Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Natura uitvaartverzekering of kapitaal

Wat is het verschil tussen een natura uitvaartverzekering en een kapitaalverzekering? Beide soorten verzekeringen gaan over hoe de verzekering uitkeert: in geld of in diensten. En over de vrijheid die u heeft in het maken van keuzes. Dan bepaalt u zelf de vorm van uitkeren. En bent u vrij in hoe uw uitvaart eruit komt te zien.

Uitvaartverzekering aanvragen

Het is niet mogelijk om een nieuwe Yarden uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Heeft u de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden? Dan kunt u uw bestaande uitvaartpolis nog wel aanpassen.

Wat is een natura uitvaartverzekering?

Een natura uitvaartverzekering keert geen geld uit, maar betaalt direct de kosten van uw uitvaart. U verzekert een aantal diensten die zijn opgenomen in een basispakket. Denk bijvoorbeeld aan een standaard kist, rouwbrieven en verzorging van de overledene.

Bij een natura uitvaartverzekering legt u in de meeste gevallen nu al de meeste uitvaartwensen vast voor later. Kenmerken van een natura uitvaartverzekering zijn:

 • Uw uitvaart wordt vaak precies geregeld zoals dat staat in uw polis. Nabestaanden maken extra kosten als er andere wensen zijn die afwijken van de polisvoorwaarden.
 • Nabestaanden zijn minder druk met het regelen van zaken rondom de uitvaart. Vaak wordt veel uit handen genomen.
 • Een natura verzekering is een pakketverzekering waarbij nabestaanden in principe alleen de keuze hebben uit aangesloten uitvaartondernemers. Wilt u toch door een andere partij de uitvaart laten verzorgen, dan wordt er een bepaald bedrag uitgekeerd. Hiervan is het vaak niet mogelijk om de begrafenis of crematie geheel te betalen.
 • De nabestaanden moeten over het algemeen alle diensten uit het pakket afnemen. Als men sommige diensten niet gebruikt dan wordt er voor die diensten geen geld uitgekeerd.

Natura sommen uitvaartverzekering

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is géén natura uitvaartverzekering, maar een natura sommen uitvaartverzekering. Nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger uit. En u zit niet vast aan bepaalde pakketten: u heeft 100% vrije keuze in hoe de uitvaart eruit komt te zien en kunt elke uitvaartondernemer kiezen die u wilt. In plaats van een pakket diensten verzekert u een bedrag. Hiervoor kunnen de nabestaanden nota’s indienen zolang de kosten uitvaartgerelateerd zijn. Zo bent u er zeker van dat de gehele verzekering besteed wordt aan de uitvaart. Het is ook mogelijk om uw verzekerd bedrag aan de nabestaanden uit te laten keren in geld. Sommige verzekeraars noemen dat een kapitaalverzekering. Maar ook een combinatie van beiden vormen van uitkeren is mogelijk bij de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering.

Wilt u een natura uitvaartverzekering afsluiten?

Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens eenvoudig online een uitvaartverzekering af.

MEER INFORMATIE

Een natura uitvaartverzekering afsluiten

Wat is een kapitaal uitvaartverzekering?

Een kapitaal uitvaartverzekering keert bij overlijden een geldbedrag uit aan de erfgenamen. Zij hebben dan alle vrijheid om te bepalen waaraan zij het geld willen uitgeven.

Tegelijk moeten erfgenamen bij een kapitaalverzekering vaak meer regelen, er zijn namelijk nog geen of weinig diensten vooraf bepaald.

Een ander woord voor kapitaalverzekering is uitvaartverzekering in geld. Kenmerken van een kapitaal uitvaartverzekering zijn:

 • Erfgenamen hebben volledige vrijheid over het te besteden bedrag. Dit bedrag hoeft niet verplicht te worden besteed aan de uitvaart. Er is dus ook vrijheid in keuze over hoe de uitvaart wordt ingericht.
 • Er is volledige vrijheid over de keuze van een uitvaartverzorger.
 • De hoogte van het verzekerd bedrag kan vooraf bepaald worden. Zo kunt u dus voor een sobere of uitgebreide uitvaart kiezen.
 • De nabestaanden moeten bij het regelen van de uitvaart zelfstandig een uitvaartverzorger inschakelen en alles in overleg met hem/haar invullen.

Wilt u een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten?

Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens eenvoudig online een uitvaartverzekering af.

MEER INFORMATIE

Yarden: Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering

Heeft u de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden? Dan is het niet nodig om te kiezen tussen het gemak van een natura sommen verzekering en de vrijheid van een kapitaal  uitvaartverzekering. Yarden geeft u alle vrijheid met de flexibele Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering.

U kiest zelf op welke wijze u het verzekerd bedrag laat uitkeren: in geld direct aan uw erfgenamen, of door het laten vergoeden van de uitvaartgerelateerde rekeningen, of een combinatie van beiden.

U heeft dus de keuze uit 3 vormen van uitkeren:

 • Uitvaartverzekering in geld; uw verzekerd bedrag keren wij uit aan uw erfgenamen. Zij krijgen alle vrijheid om dit bedrag te besteden. Dat hoeft dus niet alleen aan uw uitvaart te zijn.
 • Natura sommen uitvaartverzekering; uw verzekerd bedrag wordt vergoed aan de hand van ingediende nota’s, de kosten dienen uitvaartgerelateerd te zijn.
 • Of een combinatie van de bovenstaande twee.

Uitvaartwensen veranderen voortdurend. De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden geeft u alle vrijheid en flexibiliteit om uw polis tussentijds te wijzigen. Dat geldt voor de manier waarop u het verzekerd bedrag uitgekeerd wilt krijgen als de hoogte van het verzekerd bedrag.

Bereken uw uitvaartkosten

Heeft u nog geen uitvaartverzekering? Gebruik onze uitvaartcalculator om een indicatie van uw uitvaartkosten en het gewenste verzekerde bedrag te berekenen.

Wilt u direct een uitvaartverzekering afsluiten? Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens eenvoudig online een uitvaartverzekering af.

Bereken direct uw premie


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

Bel gratis 0800 1292
Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

Bel mij terug

Online kosten van uitvaart uitzoeken

Sluit uw uitvaartverzekering af

Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past, bereken direct de premie en sluit vervolgens gemakkelijk online een verzekering af.

Bereken nu uw premie