Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Nabestaandenverzekering

Een nabestaandenverzekering is een uitkering aan uw nabestaanden na uw overlijden. Hiermee wordt bijvoorbeeld het inkomen van uw partner aangevuld. Een nabestaandenverzekering is niet hetzelfde als een uitvaartverzekering.

Wat is een nabestaandenverzekering?

Veel mensen verwarren een nabestaandenverzekering met een uitvaartverzekering. Er is echter een belangrijk verschil tussen de beide soorten verzekeringen. Een nabestaandenverzekering keert alléén uit als u tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Het verzekerd bedrag is bedoeld om kosten op te vangen die na uw overlijden nog betaald kunnen worden, zoals de hypotheek of huur. De verzekeraar keert het verzekerd bedrag uit aan uw partner of andere nabestaanden om deze kosten te kunnen betalen. Als u nog leeft op de einddatum van de verzekering, dan komt de verzekering te vervallen. Een uitvaartverzekering dekt uw hele leven de kosten van de diensten rondom een uitvaart, dus ongeacht uw leeftijd of de looptijd van de verzekering.

Nabestaandenverzekering afsluiten

Bij Yarden kunt u geen nabestaandenverzekering afsluiten, wél een uitvaartverzekering. Hiermee dekt u niet het wegvallen van een inkomen, maar wel de kosten voor de uitvaart. Met de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden zorgt u ervoor dat uw nabestaanden uw afscheid kunnen regelen zoals u dat wenst, zonder zich druk te hoeven maken om de kosten.

Geen onverwachte kosten voor uw nabestaanden

Met een uitvaartverzekering van Yarden voorkomt u dat uw nabestaanden te maken krijgen met onverwachte, en vaak hoge kosten voor uw afscheid. U kunt ervoor kiezen om het verzekerd bedrag te laten uitkeren als vergoeding voor de uitvaartgerelateerde kosten (natura sommen uitvaartverzekering), of als een uitkering in geld.

Bereken uw premie

Wilt u uw nabestaanden ontlasten bij het verzorgen van uw afscheid? Bereken nu snel en gemakkelijk de premie van uw uitvaartverzekering. Vind gemakkelijk de verzekering die het beste bij u past en verzeker u daarmee van een goed afscheid. Benieuwd hoe u een uitvaartverzekering kunt samenstellen? Bekijk de video.

Benieuwd naar de premie van uw uitvaartverzekering?

  • Bepaal hoe u het verzekerd bedrag wilt laten uitkeren: in geld of als vergoeding van de uitvaartgerelateerde kosten
  • Besluit welk bedrag u hiervoor wilt verzekeren
  • Bekijk of de bijbehorende premie binnen uw budget past.

Gebruik onze uitvaartcalculator om de uitvaartkosten en het gewenste verzekerde bedrag te berekenen


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

Bel gratis 0800 1292
Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

Bel mij terug

Online kosten van uitvaart uitzoeken

Sluit uw uitvaartverzekering af

Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

Bereken nu uw premie