Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering is een verzekering die uitkeert bij overlijden of op een vooraf afgesproken moment. Er zijn ook levensverzekeringen die zowel bij overlijden als bij leven uitkeren. Hiermee verzekert u dus uw eigen leven of dat van een ander.

Soorten levensverzekeringen

Een levensverzekering is een overkoepelende naam voor verschillende type verzekeringen die gaan over leven of dood. Denk hierbij aan:

 • Uitvaartverzekering
 • Overlijdensrisicoverzekering
 • Gemengde levensverzekering
 • Beleggingsverzekering.

Waarom een levensverzekering afsluiten?

Het doel ven een levensverzekering is voor iedereen anders, bijvoorbeeld:

 • U wilt dat uw partner in het huis kan blijven wonen als u overlijdt
 • Het bekostigen van de studie van uw kinderen wanneer u komt te overlijden
 • Aflossen van een deel van uw hypotheek
 • Om te sparen als aanvulling op uw pensioen
 • Als een inkomensaanvulling voor uw nabestaanden als u komt te overlijden.

Overlijdensverzekering

Een overlijdensverzekering is een ander woord voor uitvaartverzekering. Bij Yarden kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Dit is overigens niet hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering.

Verschil met een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om bepaalde kosten na uw overlijden te kunnen blijven betalen. Als u overlijdt tijdens de looptijd van de overlijdensverzekering, keert de verzekeraar een afgesproken bedrag uit aan uw partner of andere nabestaanden. Zo komen zij niet voor verrassingen te staan. Kosten zoals voor een hypotheek, huur van een woning of eventuele studiekosten kunnen dan gewoon worden betaald.

Een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit als u tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Leeft u nog op de einddatum van de verzekering? Dan komt de overlijdensrisicoverzekering te vervallen. Uw nabestaanden ontvangen dan ook geen uitkering.

Hoe kunt u een overlijdensverzekering afsluiten?

Bij Yarden kunt u geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten, maar wel een overlijdensverzekering ofwel uitvaartverzekering. Deze verzekering is specifiek bedoeld voor uw begrafenis of crematie. De premie hangt af van het verzekerd bedrag, de premielooptijd die u kiest en uw leeftijd.

Yarden heeft één verzekering; Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. U heeft met deze verzekering de keuze uit:

 1. Uitvaartverzekering in geld, ook wel kapitaalverzekering genoemd
 2. Vergoeding van de uitvaart op basis van ingediende facturen tot maximaal het verzekerd bedrag. Dit wordt ook wel natura-sommenverzekering genoemd. Wat dit precies is, leggen we kort uit in onderstaande animatie.
 3. Een combinatie van bovenstaande 2 verzekeringen.

Kun je een overlijdensverzekering afkopen?

Wanneer u een uitvaartverzekering heeft bij Yarden kunt u onder bepaalde voorwaarden uw uitvaartverzekering afkopen. Dit betekent dat u de uitvaartverzekering wilt beëindigen. U bent dan geen klant meer bij ons en u bent dan ook niet meer verzekerd voor uw uitvaart. Bekijk onderstaande video voor een korte uitleg over het afkopen van een uitvaartverzekering:


  Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

  Kunnen wij u helpen?

  Bel gratis 0800 1292
  Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

  Bel mij terug

  Online kosten van uitvaart uitzoeken

  Sluit uw uitvaartverzekering af

  Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

  Bereken nu uw premie