Verzeker u ook van een goed afscheid:

U heeft al een uitvaartverzekering vanaf € 1,99 per maand.

Verzeker u ook van een goed afscheid:

U heeft al een uitvaartverzekering vanaf € 1,99 per maand.

Koopsom uitvaartverzekering

Een gemiddelde uitvaart kost al gauw 8.000 euro, afhankelijk van wat uw wensen zijn. Deze kosten kunt u dekken door het afsluiten van een uitvaartverzekering. Voor de betaling van de premie kunt u kiezen uit een maandelijkse betaling, een jaarlijkse betaling of een éénmalige betaling. De zogenaamde koopsom. Hieronder leest u alles over deze koopsom uitvaartverzekering.

Wat is een koopsom uitvaartverzekering?

Met een koopsom betaalt u uw uitvaartverzekering in één keer. Zo hoeft u geen maandelijkse premie meer te betalen. U bent zo in één keer volledig verzekerd. En u bent in alle gevallen goedkoper uit dan wanneer u een uitvaartverzekering per maand betaalt.

Voordelen van een koopsom uitvaartverzekering

  • Uw uitvaartverzekering in één keer geregeld
  • Eenmalige premiebetaling, waarna u levenslang bent verzekerd
  • Ontzorg uzelf en uw nabestaanden in één keer
  • Uw verzekerde waarde is hoger dan uw inleg

Dankzij de eenmalige premiebetaling bij een koopsom uitvaartpolis bent u direct verzekerd voor het leven. En ontzorgt u uzelf en uw nabestaanden. U bepaalt zelf de hoogte van het verzekerd bedrag en kunt u zelf beslissen hoe dit bedrag uitbetaald wordt.

Besparen op uw uitvaartverzekering

Rekenvoorbeelden bij koopsom uitvaartverzekering Rekenvoorbeeld bij koopsom uitvaartverzekering

Aan deze rekenvoorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend en zijn exclusief distributiekosten en eventuele advieskosten.

10% ledenvoordeel

Uw ledenvoordeel wordt berekend over het verzekerde bedrag dat u bij Yarden Uitvaartzorg BV aan uitvaart gerelateerde diensten besteedt. Het voordeel is 10% en wordt in diensten uitgekeerd. In bovenstaande voorbeelden kunt u € 500 extra besteden aan diensten van Yarden Uitvaartzorg BV wanneer u het volledige verzekerd bedrag uitgeeft aan de uitvaart bij Yarden.

Uw uitvaart koopsompolis berekenen

Uw koopsom berekent u gemakkelijk zelf. Vul hieronder uw leeftijd in en bereken direct het totale eenmalige bedrag.

Bereken uw koopsom

Is een koopsom uitvaartverzekering aftrekbaar?

De premie van uw uitvaartverzekering is niet meer aftrekbaar. Toch kan er belastingvoordeel behaald worden. Is de afkoopwaarde van uw koopsom uitvaartverzekering lager dan € 6.977 (jaar 2017), dan betaalt u in sommige gevallen geen vermogensrendementsheffing. Wilt u weten of u recht heeft op deze vrijstelling? Ga voor meer informatie naar de website van de Belastingdienst.

Koopsom uitvaartverzekering afsluiten

De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering, geeft u de keuze hoe u het verzekerd bedrag laat uitbetalen. Dat kan in geld, het laten betalen van de uitvaart, of een combinatie daarvan. U kiest wat bij u past. Bij elke optie heeft u de keuze voor een eenmalige premiebetaling (koopsom).

Veelgestelde vragen

Is indexatie mogelijk bij een koopsom uitvaartverzekering?


Nee, dat kan niet. Indexatie van uw verzekering is alleen mogelijk voor polissen met lopende premiebetaling. Het is wel mogelijk handmatig uw polis te verhogen met een extra storting.

Kan ik het verzekerd bedrag van mijn koopsomverzekering verhogen?


Het is mogelijk het verzekerd bedrag van een koopsom uitvaartverzekering te verhogen. Dit kan met een eenmalige koopsombetaling. De hoogte van het verzekerd bedrag is maximaal € 20.000. Een koopsom kan wel worden verhoogd door een extra storting. Het minimale bedrag voor een storting is €500.

Wanneer kan ik een koopsom uitvaartverzekering afsluiten?


Het afsluiten van een koopsom uitvaartverzekering is al mogelijk bij een verzekerd bedrag van minimaal € 500. Bij koopsom is indexatie niet mogelijk. Vanaf 74 jaar kunt u alleen een uitvaartverzekering afsluiten met koopsom.

Meer over uitvaartverzekeringen


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

We zijn dagelijks geopend van 8.00 - 21.00 uur.

Bel gratis 0800 1292

Bel mij terug

WebChat

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Uitvaartverzekeringen

Een Yarden uitvaartverzekering biedt vele voordelen. Zoals de scherpe premie, heldere voorwaarden, eenvoudige medische acceptatie en 10% voordeel bij Yarden uitvaartzorg.

Lees meer over onze uitvaartverzekering