw eigen uitvaartverzekering. Het wel of niet laten bijschrijven van uw kinderen op uw uitvaartverzekering heeft invloed op de vergoeding die Yarden uitkeert in het geval van overlijden.
Bekijk de tabel hieronder:

Meer over uitvaartverzekeringen